co dřív: trysky nebo turbo ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
co dřív: trysky nebo turbo ?
mám TDI66kw ALH, vcelku furt někam pospíchám a 90koní je na to málo , bohužel mám omezenej rozpočet, tak by mě zajmalo podle vašich zkušeností zdaly je lepší dát první trysky v mim případě plánuju 520 a nebo dát první turbo ze 110kw, předem díky za info,pd. de mi vo to co se projevi hned a líp
- Kornout
- Aktivista
Odpovědi: 0
Dej vstřiky a auto ti pojede hned lépe, výměnou turba bez úpravy softu rozdíl nepoznáš.
Ještě k tomu turbu, z hlavy nevím, zda už tam náhodou nemáš turbo z 110PS verze, co je to za rok? Protože OI po faceliftu už maj všechny TDI turba s variabilní geometrií lopatek.
Ještě k tomu turbu, z hlavy nevím, zda už tam náhodou nemáš turbo z 110PS verze, co je to za rok? Protože OI po faceliftu už maj všechny TDI turba s variabilní geometrií lopatek.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW

Re: co dřív: trysky nebo turbo ?
ALH uz ma turbo VGT, pozri toto http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=9805kave66 píše:mám TDI66kw ALH, vcelku furt někam pospíchám a 90koní je na to málo , bohužel mám omezenej rozpočet, tak by mě zajmalo podle vašich zkušeností zdaly je lepší dát první trysky v mim případě plánuju 520 a nebo dát první turbo ze 110kw, předem díky za info,pd. de mi vo to co se projevi hned a líp
přesně když zvyšování výkonu tak pořádnětitan0306 píše:Ale on mluví o turbu z 110kw verze což mi s omezeným rozpočtem nesedí

Naposledy upravil(a) kave66 dne 19 kvě 2007, 22:44, celkem upraveno 1 x.
5613,-?(rofl)? kde tě najdu?Dukes píše:Vzal bych Sprint764,na tvym motoru +cca 30koní.Cena za sadu 5613kč

A nebude mi to moc kouřit, pravděpodobně auto co mám je načipovaný už z autobazaru kde sem ho koupil a dost už kouří aspoň mě to příjde

Naposledy upravil(a) kave66 dne 04 úno 2011, 14:26, celkem upraveno 1 x.
tak jako cenově se to liší +- o1000,- takže myslíš že je lepší si za ně připlatit a koupit sprinty746Venca píše:Muze se rici, ze tyto trysky jsou temer shodne. Ovsem Sprinty 764 jsou vyrabeny maloseriove s peclivou kontrolou kazdeho kusu. Kvalitou jsou nekde uplne jinde. Proto jsou vyhodnejsi tam, kde se zvysuje vykon nad standart. Ale to uz tady bylo mnohokrat popsano.
- Kornout
- Aktivista
Odpovědi: 0
Tak s tím turbem jsem se přehlédl, myslel jsem 110PS, takže beru tu část zpět.
Ale když jsme u toho, tak ty 764ky bych doporučoval k turbu ze 130PS verze, pokud budeš trvat na turbu ze 150PS verze, tak bych šel radši do Race vstřiků. V té první kombinaci je reálný výkon cca 160PS, v té druhé cca 180PS, i když ta druhá už by chtěla větší IC.
Ale když jsme u toho, tak ty 764ky bych doporučoval k turbu ze 130PS verze, pokud budeš trvat na turbu ze 150PS verze, tak bych šel radši do Race vstřiků. V té první kombinaci je reálný výkon cca 160PS, v té druhé cca 180PS, i když ta druhá už by chtěla větší IC.
KTM 250 SX-F

Jestli se chceš vyvarovat problémů tak nahraj originální softík a zapomeň na vstřiky ... jak sáhneš do motoru je to vždycinky problém. Neříkám že to nejde dělat tak aby to jelo ... ale v zásadě z toho může koukat vždycky průser. Z upravenéhjo softu můžeš mít napálený písty, může ti ukapávat vstřik a pokud tam dáš velké vstřiky tak protože soft bude dost zásadním způsobem natahovat dobu vstřiku bude to fest kouřit, pravděpodobně se to bude dusit, zanášet ventilový sedla a podobné taškařice.kave66 píše:DOTAZ: chtěl bych se vyvarovat problémům, vzhledem k tomu že mám už teď načipovanou 66 asi na 85 dost pokuřuje když přišlápnu, chci si tam dát trysky sprinty746, v čem by mohly eventuelně nastat problémy, bude lepší když po výměne trysek nechat nahrát origo soft co tam má bejt? ?