fabia 1.4tdi řetěz

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

maka123
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

fabia 1.4tdi řetěz

Příspěvek od maka123 »

Dobrý den,potřeboval bych poradit. Vlastním fabia 1.4tdi bnm 193000km a je slyšet na volno běh řetěz co pohání vyvažovací hřídel, aspoň si myslím, že to je on. Doporučili by jste jeho výměnu? S autem nemám žádné problémy. Děkuji za odpovědi.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tam praská silonový napínák
maka123
Přispěvovatel

Příspěvek od maka123 »

Co tedy vyměnit? Řetěz plus ten napinak? Kolik km to výdrží? Plánují výměnu s dalšími rozvody tj. 240000km a nechal bych vyměnit řetěz plus ten napinak?
slovacek.milos
Aktivista

mění se tři kolečka řetízek a napínák, když budeš otálet skurvíš ještě kolečko na klice,
ty katastrofální předpovědi jsou asi že řetěz omele kolečka, zasereš motor pilinkama, a budeš mít potíže s mazáním, nebo ti řetěz naběhne na oholené zuby a roztrhne se

konev se rožne ty budeš ve štrůdlu na álnici a zadřeš, děcka vzadu a minus 2O

pak žádná chyba druhý motor (LOL)
maka123
Přispěvovatel

Příspěvek od maka123 »

tak že co nejdříve vyměnit. Pánové má to cenu měnit samostatně, nebo to udělat s rozvody? Na rozvody mám ještě cca 30000km což je u mě rok ježdění. Dokázal by někdo z vás sehnat matros a vyměnit? Jsem z Litoměřic a není problém i 100km dojet. Díky.
slovacek.milos
Aktivista

jakou cenu

ty rozvody se musí demontovat a namontovat tak ti je stejně každý zaúčtuje i kyž dá staré ;)
polak
Sběrač informací

Re: fabia 1.4tdi řetěz

Příspěvek od polak »

[quote="maka123"]
jaké zvuky to vydává?
poslouchal jsem u 1.2 TDI u vany a ani náznak nějakého divného zvuku, pěkně mě děsíš, v tom motoru je takovejch kurvítek že to snad ani není možný. kdo mi vysvětlí fakt, že tak před 20 rokama nikdo neznal hydraulický napínáky s tlumičema, volnoběžky na alternátorech a ty motory jezdí doteď? řemeny se napínaly natvrdo, každej to dorval jak to šlo a přesto s tím problémy nebyly. ten můj má najeto 300 a to s tím jezdila mladá němka. Mám to na ježdění po dálnici tak se ptám, čeho všeho se mám děsit že mi odejde? ve světě motorů testovali škodu 120 LS s najetýma 250 a řetěz nikdy neměnili, jen si stěžovali že je hlučný a časování rozvodu bude poněkud variabilní, nicméně ten řetěz jsem neslyšel že by kdy komu přeskočil nebo se omlela kola, prostě se jen vytáhl... kde jsme od té doby udělali chybu? já mám pocit že nebudu na motoru krom oleje měnit nic a radši si seženu náhradní. jenom rozvodová sada stojí 4 tisíce, vyměním rozvody a za tejden mi havaruje motor kvůli řetězu, a když ne to tak kvůli vstřikům....
Lupo 3L
Tipo 1,4 karburátor, třípalivový automobil
polak
Sběrač informací

Příspěvek od polak »

slovacek.milos píše:tak ti je stejně každý zaúčtuje i kyž dá staré ;)
Miloši prosímtě kolik jsi viděl přetrženejch rozvodů u 14 TDI? jde mi jen o statistiku.

-jaká je pravděpodobnost že mi skočí rozvoďák nebo se přetrhne?
-poznám nějak pohledem na rozvody, že nefungujou ty napínací nesmysly?

o autě nevím nic, akorát cena rozvodů 4 litry a cena motoru 10 litrů...

Díky MM
Lupo 3L
Fordak
Přispěvovatel

Příspěvek od Fordak »

Madmar napsal-Mějte se tu fajn, už vám nebudu otravovat život. Jak řekl klasik:

"Internetové hádky jsou jako paralympiáda. I když vyhrajete, jste stejně retardovaní Smile"

MM

Clovece,ty mas asi chabou pamet (LOL)
polak
Sběrač informací

Příspěvek od polak »

Fordak píše: "Internetové hádky jsou jako paralympiáda. I když vyhrajete, jste stejně retardovaní Smile"

MM

Clovece,ty mas asi chabou pamet (LOL)
přijte Ti tohle téma jako hádka? pokud ano, nebude možná problém v mojí paměti... Jinak retard stejně jsem, kdybych nebyl tak sem nepíšu :-)
Lupo 3L
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

polak píše:
slovacek.milos píše:tak ti je stejně každý zaúčtuje i kyž dá staré ;)
Miloši prosímtě kolik jsi viděl přetrženejch rozvodů u 14 TDI? jde mi jen o statistiku.

-jaká je pravděpodobnost že mi skočí rozvoďák nebo se přetrhne?
-poznám nějak pohledem na rozvody, že nefungujou ty napínací nesmysly?

o autě nevím nic, akorát cena rozvodů 4 litry a cena motoru 10 litrů...

Díky MM
pohledově těžko něco poznáš když tam nebudou 10 let aby stihly spuchřet (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
maka123
Přispěvovatel

Příspěvek od maka123 »

Bavime se o pohonu vyřazovacího hřídele a ne rozvodech. Pánové má to cenu vůbec řešit? Jde pohledem po demontáži vany zjistit stav? Ted jsem mluvil s člověkem s autorizované ho servisu a servírují mraky 1.4 TDI a jenom u třech praskl. Ma na to vliv zanedbana udrzba myslim vymena oleje?Cca 4000kc jenom řetěz napinak a kolečka.
polak
Sběrač informací

Příspěvek od polak »

[quote="Jarda S."]
jasně řemen nepoznáš mně šlo o fci napínacích kladek a tak, ale tedkon jsem to rozdělal a ložisko té horní kladky cvrčí nebude v něm vazelína. případ je jasný, je to celý na výměnu. matice co drží tu rolnu je protočená do vrtule, to vidím poprvý v životě, možná kvůli odlehčení tam taky dali hliníkovou :-)
Lupo 3L
maka123
Přispěvovatel

Příspěvek od maka123 »

Zdravím, tak jsem nechal vyměnit rozvody a při tom i Řetěz pohonu vyvazovaciho hřídele, napínák a ozubená kola. Napínák byl nepatrně cca 1mm opotřebovaný , najeto 222000km. Takže jenom pro klid duše. :-)
cindo888
Přispěvovatel

Příspěvek od cindo888 »

zdravim nachadza sa tato retaz aj na 1.4 tdi kod motora AMF vcera som spravil prvi krat rozvody na tomto motore a nikde som tan nic nezbadal alebo kde sa to nachadza?
top sport 4x4+sw,seat ibiza asz+sw
honda civic 1.5 , leon arl+sw , skoda favorit 136l
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“