ABS = ANTI BREAKING SYSTEM

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JanCI
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

ABS = ANTI BREAKING SYSTEM

Příspěvek od JanCI »

hladal som tu,ale nenasiel som môj problém.

moje ABS je ANTI BREAKING SYSTEM.

abs mi funguje normálne POKÝM nepotrebujem núdzovo brzdiť a riadne dupnem po brzdovóm pedáli. A vtedy mi auto asi 2-3 s skoro vobec nebrzdí.

Stala sa mi taká vec, že sa predo mňa v premávke pichla slečna a potom prudko zabrzdila. Reagoval som, tresol som nohou prudko po pedále, lenže pedál ostal tvrdý, nešlo ho pretlačiť, auto 2-3s stále išlo a brzdilo minimálne až neskor začalo brzdiť. V skratke keby tam nebol autobusový pruh tak mám vďaka ABS rozbité auto.

Viac krát som to odskúšal, a vždy, keď prudko buchnem po pedáli, tak ostane tvrdý a nejde pretlačiť a po chvíli už ide stláčať.

Aby som si nerozbil auto zase pri nejakom šikovnom vodičovi, ktorý sa pichne predo mňa som vytiahol poistku od ABS. Teraz mi auto prudko zabrzdí, až flekuje, jednoducho klasika auto bez ABS

Vôbec ma nenapadá,kde by bol problém. Ak by mi podtlaková banka nefungovala tak po naštartovaní mi nestiahne pedál. Bol som na stk pred mesiacom brzdy brzdia.
Naposledy upravil(a) JanCI dne 06 črc 2013, 20:22, celkem upraveno 2 x.
GOLF IV, r.v. 1999, 1.9tdi 81kw AHF
Lada 2102, r.v. 1977, 1,2
sky59
Aktivista

Re: ABS = ANTI BREAKING SYSTEM

Příspěvek od sky59 »

JanCI píše:hladal som tu,ale nenasiel som môj problém.

moje ABS je ANTI BREAKING SYSTEM.

abs mi funguje normálne POKÝM nepotrebujem núdzovo brzdiť a riadne dupnem po brzdovóm pedáli. A vtedy mi auto asi 2-3 s skoro vobec nebrzdí.

Stala sa mi taká vec, že sa predo mňa v premávke pichla slečna a potom prudko zabrzdila. Reagoval som, tresol som nohou prudko po pedále, lenže pedál ostal tvrdý, nešlo ho pretlačiť, auto 2-3s stále išlo a brzdilo minimálne až neskor začalo brzdiť. V skratke keby tam nebol autobusový pruh tak mám vďaka ABS rozbité auto.

Viac krát som to odskúšal, a vždy, keď prudko buchnem po pedáli, tak ostane tvrdý a nejde pretlačiť a po chvíli už ide stláčať.

Aby som si nerozbil auto zase pri nejakom šikovnom vodičovi, ktorý sa pichne predo mňa som vytiahol poistku od ABS. Teraz mi auto prudko zabrzdí, až flekuje, jednoducho klasika auto bez ABS

Vôbec ma nenapadá,kde by bol problém. Ak by mi podtlaková banka nefungovala tak po naštartovaní mi nestiahne pedál. Bol som na stk pred mesiacom brzdy brzdia.

podla mna to nie je abs a ta poistka je len nahoda, hladas asi na zlom mieste
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
JanCI
Přispěvovatel

Příspěvek od JanCI »

poistku som vybral, aby som schvalne to abs vyradil.

pokym nezistim problem sa nebudem hadat s autom ci bude brzdit alebo nie.

ten zazitok skoro rozbiteho auta mi fakt stačil, nechcem si to zopakovat, a v meste raz dva musis kvoli niekomu prudko brzdit.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

a co vývěva? funguje jak má?
JanCI
Přispěvovatel

Příspěvek od JanCI »

po naštartovaní mi stiahne pedál,,neviem ako by som ju ešte mohol otestovať. Nemám prístroj na meranie podtlaku.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“