OII 2.0 TDI RS 125kW (BMN) škube při zrychlování

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Garfield RS
Nováček
Odpovědi: 0

OII 2.0 TDI RS 125kW (BMN) škube při zrychlování

Příspěvek od Garfield RS »

Zdravím.Nevím si rady s problémem který mě potkal.Při zrychlování cca od 2500 ot/min a více začne auto škubat-cukat.Když přidávám plyn pozvolna pomaličku,tak v pohodě.Ale pokud přišlápnu plynový pedál více,např. při předjíždění tak to dělá.2x mi to spadlo do nouzáku a to při klidné jízdě ale nikdy při svižnější.Rozblikala se kontrolka žhavení a DPF.Po napichnutí na vag to hlásí něco jako příliš tlaku.Zkoušeli jsme měnit váhu vzduchu,snímač tlaku turba,zaslepit egr,turbo jsme prostříkli sprejem na čištění turba,vyměnit palivový filtr,tlakový ventil,nalít aditivum na pročištění a nic... DPF podle diagnostiky hlásí zaplnění z 27%.
Dočetl jsem se že někteří měli problém že jim to škubalo od nízkých otáček a bylo třeba přehrát software ve Škodovce,ale to bylo u jiných typů motorizací.
pimpi2
Nováček

Příspěvek od pimpi2 »

ja mam podobný problem, při prudkem sešlapnutí škube ale když ho chvíle držim tak se chytne a pokud takhle prudce sešlapnu plyn dvakrat někdy třikrát po sobě tak mam potom klid po celou dobu jízdy. po pár dnech se problem vrátí. na diagnostice žádna zavada
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tipnul bych podfukující vstřikovače.
Garfield RS
Nováček

Dneska jsem si vyžádal servisáka z Vistacaru ať to se mnou projede a řekl mi že na 95% to je zatuhlá regulace turba.Takže vyhodit ven turbo,rozdělat a vyčistit rugulaci...
Když mi to spadlo do nouzáku,tak v paměti závad byla závada:
P0234 - Regulace tlaku přeplňování,nad hranicí regulace
pimpi2
Nováček

Příspěvek od pimpi2 »

ja si to právě taky typuju pořád na to turbo, vstřiky jsou měněné všechny v lednu
Garfield RS
Nováček

Tak problém vyřešený.Byla to ta zatuhlá regulace tlaku turba.Vymontovali jsme turbo,rozdělali ho,vyčistili a jede to konečně jak má (rofl)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“