pani nazdar daval som dole volant aj s kruzkom a po znovuzapojeni mi svieti esp potreboval by som postup na znovunakodovanie,pri rozoberani sa mi rozpadla krabicka kde bola namotana paska ktora asi zistuje natocenie volantu tu som naspat namotal. Ako to rozbeham dik,este dodam je to tiptronic
jednotku mam 8D0 907 389E
Problem ESP Passat 2.5 TDI r.v.01
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problem ESP Passat 2.5 TDI r.v.01
VW Multivan T5
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
1.
Zkušební jízdou ověřte, zda je volant správně ustaven (čtení bloku naměřených hodnot, blok 5, při jízdě přímo má být hodnota v poli 1: 0±4,5 °).
2.
Zastavte v přímém směru a nevypínejte zapalování.
3.
Navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika brzd - ABS.
4.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Procedura Login a zadejte hodnotu 40168.
5.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Základní nastavení a zadejte číslo bloku 1 (někdy může být 60, podle typu ABS).
Pokud nelze základní nastavení provést:
- zkontrolujte paměť závad (musí být prázdná),
- proveďte kontrolu seřízení geometrie,
- zkontrolujte snímač úhlu natočení volantu.
Zkušební jízdou ověřte, zda je volant správně ustaven (čtení bloku naměřených hodnot, blok 5, při jízdě přímo má být hodnota v poli 1: 0±4,5 °).
2.
Zastavte v přímém směru a nevypínejte zapalování.
3.
Navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika brzd - ABS.
4.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Procedura Login a zadejte hodnotu 40168.
5.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Základní nastavení a zadejte číslo bloku 1 (někdy může být 60, podle typu ABS).
Pokud nelze základní nastavení provést:
- zkontrolujte paměť závad (musí být prázdná),
- proveďte kontrolu seřízení geometrie,
- zkontrolujte snímač úhlu natočení volantu.
Taky se mi to teď nedávno stalo na passatu 1.9 TDI 2003,sejmul sem pouze kroužek a jednotka se rozkodovala na 00000Rasto píše:diky uz som to vyriesil musel som nakodovat aj esp jednotku mala kodovanie 0 nechapem ako sa mohla rozladit len pri vybrati kruzku.

Pak stačí pouze nakódovat a zas je vše v poho.
mějte se