meranie kompresie

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ochechulak
Nováček
Odpovědi: 0

meranie kompresie

Příspěvek od ochechulak »

niesom mechanik, ale zaujima ma jedna vec. Ak ma motor slabe kompresne tlaky, znamena to, ze starter pretaca motorom lahsie, alebo tazsie v porovnani s autom s lepsou kompresiou? Ide len o to, ze ten motor so slabsou naskoci neskor?

Ma teda kondicia startera, baterky a cekovo el. sustavy vplyv na vysledok merania kompresnych tlakov?

diki
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Motor s horší kompresí je roztáčen logicky lehčeji, protože komprese, pokud je slabší, neklade tak velký odpor startéru.

Odpověď na dotaz: Ano, má to vliv. Stačí i víc vybitá baterie a měření je ovlivněno. Taktéž často vídám borce, že měří kompresi tak, že vyndá jednu svíčku místo všech najednou a točí a točí a točí. Nechápe, že kompresní tlaky na ostatních válcích brzdí motor a měření je tak o ničem.
Naposledy upravil(a) Marek77 dne 13 zář 2014, 14:31, celkem upraveno 1 x.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Bmwrepair
Přispěvovatel

Příspěvek od Bmwrepair »

Zkus pouzit hlavu, na to nemusis byt mechanik abys prisel na to jestli strarter s motorem s mensimi tlaky otoci lehceji nebo ne
ochechulak
Nováček

Příspěvek od ochechulak »

ja som si skor chcel overit len svoju logiku, jasne ze mi to dava takto zmysel, ale clovek nikdy nevie, za opytanie nebiju.. ci? :D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nejlepší je zkusit si zastartovat u potkaného motoru, zrovna včera jsem jel na auto na benzin, který náhle chcípl jako když utne..Ptám se, jak točí starter motorem? Bezvadně, baterka s tím mete líp než předtím a stejně to nechytne. Jel jsem téměř na jisto..ta komprese je prevít.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“