Ahoj, dnes jsem si všiml, že jak jsem zamknul auto, tak řidičovy dveře zůstali odemčené. Párkrát jsem odemknul zamknul a jednou to zamklo a pak ne. Když jsem zamáčkl čudlík na dveřích zavřel a odemknul, tak to párkrát dveře otevřelo a párkrát ne.Moje s tím jela a dvakrát zamkla a dveře to zamklo.
Tak před měsícem jsem si všiml, že při otevření řidičových dveří nesvítilo někdy nástupní světlo a stropní lampička a pak se to chytlo. Asi načatej mikrospínač.
Nic jiného, než mikrospínač mě nenapadl. Může dělat ten mikrospínač i takový problém se zamykáním, nebo je něco jiného v zámku špatně.
Škoda Octavia1 Combi ASZ, EGR, KAT, MAF off, kit GTB1756V, FMIC 160mm+ALU60mm, HDS57,76downpipe/60.3/60.3AMA, sání90,předek323Brembo-zadek288MD,chip 227HP 464Nm TDI Fun
Díky kluci za rady, musím si udělat čas a kouknout na to co nejdříve.
Radši si předem seženu ten mikrospínač, než budu kuchat.
Pak dám vědět, co to bylo.
Škoda Octavia1 Combi ASZ, EGR, KAT, MAF off, kit GTB1756V, FMIC 160mm+ALU60mm, HDS57,76downpipe/60.3/60.3AMA, sání90,předek323Brembo-zadek288MD,chip 227HP 464Nm TDI Fun
1. zkontrolovat konektor na zámku a pod tapecem vpředu, prostříkat kontoxem, několikrát zandat a vyndat - tohle u mě vyřešilo problém u jednoho zámku
2. pokud nepomůže 1., tak zámek rozebrat (na internetu je dobrej návod, bohužel jsem ho už nenašel protože blbej FF si nepamatuje historii starší než asi měsíc, ale najdeš jiný návody), ten hlavní velkej dveřní spínač je zboku, často mi pomohlo na něj kápnout trochu sekunďáku (bývá vydřenej a někdy nesepne), prostříkat kontoxem hodněkrát zmáčknout, namazat "vačku" která ho ovládá a vrátit z5,
3. někdy to jsou i ty malé spínáčky uvnitř zámku nebo studeňák na DPS, když už ho máš venku tak ho kuchni, přepájej všechny spoje a ty spínáčky zase prostříkej kontoxem
Mě blbly snad všechny zámky a 3 z nich jsem už těmito postupy opravil. Čtvrtej jen sem tam nezamkne na safelock tak ho zatím neřeším.
Jo a koukni i na ty dráty mezi kastlí a dveřma, já je sice měl OK, ale slyšel jsem že lidi je taky měli zlomený.
Jo, to je přesně ono...
Jinak při rozebírání té části s DPS si dávej pozor, aby jsi při zpětné montáži nasadil takovej čudlík správně do díry v táhlu... já to jednou nezkontroloval a pak to samozřejmě nefungovalo.
ASV proto v tom návodu píšu že si ho máš před montáží nejdřív zkontrolovat a to jak mechanicky tak elektricky
jinak na octávia klubu je po přihlášení v návodech i jak ten zámek vyndat ze dveří