1.9 TDI BXE problém (spotřeba) log

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Vossaaaa
Nováček
Odpovědi: 0

1.9 TDI BXE problém (spotřeba) log

Příspěvek od Vossaaaa »

Ahoj mám problém s mou Octávii 4x4 motor BXE papá řekl bych víc než je zdrávo. S velmi lehkou nohou a maximálním soustředěním průměr 7/100.
Přitom brácha má scouta 2.0 BMM a není problém jezdit svižně tak ab\ch nebrzdil provoz kolem 6,5/100. Přikládám logy na kterých je vidět co je špatně. Má otázka zní čím to může být způsobeno? Vadná reglace turba? Zítra beru auto do dílny tak ať vím na co se mám zaměřit. Díky za rady.

http://ulozto.cz/xjshZo2G/moje-logy-rar
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

J8 se jen tak občas kouknu, ale nebíhá ti podivně turbo - pomalu, pak ti začne od 2 do 2,7tis přefukovat a pak do 4 a výš zase dává strašně malý tlak :D nejede ti to nějak podivně?
Vossaaaa
Nováček

Příspěvek od Vossaaaa »

No ono je to těžko hodnotit jestli to nejede podivně protože jsem to v takovém stavu dovez ale jasně že výkon tomu ve vyšších otáčkách chybí to jde vidět i na logu.. Jediné s čím to můžu srovnat je BMM ale oproti tomu je to fakt mrtvola. Právě turbo se chová divně ale co s ním? myslíš že by stačilo ho rozebrat a vyčistit?
kobe
Sběrač informací

Příspěvek od kobe »

Se svým Touranem BXE mám se spotřebou stejný problém. Turbo mi přefukuje taky od 2100 otáček a auto nemá výkon. Zatím vyměněná váha, seřízené rozvody, zkontrolována vačka.
Touran 77kW BXE 2006
Vossaaaa
Nováček

Příspěvek od Vossaaaa »

turbo vyčištěno log se spravil turbo tlačí jak má, ještě uvidíme jak se spotřebou
kobe
Sběrač informací

Příspěvek od kobe »

Tak jak vychází spotřeba?
Touran 77kW BXE 2006
Vossaaaa
Nováček

Příspěvek od Vossaaaa »

No nějaké zlepšení tam je ale pořád to není ono... zatím neřeším a jezdím..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“