OII přestala chladit
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OII přestala chladit
Zdravím chlapi,tak včera mrška přestala chladit..V pondělí ještě vše ok a včera nic.Obě trubky na kompresoru teplé,v měřených hodnotách proud na reg.ventilu 830mA.Změřeno i oscilem , PWM regulace je naplno a přesto se tlak nevyšplhá víc jak na 7,8 atm.Krouťák na kompresoru ukazuje 3,5 Nm.Kde bude chyba ?? ,Nezdá se mě,že by za jeden den odešel kompresor.Sahary se taky nesepnou,ale ty by seply až při nárůstu tlaku.Jak zjistím,že je v háji vstřikovaci ventil ???Díky za postřehy.Jinak je to OII 2007 MPI najeto 90000km s Climatikem
měl jsem to stejný,ale na climatroniku,jen mi klima začala chladit až cca po 10 km,sem tam vynechávala,na volnoběh se sahary vypínali,dle servisu škoda vadný kompresor málo tlačil,tak jsem ho vyměnil za mírně jetý a samozřejmě jsem udělal i proplach a chladí jak drak,cesto do servisu nebo den předem se zadřel už úplně,byla střihlá řemenice a kompresor kouslý,po jeho rozborce mi s kompresoru již nevytekl skoro žádný olej a písty byly samé piliny.Zvažovla jsem taky ten ventil,ale na můj kompresor stál cca 2800 kč,tak jsem zvažoval zda koupit nový ventil na kompresor se 150 000 km nebo radějí rozumně jetý za 2500 celý kompresor,nakonec jsem raději volil zánovní kompresor.Kompresor jsem koupil zde na foru od Laďase a udělal jsme dobře ( když mi nakonec stejně kleknul kompresor úplně ) a při výměně ventilu se musí okruh stejně vypustit.
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0