A6 2.5tdi Motor nasal vodu+voda v olej :(

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Vsoft
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

A6 2.5tdi Motor nasal vodu+voda v olej :(

Příspěvek od Vsoft »

Ahojte, dnes bola na severe SK prietrž mračien. Idem si po zaplavenej ceste no a zrazu som zistil ze je tam tam 40cm vody. Spomalil som dal som do 1. a pomalicky prechadzal cez rieku. Motor zrazu prestal mat tah az chcipol, vedel som ze je zle. Pri pokuse to nastartovat to ledva tocilo chytilo to tak na 5 valcov a znova skapalo... po niekolkych pokusoch to nastartovalo sice len o5 na 5 valcov a vysiel som s tym aspon z tej cesty do takeho kopceka vedla. Hore tym kopcekom uz nabehol aj 6-ty valec no z vyfuku sa valil biely husty dym smrdel ako voda nie olej co mi trosku odlahlo. Vytiahol som vzduch. filter-totalne premoceny nastastie som sa ho chystal vymenit a v kufri som mal druhy novy suchy. Mierka a viko nalievania oleja- biela suspenzia. Vcera som na tom menil olej akurat. Hovorim si mám to v p*ci nebudem to vytacat bud sa to vypari alebo serem nato. Dosiel som s tym na pumpu-motor uz nedymil a znel uplne normalne, aj tah bol rovnaky. Na mierke uz bolo len trosku bieleho masla ako za nechtom takze sa to asi odparilo. Teraz moja otazka znie, ci sa mohlo nieco v motore poskodit ked takto prudko nasal vodu no teraz ide o5normalne :/
A6 2.5tdi quattro 132kw AKE
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

klidně se mohly ohnout ojnice. Třeba to zdechlo jen tím, že mokrej filtr nemá propustnost a mělo to málo vzduchu. Jestli chceš mít jistotu, tak si změř tlaky a uvidíš..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Vsoft
Přispěvovatel

Příspěvek od Vsoft »

Dam si to otlakovať a uvidím, no dúfam, že sa nestalo nič vážne. Ako hovorím motor ide takisto ako predtym a neklepe, takže dúfam, že som mal proste len štastie. Olej meniť nejdem dával som tam olej za 80€ 5litrov včera, niekde mi aj radili aby som sa nato vysral, vraj keď je motor zohriaty tak sa hned z oleja vyparí. Airbox bol uplne mokry vaha vzduchu mokrá, takže aj cez to horuce turbo čosi srklo ale zatial nič :-?
Keby sa prihli ventile, alebo ohjnice zvukovy prejav by sa hádam určite zmenil nie ?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

kdyby se ohly ojnice tak to nenatočíš...
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

proč ne?
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

nevím jak šestivál ale myslím že to bude stejný, na dieselu stačí ohlej jeden ventil nebo ojnice a nechytne to...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“