poskakovani kol pri hrabani

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

juras0
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

poskakovani kol pri hrabani

Příspěvek od juras0 »

chlapi je normalni aby pri hrabaní poskakovaly kola?(dost to boucha) vyměnil jsem vše kromě zatím tlumicu...... nebo kde by mohla byt pricina?
SEAT LEON TDI ARL
co jsem našel tak předohraby to prej dělaj ale ani passat ani o2 mi to nedělala ani o1 co jsem měl... :( :? :? :?
-------------------------------------------
Audi a6 allroad 3.0tdi
octa II 2,0tdi bkd RS paket, EGR=OFF,CCA 180PS prodano
superb 2,0tdi 165ps.prodano
Mondeo 2.2 tdci 129kw prodano
Páleni na CNC laser.
Frenzy
Přispěvovatel

Příspěvek od Frenzy »

Mě to dělala Ibiza, když sem měl sjetý gumy :roll: Jak sou na tom tvý?
Ibiza AHU, PP 764, EGR-off, KAT-off - minulost
Leon ASV - PP 764, GT1646V
,,...přitom 4 válce stačí, když turbo tlačí!" http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 1C1BOx0Mig
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

zimni cca 6-7mm
Audi a6 allroad 3.0tdi
Páleni na CNC laser.
mesi3
Přispěvovatel

Příspěvek od mesi3 »

Jo dělá mi to na oktávce taky...
Oktávka AHF 185 HP / 428 N.m - POWERED BY DIESELPOWER - Sold
MB E63s 585 HP / 800 N.m- Série
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Řešil jsem to stejný a tady mi nikdo moc neporadil jen že je to normální.
Vyměnil jsem úplně vše, uložení ramen, stabilizátoru, motoru, převodovky, čepy a táhla řízení, spodní čepy ramen, silentbloky jsem dal do ramen Meyle HD, stabilizátor Strongflex, nakonec jsem zjistil že mám menší vůli ve vnějším kloubu poloosy a tak jsem jej vyměnil taky a na chvíli se to zlepšilo, ale po pár zahrabání se to vrátilo abych nakonec zjistil že mám vůli už i na vnějším kloubu druhé poloosy, takže až se oteplí vyměním i ten a uvidím.
Ovšem poslední dobou se dozvídám že mlácení celýho předku při hrabání je u G4 normální, vrzání zadní nápravy při brždění ruční brzdou na prakovišti je taky normální, tak začínám mít pocit že to auto bude nějaký konstrukční paskvil, protože felda mi toto nikdy nedělala, favorit mi to nedělal, octávia Tour 1.6 MPi 75kw mi to taky nedělá, dokonce ani švagrova Lančia Lybra nic z toho nedělá. Co si potom člověk o tom autě má myslet, ještě že motor ASZ jede slušně a moc nežere.
A to jsem teď o víkendu vyměnil skoro všechny spodní plasty palubovky, protože za jízdy nechutně vrzaly. :o Ani se nebudu oprakovat že jsem tohle v žádným autě nezažil a to to auto jako nový stálo skoro třičtvrtě míče.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

Jsem měl X predohrabu a dělá to jen tento.... Tak nevím co si o tom myslet..... Ještě dam tlumiče a uvidím :( :(
Audi a6 allroad 3.0tdi
Páleni na CNC laser.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Favo : tak ono to je ital a nevíš co má za sebou. takže mu možná křivdíš :)
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

se naučte rozjíždět a je po problému (LOL)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

syncon píše:se naučte rozjíždět a je po problému (LOL)
suhlas :)
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
TomášTDI
Aktivista

Příspěvek od TomášTDI »

Řekl bych že tlumiče Off
SEAT LEON TDI ARL 110kw+soft,HDS,EGR-off,KAT-on,312/256mm ,18" CUPRA R, Seat Inca TDI spodekARL,2260,SachRace-performance,trysky0.280+12mm hlava s podávačkou,17"alu,brzdy 312/239mm
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

taky pravda... já při rozjezdu nehrabu... :) a že bych mohl (noteeth) na zimních 205/55 to zahrabe i na trojku, jak jsem onehda nechtě zjistil
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

Taky nehrabu ale někdy spěchám....
Audi a6 allroad 3.0tdi
Páleni na CNC laser.
favo
blázen

Příspěvek od favo »

syncon píše:se naučte rozjíždět a je po problému (LOL)
Seš mimo, ale to je fuk. Po problému není, jen budeš předstírat že žádný není když nezahrabeš.
To je to stejný jako když budeš vědět že máš v háji brzdy, ale když nebudeš brzdit tak o nic nejde.
Pokud tam něco mlátí je to problém a je jen otázkou času kdy na to příjdeš nebo se to změní ve větší problém.
Tlumiče to asi taky nevyřeší, mám Bilstein B6 najeto na nich cca 30 000 km a dělá mi to od začátku.
Ale je pravda že u feldy mi to chvíli taky dělalo, ale né tolik a tam to vyřešily nové tlumiče ale i s pružinama HP sporting ale hlavně nový silentblok vodní pumpy. :D
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
jirkastrachota
Přispěvovatel

Příspěvek od jirkastrachota »

A co spojka mezi sedačkou a volantem??? (hm)
octavia combi,1.9 tdi,66kw r.v.99,chip na +-82kw,EGR venku, chlazení ic v podběhu,brzdy 288, puky TT, VW Transporter T4 long, 2,4D, SYNCRO
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Proč, myslíš že se dá hrabat slušně a nebo jako debil a podle toho auto buď bude kolama prokluzovat normálně a nebo bude mlátit s celým předkem ?
Je zajimavý že když jde oto plácnout nějakou kravinu, tak je tu odpovědí nespočítaně, ale když jde oto opravdu poradit, tak sem napíše jen pár lidí, pokud vůbec.
Jak už jsem psal, vyměnil jsem skoro vše, ale pomohlo to jen na chvíli a pak jsem zjistil další problém, takže řešení existuje.
Konečně neznáš ani mě a nejspíš ani jurase, tak není zrovna na místě psát něco v tomto duchu. Ono se né nadarmo říká že mluviti stříbro, ale mlčeti zlato.
Já moc dobře chápu oco jurasovi jde, taky nejsem umaštěný puberťák co si honí ego tím, že hrabe při každé příležitosti, ale když se potřebuješ rychle rozjet, tak se někdy jen stěží dá zabránit tomu, že ti kola prohrábnou s náhonem jen na předek a pokud nestojíš o trapas v podobě nechtěnýho zásahu ASR a rozjezdu připomínájícím spíše amatéra v autoškole, tak jej prostě vypneš a necháš ty kola v případě potřeby prohrábnout. Nemám pod kapotou udýchanou atmosféru co s autem pohne až ve vysokých otáčkách, takže pro zahrabání mi stačí přidat prudce plyn a je jedno jestli na jedničku nebo na dvojku a pokud vím, že tento problém nemají auta za pár tisích a pokud ano je odstranění jen otázkou výměny pár dílů, tak to stejný čekám i u auta této kategorie. Jen přijít na to který díly vyměnit.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“