Ferodo brdzy - kvalita?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Ferodo brdzy - kvalita?
Zdravím,
plánuji výměnu brzd - našel jsem za zajímavou cenu tyto destičky a kotouče: http://www.cc-autodily.cz/sada-kotoucu- ... h&count=60
Rád bych se zeptal, jaké máte s touto značkou zkušenosti (cena je poměrně hodně nízká). Mám golfa iv tdi, 66kw, jezdím normálně, žádné rally, hodně dálnice, jen sem tam potřebuji krátkou brzdnou dráhu (občas jezdím po praze).
Brzdy budu měnit sám, také bych se zeptal, zdal vzít nové vodící čepy, co vím, tak se mění s brdzdama.
Díky
plánuji výměnu brzd - našel jsem za zajímavou cenu tyto destičky a kotouče: http://www.cc-autodily.cz/sada-kotoucu- ... h&count=60
Rád bych se zeptal, jaké máte s touto značkou zkušenosti (cena je poměrně hodně nízká). Mám golfa iv tdi, 66kw, jezdím normálně, žádné rally, hodně dálnice, jen sem tam potřebuji krátkou brzdnou dráhu (občas jezdím po praze).
Brzdy budu měnit sám, také bych se zeptal, zdal vzít nové vodící čepy, co vím, tak se mění s brdzdama.
Díky
golf iv 66kw alh - chip dragpower.cz
Cena je opravdu hodně nízká. Feroda občas pískají.
Nové čepy nemusíš,hlavně čepy pořádně očistit,oškrabat dosedací plochy desek v držáku třmenu,očistit plochu na třmenu..naproti pístku a ideálně ty dosed. plochy máznout keramickou pastou. Hlavně nezapomenout očistit náboj,když sundáš starý kotouč.
Nové čepy nemusíš,hlavně čepy pořádně očistit,oškrabat dosedací plochy desek v držáku třmenu,očistit plochu na třmenu..naproti pístku a ideálně ty dosed. plochy máznout keramickou pastou. Hlavně nezapomenout očistit náboj,když sundáš starý kotouč.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
-
- Přispěvovatel
Ok, díky. Hádám, že to pískání si časem sedne.
Čepy mám před našroubováním promazat např. www.cc-autodily.cz/pasta-na-brzdy-s428? ... h&count=60 stejně tak i dosedací plochy?
Díky
Čepy mám před našroubováním promazat např. www.cc-autodily.cz/pasta-na-brzdy-s428? ... h&count=60 stejně tak i dosedací plochy?
Díky
golf iv 66kw alh - chip dragpower.cz
ty čepy nechej na sucho,nebo je mázni ATE 700015 hlavně je nemaž tou keramikou a nebo měděnou vazelinou.
http://www.elitecat.cz/Univerzalni-mazi ... 0xMDAyLjI=
Keramikou mázni jen ty dosedací plochy desek v držáku a očištěný náboj lehce stříkni.
http://www.elitecat.cz/Univerzalni-mazi ... 0xMDAyLjI=
Keramikou mázni jen ty dosedací plochy desek v držáku a očištěný náboj lehce stříkni.
přidám se s dotazem...
na golfa v podpisu jsem dal na předek 280mm brzdy,,kotouče i desky ferodo a desky thermo quiet..hned po složení mi levý kolo popískává jak kdyby kotouč v jednom místě škrtal o plech,,dělá to při jízdě rovně a do jednoho rejdu,do druhého popískávání přestane..a dělá to i při brzdění..
Dělají to tedy brzdy ?? prolezl jsem celej předek a nikde jsem nic neviděl a je divný,že to dělá jen jedna strana a celkem mi to vadí...
na golfa v podpisu jsem dal na předek 280mm brzdy,,kotouče i desky ferodo a desky thermo quiet..hned po složení mi levý kolo popískává jak kdyby kotouč v jednom místě škrtal o plech,,dělá to při jízdě rovně a do jednoho rejdu,do druhého popískávání přestane..a dělá to i při brzdění..
Dělají to tedy brzdy ?? prolezl jsem celej předek a nikde jsem nic neviděl a je divný,že to dělá jen jedna strana a celkem mi to vadí...
Octavia II RS
Za mne bych je doporucil, dal jsem svagrovy na Fabii taky kotouce Ferodo + desky Ferodo Premier, sice jen 256 mm, ale nepiskaji a brzdi lip nez origa co tam byly predtim, kotouce zatim sezrany nejsou
, koupeno tez na CC dily. Takze za tu cenu co tam ted maji v akci bych asi nepremyslel a koupil je, lepsi by jsi taky asi tezko za tyto penize poridil

O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
RudisTDic píše:přidám se s dotazem...
Neohnul jsi plech co je za kotoučem a nechytá ti o kotouč?
Co myslíš??mecano píše:RudisTDic píše:přidám se s dotazem...
Neohnul jsi plech co je za kotoučem a nechytá ti o kotouč?

Octavia II RS
po tom co se mi před pár lety rozpadly FERODO Thermoquiet na mojem autě zadní desky asi po 3 letech, odtrhla se brzdná směs od desky, tak jsem je nedal na nic. Dávám TRW nebo Textary a nebyl zatím problém. Teďka zkouším pomalu polský ABE za poloviční cenu TRW 

Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro