DPF, EGR, TURBO? (BLS)... pokracujem (chyba P0403)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
DPF, EGR, TURBO? (BLS)... pokracujem (chyba P0403)
Ahoj, prosim o radu. Mam 1.9 TDI 77kw (BLS z DPF). V dost pripadech prevazne 1°, 2° nekdy i za 3° kdyz jedu v tahu, nebo pomalu pridavam plyn, auto je do cca 2tis. ot jakoby udeseny a pak kolem 2tis, jakoby silny turbo efekt a auto vystrely. Regulace na turbu jde zlehka, DPF nesviti a EGR neni nijak extra spianvy. Na diagnostice bez chyb. DPF udajne 15% a 78g popela. Vaha vzduchu ok. Nekdo neco, napad? Predem diky
Naposledy upravil(a) Danisek dne 22 srp 2014, 09:50, celkem upraveno 3 x.
Seat Toledo 1L 165ps
220tis najeto. Na vyssi stupne tohle nedele a take i na nizsi to nedela uplne pokazde. Me to spis prijde jako turbo, ktere netlaci nic a pak najednou hodne a auto vystreli. Nedelalo by to u DPF porad? Pak jeste otazka jestli je sance DPF zachranit nejakym cistenim apod. a nebo....
Seat Toledo 1L 165ps
Po regeneracii DPF sa to nezlepší?
Ja ked mam pred regeneraciou cítim take akoby dusenie(neskorý nabeh) a zlepší sa to po regenerácii. Takže DPF už neni asi v dobrej kondicii.... . Jazdilo to prevažne mesto čo ?
Ja ked mam pred regeneraciou cítim take akoby dusenie(neskorý nabeh) a zlepší sa to po regenerácii. Takže DPF už neni asi v dobrej kondicii.... . Jazdilo to prevažne mesto čo ?
EX......Seat Altea XL 2007 >>> 1.9 77kW PD BLS, DPF-ON...
Škoda Karoq Style+ 2018 >>> 1.5 TSI 110kW DADA >>> 7AT DQ200
Škoda Fabia Elegance 2008 >>> 1.9 TDI 77kW BSW
Škoda Karoq Style+ 2018 >>> 1.5 TSI 110kW DADA >>> 7AT DQ200
Škoda Fabia Elegance 2008 >>> 1.9 TDI 77kW BSW
Za jizdy turbo krasne reguluje - v tahu 1,1 baru po vetsinu. Pri prudkym seslapnuti maximalni spicka nekde kolem 1,25-1,3. Sundal jsem sani k turbu a vrtulka vakl uplne minimalni. Resp. stejna jako jsem mel na vsech autech, holt ne nove turbo, ale proste uplne v pohode. Prs hadicku jsem pusou zkousel regulaci a ta jde uplne krasne. Na VAG se to taky hejbe. Jinak auto jede super. Jen z 50% v tahu na nizsi kvalty je to nejaky zaduseny. Jeste bych dodal, ze vstriky jsou zanovni kolem 0,3 hodnoty
Seat Toledo 1L 165ps
Jak rikam, turbo se pri jizde chova normalne. Reguluje porad v kazdym spektru otacek (dle diag). Takze pokroucene turbo - reseni je vymena turba, i kdyz je treba relativne ok? Pomuze DPF off? Na diagnostice vaha vzduchu OK. Dava normalni hodnoty. Primo logy za jizdy udelany k nahlednuti nemam. Resim ted jestli DPF off nebo ne...?
Seat Toledo 1L 165ps
ja vsazim na to turbo, protoze jsem resil uplne to same. Na prvni druhy stupen se turbo vubec nezvedalo a az kolem 2tis/ot poradne zasycelo a byl razantni zatah. Jako by byl spunt nekde ve vyfuku. Spaliny by to turbo rostacely ale jsou spatne natoceny lopatky, proto to zasyci a pak zatahne.
Reseni neni repas, pac tam s tim nic neudelaji. Vykuchani katu nepomuze ba naopak jeste posune zatah na vyssi otacky a jako bonus mi zacalo turbo piskat.
jediny reseni je novy KKK kde budes v budocnu resit stejny problem a nebo nahodit Garretta z 2.0 Bmm. Coz jsem udelal i ja. Vymena lze kus za kus, ale budes potrebovat jinou mazaci trubku.
Ja nakonec dal hybrida
Reseni neni repas, pac tam s tim nic neudelaji. Vykuchani katu nepomuze ba naopak jeste posune zatah na vyssi otacky a jako bonus mi zacalo turbo piskat.
jediny reseni je novy KKK kde budes v budocnu resit stejny problem a nebo nahodit Garretta z 2.0 Bmm. Coz jsem udelal i ja. Vymena lze kus za kus, ale budes potrebovat jinou mazaci trubku.
Ja nakonec dal hybrida
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika