viete mi niekto zhruba popisat aky je rozdiel medzi motormi:
AGU
AUM
ARX
ARZ
??
Potrebujem kupit vhodny motor pre jeden projekt + mam na stole turbo s AGU motora a mozem kupit motor AUM

Moderátoři: šulda, Moderátoři
AGU = Euro2, najednoduchsi a tym padom najspolahlivejsi motor, montoval sa iba do 02/2001 a ma pevny servsny interval, ma mech. skrtiacu klapku, nema variabilne casovanie ventylov, nema sekundarny vzduch, ma iba jednu lambadu, mensie kanaly v hlave valcov, nema MAP atd. To z neho robi najmenej vhodnu variantu na zvysovanie vykonu.octaviask píše:Zdravim pani,
viete mi niekto zhruba popisat aky je rozdiel medzi motormi:
AGU
AUM
ARX
ARZ
??
Potrebujem kupit vhodny motor pre jeden projekt + mam na stole turbo s AGU motora a mozem kupit motor AUMdakujem.
to nevim na brzdě to nebylo. v serii to mělo 190 koni turbo tlačilo 0.6 baru a teď tlačí až 1,2 baru. dle váhy vzduchu je tam 210koní ale ten chip i turbo má navíc. mám právě problém s tím že mi turbo od 4,5 otáček nestíhá tlačit. laicky si myslim že je to katem protože turbo je hodně podobné konstrukce jako K04 a K04 to stíhá... pletu se? nechám si poradit. díkyTDI tech píše:A to v tom mas napucene kolko koni, ze potrebujes uz dat sportovy KAT