Chip, trysky, chip - změna?

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
iNter
Nováček
Odpovědi: 0

Chip, trysky, chip - změna?

Příspěvek od iNter »

Zdravím, mám pašíka afn nachipovaného na 145 ps a 332Nm (vše série, akorát turbo vyčištěné) - zajímalo by mne zda tomu pomůžu zakoupením lepších trysek - sprint764 + opětovné úpravě softu. Nejde mi o zvýšení výkonu, ale třeba lepší průběh - zkrátka jestli tomu pomůžu/zbytečně uškodím? Nechci větší turbo, měnit spojku ani IC - zkrátka aby ten výkon zůstal zachován, ale pomohl motoru aby se méně namáhal? Díky za odpovědi.
PASSAT B5 TDI
19olo88
Přispěvovatel

Příspěvek od 19olo88 »

Tak najprv co mas za kod motora?
Kedže to máš čipnuté na 145PS tak typujem že to bola v sérií 81kW (AFN ??)
No novými tryskami samozrejme tomu pomôžeš kedže tie tvoje majú asi toho hodne za sebou ( výmenou vykonáš zároveň aj údržbu ) motor pôjde o mnoho inak, kultivovanejšie a lepšie..
K väčším tryskám samozrejme je dobre dať aj upraviť soft.. výkon pôjde ešte trošku hore. A priebeh to bude mať 100% lepší.. (crazy)
Octavia , AGR + Frids S764, EGR off. - EX
Passat Variant 3BG - TDI PD 130PS 5q AWX, EGR off, dvojhmota 228mm+HDS57, chip 16x ps, 36x Nm.
Ford S-Max Titanium. 2.0tdci 85kw/ sw 120kw.
iNter
Nováček

Příspěvek od iNter »

Jojo, je to AFN což píši i v první větě (ikdyž malými písmeny). Jinak díky za info, přesně něco podobného jsem potřeboval přečíst-kultivovanější chod a pro motor zároveň údržba. O zvýšení výkonu mi ani nějak extra nejde, nechci odrovnat spojku (jako hovado sice nejezdím, ale občas to protáhnu).
Díky ještě raz! :)
PASSAT B5 TDI
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

SW musíš urobiť, nakoľko tam už máš urobený SW a zmeníš seriové trysky za FB. Môže ti to huliť, resp ísť ako ZETOR ;)
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“