Chip, trysky, chip - změna?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Chip, trysky, chip - změna?
Zdravím, mám pašíka afn nachipovaného na 145 ps a 332Nm (vše série, akorát turbo vyčištěné) - zajímalo by mne zda tomu pomůžu zakoupením lepších trysek - sprint764 + opětovné úpravě softu. Nejde mi o zvýšení výkonu, ale třeba lepší průběh - zkrátka jestli tomu pomůžu/zbytečně uškodím? Nechci větší turbo, měnit spojku ani IC - zkrátka aby ten výkon zůstal zachován, ale pomohl motoru aby se méně namáhal? Díky za odpovědi.
PASSAT B5 TDI
Tak najprv co mas za kod motora?
Kedže to máš čipnuté na 145PS tak typujem že to bola v sérií 81kW (AFN ??)
No novými tryskami samozrejme tomu pomôžeš kedže tie tvoje majú asi toho hodne za sebou ( výmenou vykonáš zároveň aj údržbu ) motor pôjde o mnoho inak, kultivovanejšie a lepšie..
K väčším tryskám samozrejme je dobre dať aj upraviť soft.. výkon pôjde ešte trošku hore. A priebeh to bude mať 100% lepší..
Kedže to máš čipnuté na 145PS tak typujem že to bola v sérií 81kW (AFN ??)
No novými tryskami samozrejme tomu pomôžeš kedže tie tvoje majú asi toho hodne za sebou ( výmenou vykonáš zároveň aj údržbu ) motor pôjde o mnoho inak, kultivovanejšie a lepšie..
K väčším tryskám samozrejme je dobre dať aj upraviť soft.. výkon pôjde ešte trošku hore. A priebeh to bude mať 100% lepší..

Octavia , AGR + Frids S764, EGR off. - EX
Passat Variant 3BG - TDI PD 130PS 5q AWX, EGR off, dvojhmota 228mm+HDS57, chip 16x ps, 36x Nm.
Ford S-Max Titanium. 2.0tdci 85kw/ sw 120kw.
Passat Variant 3BG - TDI PD 130PS 5q AWX, EGR off, dvojhmota 228mm+HDS57, chip 16x ps, 36x Nm.
Ford S-Max Titanium. 2.0tdci 85kw/ sw 120kw.
Jojo, je to AFN což píši i v první větě (ikdyž malými písmeny). Jinak díky za info, přesně něco podobného jsem potřeboval přečíst-kultivovanější chod a pro motor zároveň údržba. O zvýšení výkonu mi ani nějak extra nejde, nechci odrovnat spojku (jako hovado sice nejezdím, ale občas to protáhnu).
Díky ještě raz!
Díky ještě raz!

PASSAT B5 TDI
SW musíš urobiť, nakoľko tam už máš urobený SW a zmeníš seriové trysky za FB. Môže ti to huliť, resp ísť ako ZETOR 

vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS