koupit 2.0 tdi BKD nebo nekoupit?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

corro
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

koupit 2.0 tdi BKD nebo nekoupit?

Příspěvek od corro »

Borci poradite?Premyslim o te Audi A3 jak se tu prodava ta oranzova upravena od dieselpoweru.Znate to auto nekdo?Brat ten 2.0 tdi BKD?Co to praskani hlav nebo neco dalsiho?
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

u 2.0 musíš s tou hlavou tak nějak počítat praskají 8 i 16V
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Az na tu nestastnu praskajucu hlavu a pretacajuce sa loziska v prevodovke HDV (uz ich spravil) je ten motor bezproblemovy vynimajuc bezne choroby TDI EDC16 vseobecne ako napr. zomierajuca klapka v sani umierajuci kompresor pod. prkotiny. Zalezi aka no nom bude cena pretoze do toho auta chlapec nasipal min. 5000uer a viac. Osobne ma odradza ta farba jak od cestarov, ale to je vec vkusu kazdeho jedinca.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ukazoval mi známý dlouhodobou spotřebu/celoroční/ u 1,8 T , je to asi 4 leté auto, spotřeba 7,4 , v létě horší o min. litr /široká kola/ než v zimě a je třeba si položit otázku, má vůbec diesel opodstatnění, pokud nekradu palivo v práci nebo nejezdím s kamionem? S ohledem na dražší servis a průsery koncernových motorů pro Čínu, je dnes lepší benzin, ale bohužel ne jen tak nějaký.. :o
nepropadat panice...
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

zalezi pro jake ucely a kolik s tim dannym autem najezdis rocne kilometru. pro nekoho kdo najezdi 10 000 km rocne se v podstate diesel neoplati .
Ale pokud mas třeba rad sviznou jizdu tak jako ja a rad se nekde svezes pekne zatáčky tak s benzinem bych mel problém. 100% by mi to sralo 12-15 litru a to by se uz v peněžence projevilo. mam na aute 18 kola a když se opravdu vozim tak 9 nafty nepreleze ani nahodou.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
corro
Přispěvovatel

Příspěvek od corro »

Jde mi o to jestli brat ten dvoulitr BKD a jestli to auto nekdo neznate?Neresim kolik najedu.Za rok najezdim min 60 tis,ale ruznyma autama.A v benzinu mam S3 a Corrado.V nafte A3 96kw furt neco jineho.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

1,8T a taková spotřeba - to musí mít teda hodně lehkou nohu. navíc to prd jede a má to na můj vkus moc vysokou spotřebu zapalovacích modulů (noteeth)
souhlas s mařenou

BKD - problémy s hlavou nejsou až u pozdějších kusů od 2006 snad? hlava by měla být made in germany. ale je to otázka, kazí se všecko, tohle je asi z těch zdaleka méně kazivějších... zbytek asi uvidíš až se na to auto podíváš, svezeš se? ne?

Ale ta barva je hrozná to měl TDItech teda pravdu (LOL)
corro
Přispěvovatel

Příspěvek od corro »

Neresim barvu.Naopak mi nevadi,je to perlet takze v poho.Ale kazdeho vkus.A ta 1,8 turbo spotreba uplne normal takova s normalni jizdou,zadna lehka noha,to pak zere i min a spotreba modulu zatim zadnej neodesel a to jsem mel asi tri s timhle motorem.U jedne jsem si je nechal vymenit zadara ty co se serou,je na to akce.Takze BKD nebat se.
cippis
Přispěvovatel

Příspěvek od cippis »

kup to a neres. mel jsem kdysii OII s BKD a DSG z 2008. prodal jsem to predloni se 180000 a jezdilo to celou dobu bez jakekoliv zavady.
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
spojkař
Přispěvovatel

Příspěvek od spojkař »

není to nahodou 16v ? jinak nemá to vstřiky siemens ? pokud ano ihned od toho pryč myslím že sem měl na opravu passata s tímto motorem a už opravy převyšovali 50tis. siemens vstřiky tzn. úspora a šetření na motoru.. hold nepovedené motory
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

spojkař píše:není to nahodou 16v ? jinak nemá to vstřiky siemens ? pokud ano ihned od toho pryč myslím že sem měl na opravu passata s tímto motorem a už opravy převyšovali 50tis. siemens vstřiky tzn. úspora a šetření na motoru.. hold nepovedené motory
jasne ze to je 16 V vzdyt pise ze to je BKD . vstřiky nejsou jedinou problematikou těchto motoru, ale když to ma dobry servis jezdi se s tim paradne.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
spojkař
Přispěvovatel

Příspěvek od spojkař »

jezdi ale možná do doby než se dostane do čr pokud stojí servis na ho... tak jde se vším všudy pryč a použití siemens je poměrně nepochopitelné..
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

siemens to nemá.
určitě daleko lepší než 2.0 8v s DPF (třeba BMM)

navíc na poruchové vstřiky siemens je teď svolávačka, zdarma beze všeho je vymění.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

BKD má ale Bosch, jezdili ke mě 3 firemní BKD s DSG ( řidiči je nešetřili ), když je firma prodávala měli 300-350tkm a motory až na klasickou údržbu bez problémů, kdo tomuhle motoru říká nepovedený tak asi neví o čem mluví, určitě lepší volba než udýchaná 77kw.
corro
Přispěvovatel

Příspěvek od corro »

Tady nejsou siemens a servisovane je to dobre a u me se bude mit uplne paradne.A vstriky tam jsou od dieselpower jine i tak,vlastne celej motor je od nich upraven.Pujdu do ni
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“