zdarec chlapi, moje sdi (47 kw AEY) mi nechtělo vubec za studena startovat, což vedlo k nastavení předvstrřiku, hodnota předvstřiku dle tdi grafu byla hluboko pod červenou čarou. Nastavila se tedy spravně tesne nad modrou.
No a někdy touhel dobou začalo auto šileně kouřit. Vyměnil se vzduchovej filtr, vyčistilo se sání, zaslepil se egr. Problém stále přetvává auto kouří jak dýmovnice.
Slontroluj klapku ci neni zavreta ale napr u pola Sdi ked odstavis egr tak ostava pri volnobehu a ciastocnom plyne zavreta aj klapka aby tahalo cez egr cize mu skrti vzduch odpoj aj zdochinacu klapku a skus sa previest
159 2.4 JTDM Na objednavku fuul EGR OFF DPF OFF KAT OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V tlak 1.9bar davka 100mm3 cca 290 ps 550nm Sarkan cip ON
klapka byla odpojena a rozvody dnes byly znovu nastaveny, stále to kouří. Kouří to jak na volnobeh, tak i v otáčkách. Rozhodně to není bílý kouř, a není to taky že by to zahulilo nějak extremě při startu, ale plynule to kouří, jak když se do dvotaktu naleje hodně oleje.
rozvody byly dnes znovu nastaveny. co udělat s tryskama ? musí se posalat na přezkoušení ? jinak vyčistil jsem sání, ale na karbon v motoru jsem nesahal, měl jsem strach, aby mi nenapadal karbon do motoru mužu být problém tady ? sání bylo opravdu hodně ucpáno za 260 tkm nebylo nikdy čištěno ...
to sání se nesmí pdocenovat stalo se třeba při čipu že auto jelo normálně a po čipu nenaskočil výkon vyčistilo a vyleštílo se sání motor chytl jiný zvuk a tahal jako blázen,