Ztráta výkonu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ztráta výkonu
Ahojte.Potřebuji prosim vás poradit.Když jedu do kopce tak při nějakých 3600 někdy až ve 4000 otákách mi přestane auto táhnout.Je tam cítit jak kdyby to turbo vyplo nebo aspoň už netáhne na plný výkon.Dělá to jen když jedu do kopce.Na rovině to auto táhne v celém pásmu otáček bez problému.Jedná se o Leona 1.9 TDi 66 kw.Jestli to vyjde tak zítra bych měl jít na diagnostiku.Jen jsem se chtěl zeptat jestli nevíte v čem by mohl být problém.Díky za odpověďi.

Leon TDi ALH
						Re: Ztráta výkonu
odhaduju váhu vzduchu.Jéňa píše:Ahojte.Potřebuji prosim vás poradit.Když jedu do kopce tak při nějakých 3600 někdy až ve 4000 otákách mi přestane auto táhnout.Je tam cítit jak kdyby to turbo vyplo nebo aspoň už netáhne na plný výkon.Dělá to jen když jedu do kopce.Na rovině to auto táhne v celém pásmu otáček bez problému.Jedná se o Leona 1.9 TDi 66 kw.Jestli to vyjde tak zítra bych měl jít na diagnostiku.Jen jsem se chtěl zeptat jestli nevíte v čem by mohl být problém.Díky za odpověďi.
Ale když bych měl zatuhlé lopatky tak by to dělalo i na rovince ne?Mě to dělá jen do kopce a na rovině to táhne normálně.No dneska jidu na diagnostiku takže uvidím co mi řekne.Huml píše:váha je snímač, ta toto nezpůsobuje, budeš mít zatuhlý lopatky na turbu, v chybovech hláškách bude pravděpodobně plnící tlak, regulační diference nebo překročení tlaku
Leon TDi ALH
						Rybízek píše:váha rozhodně né padá to do nouzaku několikrát omýlané téma.
-zatuhle lopatky
-ventil N75
-netěsnost ovládací soustavy
Ale když by to padalo do nouzáku tak musím vypnou motor a znova nastartovat aby to zas jelo v pohodě ne?Jestli ne tak se omlouvám ale každý kdo psal že mu to spadlo do nouzáku tak musel vypnout motor a znova nastartovat.No uvidím za hodinu.
Leon TDi ALH
						je to jak píšeš.Jéňa píše:Rybízek píše:váha rozhodně né padá to do nouzaku několikrát omýlané téma.
-zatuhle lopatky
-ventil N75
Ale když by to padalo do nouzáku tak musím vypnou motor a znova nastartovat aby to zas jelo v pohodě ne?Jestli ne tak se omlouvám ale každý kdo psal že mu to spadlo do nouzáku tak musel vypnout motor a znova nastartovat.No uvidím za hodinu.
A co banalita jako palivový filtr...? Jestli se to dusí do kopce, tak by to mohlo  být ono. Jak dlouho jsi ho neměnil?

VW T4, 2,5 TDI, r.v. 01, tři nádrže (jedna orig nafta, dvě na olej), tři výměníky - před čerpadlem, před filtrem a za nádrží. Najeto cca 160 tis km na olej všeho druhu (RO, použ. friťák, atd...)
						Filtr je měněný.Měnilo se tam všechno (všechny filtry,náplně rozvoďák atd.) hned jak jsem to koupil což je 3 měsíce zpět.KUK píše:A co banalita jako palivový filtr...? Jestli se to dusí do kopce, tak by to mohlo být ono. Jak dlouho jsi ho neměnil?
Jinak teď jsem přijel z té diagnostiky.Diagnostika se dělala za jízdy.Byla to váha vzduchu.Váhu mi vyměnil a ještě mi udělá čip motoru.
Leon TDi ALH
						No možná jsem to i špatně napsal.To se omlouvám.Ne ne do nouzáku mi to ještě nikdy nespadlo že bych musel vypínat zapalování.Huml píše:pochopil jsem to jakože ti to padá do nouzáku, pokud ne tak to samozdřejmě váha třeba být může, tady je vidět jak důležitý nakonec vždy je na tu diagnostiku zajet
Leon TDi ALH
						- Rybízek
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
ale né vždy je to pravidlemJéňa píše:Rybízek píše:váha rozhodně né padá to do nouzaku několikrát omýlané téma.
-zatuhle lopatky
-ventil N75
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
						Golf II TDi
Tak to jsem nevědělRybízek píše:ale né vždy je to pravidlemJéňa píše:Rybízek píše:váha rozhodně né padá to do nouzaku několikrát omýlané téma.
-zatuhle lopatky
-ventil N75

Leon TDi ALH
						Dělal mi to jeden pán který se tím zabývá.Žádný autoservis.Bydlím kousek od něho.Překontroloval mi úplně všechno když už v tom byl.Dokonce i kolik to auto má skutečně najetého.váha píše:ak am jedeš na diag?Jestli někam do servisu tak tam ti max. vyčtou paměť závad a pokud bude prázdná seš v hajzlu jak baťa s dřevákama

Leon TDi ALH