Jetta BXE Neštartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Jetta BXE Neštartuje
Ahojte,
prosím o pomoc. Robím jednu Jettu BXE po KO ojnice na treťom valci. Vymenili sme blok z BKC, hlava OK, nové rozvody, nový hallov snímač na strane prevodovky lebo bol rozmlátený. Vybral som vstrekovače a vymenil tesnenia lebo padala nafta. Odvtedy točí a neštartuje. Diagnostika bez závad. Znova dole veko ventilov a multimetrom som premeral vstrekovače a nameral som kostru na oboch kontaktoch vstrekovačov. RJ ich môže blokovať? Vedenie sa zdá byť v poriadku.
Ďakujem za pomoc
Števo
prosím o pomoc. Robím jednu Jettu BXE po KO ojnice na treťom valci. Vymenili sme blok z BKC, hlava OK, nové rozvody, nový hallov snímač na strane prevodovky lebo bol rozmlátený. Vybral som vstrekovače a vymenil tesnenia lebo padala nafta. Odvtedy točí a neštartuje. Diagnostika bez závad. Znova dole veko ventilov a multimetrom som premeral vstrekovače a nameral som kostru na oboch kontaktoch vstrekovačov. RJ ich môže blokovať? Vedenie sa zdá byť v poriadku.
Ďakujem za pomoc
Števo
-
- Nováček
Nechci tvrdit ze to mas spatne, logicky by to takhle melo byt spravne. Ale s timhle pitomim simerinkem jsem se uz natrapil. Pokud mas kompresi a po vyndani hzavicek caka nafta, melo by to bezet. Pokud ne, zameril bych se na ten simerink a jeho nastaveni.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
-
- Nováček
Samozrejme že si to nemyslel v zlom, ja tiež špekulujem a ďakujem za pomoc. Skúsil som mu vstreknúť štartovací sprej a chytá na šupu len mi hodil kus dymu od spodku motora. Diagnostika bez závad. Simering som kontroloval ešte pri montáži že som dvakrát otočil motorom či sa správne točí a či znaky sedia. Všetko vyzeralo ok. Nafta neide do valcov. Respektíve ide len vstrekovače ju nevstrekujú a prepadom sa vracia. Neviem prečo sú ukostrené oba kontakty na vstrekoch. Ako keby boli blokované elektricky. Keď by nastavenie rozvodov a snímačov nesedelo, diagnostika by hlásila nevyhodnotiteľný signál z nich. Kamoš mal Octaviu podobne že menil jeden vstrekovač a kým neurobil update kodovanie riadiačky tak nenaštartoval. Sťiahneme update na všetky riadiace jednotky, skúsime flashnúť a uvidíme. 

-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček
Nič z výfuku neide, ani nebafne, ani nesmrdí. Gufero som lisoval ako zvyknem a tiež som ešte problémy nemal. Môže byť ešte taká zrada že na úvrati motora sa môžeš hýbať v rámci cca. 2 zubov nap. pre nastavenie vačky pri výmene rozvodov. Nemôže byť že v rámci tejto tolerancie je posunuté kolečko hallovho snímača o milimeter? Nie je mimo ale v rámci tolerancie.To by čidlo malo kompenzovať podľa mojich vedomostí.
-
- Nováček