motor 1,6tdi CR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
motor 1,6tdi CR
Zdravim,
Mam zaujem o kupu OII face s tymto motorom. Ma niekto skusenosti co sa tyka poruchovosti?
Vopred dakujem za odpovede.
Mam zaujem o kupu OII face s tymto motorom. Ma niekto skusenosti co sa tyka poruchovosti?
Vopred dakujem za odpovede.
Octavia Combi 2004 ALH - navrat k legende
Octavia Combi II FL 2011, 1,6 TDI
Octavia Combi 2008, BXE
Fabia RS 2004, 170PS
Octavia Combi 2008, BXE
Fabia RS 2004, 170PS
Re: motor 1,6tdi CR
Nikto nema CAYC ?
Octavia Combi 2008, BXE
Fabia RS 2004, 170PS
Octavia Combi 2008, BXE
Fabia RS 2004, 170PS
Co o tomto motoru říci? Vstřikování Continental- velmi citlivé na kvalitu paliva. Zejména VT čerpadlo umí odejít a motor pak nejede. Vodní pumpy trpí na únik chladící kapaliny daleko víc než starší typ TDI. Další úniky chladící kapaliny jsem řešil na pár motorech výměnou hlavy válců nebo chladiče výfukových plynů. Některé další neduhy řešily aktualizace SW výrobce. Jinak ten motor ale funguje slušně.
Combi ASZ
Mohu potvrdit, mám to v Passatu, nejede to špatně. Vodní čerpadlo teče akorát po uplynutí záruky a 92tkm. Zřejmě nezbytné kurvítko. Nejlepší je, že kapalina ubývá, na podlaze v garáži není nic vidět. Pod vanou motoru je filcový obal zřejmě na odhlučnění, který v tomto případě má druhotnou funkci houby. Klidně pojme litr fridexu. Už hořím netrpělivostí, co mě potká příště 

motor 1,6tdi CR
Tak v souhrnu taky záleží na četnosti výměny.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)
Sharan 215/460, Octavia 190/460
Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
Sharan 215/460, Octavia 190/460
Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
S vodnou pumpou som mal problem aj na predoslej 1,9 ked som menil rozvody a po 5000km zacala tiect, vymenil som druhu, tiez tiekla az tretia pumpa bola nakoniec dobra. No tak som zvedavy kolko mi vydrzi na 1,6.
Ale inak ten motor ide velmi dobre az na tie dlhe kvalty a preradovanie z 1tky na 2ku...treba trosku viac plynu lebo to dost skace.
Ale inak ten motor ide velmi dobre az na tie dlhe kvalty a preradovanie z 1tky na 2ku...treba trosku viac plynu lebo to dost skace.
Octavia Combi 2008, BXE
Fabia RS 2004, 170PS
Octavia Combi 2008, BXE
Fabia RS 2004, 170PS
A to byl originální díl, jo?ondrix píše:S vodnou pumpou som mal problem aj na predoslej 1,9 ked som menil rozvody a po 5000km zacala tiect, vymenil som druhu, tiez tiekla az tretia pumpa bola nakoniec dobra.

Jinak k té 1,6TDI CR, pokud jezdíš často naložený nebo s vlekem, tak to není žádný zázrak a volil bych raději 2.0TDI CR. Na lehko je to OK...
GIV Variant TDi ???kW
¨Biimbo píše:nový vstřik stojí asi 3500kč, což není tak zlý..
ukaž mi první autorizák co je za 3500 prodává hned pro 4 běžím...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jde o zvyk. Seskočil jsem z 125kW na 77kW 1,6 CR, nějakou dobu jsem upravoval odhad na čas a nutnou vzdálenost pro předjetí. Dlouho se mi plynový pedál zdál jako gumový, šlápnu a ono nic, zátah od spodu se jaksi nekoná. Proto podřadit je nezbytné. Dále mě irituje "dirigent" řazení. Zavelí přeřadit na 6ku, možná tak z kopce, trápit motor na 1300ot. se mi nějak nezdá. Jaký max. nájezd km je předepsán pro výměnu rozvodů a souvisejících dílů, tedy i pumpy chlazení ??
- jirkastrachota
- Přispěvovatel
Zde platí ono známé, "obsah ničím nenahradíš"...Slavkov píše:A to byl originální díl, jo?ondrix píše:S vodnou pumpou som mal problem aj na predoslej 1,9 ked som menil rozvody a po 5000km zacala tiect, vymenil som druhu, tiez tiekla az tretia pumpa bola nakoniec dobra.
Jinak k té 1,6TDI CR, pokud jezdíš často naložený nebo s vlekem, tak to není žádný zázrak a volil bych raději 2.0TDI CR. Na lehko je to OK...
octavia combi,1.9 tdi,66kw r.v.99,chip na +-82kw,EGR venku, chlazení ic v podběhu,brzdy 288, puky TT, VW Transporter T4 long, 2,4D, SYNCRO