Vibrace motoru a svítí ESP-vyřešeno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ffrufru
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Vibrace motoru a svítí ESP-vyřešeno

Příspěvek od ffrufru »

Zdravím , mám Varianta AXR 74 kW s lehkým chipem, najeto 420 tis.km,jednohmota.v poslední době po startu vibrace, při rozjezdu cukání jako u benzínu, když blbne svíčka,po rozjezdu a krátké jízdě vše v pohodě.Tak nevím..
Tak dneska opět start s vibrací, rozsvítila se navíc kontrolka ESP tuším , ten trojuhelník s kulatou šipkou okolo a motor chrchlal. Při akceleraci vibrace zepředu jako když jedete po roletě.Spotřeba kolem 10 litrů .Bál jsem se vypnout motor abych dojel domů,ale měl jsem to udělat . V garáži jsem to chcípl , nastartoval, kontrolka zhasla a motor šel normálně. To jsem zvědavý jak to bude ráno...
Naposledy upravil(a) ffrufru dne 14 srp 2013, 06:23, celkem upraveno 1 x.
Škoda Yeti 4X4 ,2,0 Tdi,103 kW,CBDB
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

vstřiky
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

ko vstřik nebo nedostatečný výplach válce (ko vačka+hydro) změřit a zjistit co se děje případně díly mám...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
ffrufru
Přispěvovatel

Příspěvek od ffrufru »

Ladas píše:ko vstřik nebo nedostatečný výplach válce (ko vačka+hydro) změřit a zjistit co se děje případně díly mám...
Ale že to dělá jenom někdy? nemohla by to být nějaká elektrika ?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

tak se rozepiš kdy ti to dělá tady všichni nemáme věštecký koule aby jsme tušily co to je
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
ffrufru
Přispěvovatel

Re: Vibrace motoru a svítí ESP

Příspěvek od ffrufru »

ffrufru píše:Zdravím , mám Varianta AXR 74 kW s lehkým chipem, najeto 420 tis.km,jednohmota.v poslední době po startu vibrace, při rozjezdu cukání jako u benzínu, když blbne svíčka,po rozjezdu a krátké jízdě vše v pohodě.Tak nevím..
Tak dneska opět start s vibrací, rozsvítila se navíc kontrolka ESP tuším , ten trojuhelník s kulatou šipkou okolo a motor chrchlal. Při akceleraci vibrace zepředu jako když jedete po roletě.Spotřeba kolem 10 litrů .Bál jsem se vypnout motor abych dojel domů,ale měl jsem to udělat . V garáži jsem to chcípl , nastartoval, kontrolka zhasla a motor šel normálně. To jsem zvědavý jak to bude ráno...
Tak počítač ukázal závadu- vstřik 2. válec.
Za víkend najeto asi 300 km a vše je normální, auto jede, neškube, prostě závada se nevyskytuje.Jinak ten minulý týden co mi to dělalo jsem parkoval u fabriky čumákem lehce z kopce a byly ty hrozný hice.V pátek už jsem nevěděl co tak jsem to otočil čumákem do kopce ale taky už tak horko nebylo a od té doby to nedělá, v garáži taky ne. To je asi vše co o tom podrobněji můžu napsat. .
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A co kouř, a jak to chytá? Nemáš problém s přívodem nafty?
nepropadat panice...
ffrufru
Přispěvovatel

Příspěvek od ffrufru »

Chytá to dobře a kouří přiměřeně kilometrům po turbodíře samozřejmě víc :D , tipuju to na kabelovou lištu ke vstřikům??
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

stačí přihnout kontakty
ffrufru
Přispěvovatel

Příspěvek od ffrufru »

Takže jsem vyměnil kabelovou lištu ke vstřikům a závada je odstraněna.
Díky všem za pomoc. fru
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“