75W90 API GL5 do manuální převodovky?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MadMar
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

75W90 API GL5 do manuální převodovky?

Příspěvek od MadMar »

Zdarec. dneska jsem vyměnil olej v převodovce, nalil jsem tam sunoco 75W90 GL5 a teď čtu že GL5 je pro hypoidní soukolí. Po zkušební jízdě jsem slyšel trochu hluk jakokdyby ložisko kola (podotýkám že to jsem pozoroval předtím,než jsem se to dočetl na netu, takže placebo vylučuju :-))
původně tam má bejt 70W75 asi. (ovšem kde ho vzít?) Mám to vypustit a koupit GL4 stejné viskozní třídy?
na nějakým dásnkým foru jsem se dočtl že to může obsahovat něco co žere fosforbronz čili synchrony, je tam prej dvojnásobek jakýchsi aditiv.
Můžete někdo ověřit normu VW která patří do převodovky DS085, nebo ekvivalent viskozity? Auto je lupo 3L 1.2TDI v podpisu.
Prosím i o předepsané množství, vrznul jsem tam 3 litry, to je asi o půl litru víc než jsem vypustil.

PS:Předem vás prosím neposílejte výlevy typu ty seš lempl z JZD že tam leješ xyz apod., pište pouze k věci nebo nepište vůbec. děkuju za názory a zkušenosti!
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Pošli VIN do SZ a pozriem ti čo tam ma byť podľa normy.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

GL5 je pro hypoidní soukolí, obvykle zadní diferenciály, čekal bych, že půjde hůře řadit, protože ten olej by měl blokovat správnou funkci synchronů.
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

Tomas.cz píše:GL5 je pro hypoidní soukolí, obvykle zadní diferenciály, čekal bych, že půjde hůře řadit, protože ten olej by měl blokovat správnou funkci synchronů.
díky, zítra jde ven a dám gl4.
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
martas.belka
Přispěvovatel

Příspěvek od martas.belka »

zajdi do škodovky a kup originál do pětikvaltu cena okolo 200kč za litr nic jinýho tam nelej měj se
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

tak nějak. a nebudeš řešit dávno vyřešené
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Norma G 052 178 A2 stav náplne pre kód prevodovky DSK 2.5L. Píše mi že už ju niečo nahradilo ale cena by mala byť rovnaká. U nás to stojí 8.05€ bez DPH za liter. Najlepšie spravíš ak kúpiš originál a môže kľudne spávať ;)
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

Johny_RS píše:Norma G 052 178 A2 stav náplne pre kód prevodovky DSK 2.5L. Píše mi že už ju niečo nahradilo ale cena by mala byť rovnaká. U nás to stojí 8.05€ bez DPH za liter. Najlepšie spravíš ak kúpiš originál a môže kľudne spávať ;)
Děkuju, doufám že ho ve zdejší škodovce dostanu za rozumnou cenu. tenhle GL5 aspoň posloužil jako proplachovací, původní už byl dosti jetej a když jsem prstem setřel šedej film z diferáku, tak je to asi jasný.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“