příliš nízký průtok spalin v EGR???
Moderátoři: šulda, Moderátoři
příliš nízký průtok spalin v EGR???
Ahoj, mám 1,9tdi 74kw a řeším proč mi pořád svítí kontrolka chyby motoru. Na diag mi to ukazuje (P0401), že je příliš nízký průtok spalin a když jsem egr vyčistil a dal nazpět, tak chyba svítila dál. Přijde mi, že tím egrkem to být nemůže, zkoušel jsem i jiný egr ventil a taky to pořád svítí, resp jsem ho na léto zaslepil, takže chyba svítí dál pořád stejná a na diag taky vše stejné, ale auto jezdí úplně normálně, jenže na zimu chci egr otevřít kvůli lepšímu ohřívání motoru. Nevíte v čem by mohl být problém? Nějaké čidlo, které to snímá mě napadlo jestli by nebylo potřeba vyměnit, jestli tam nějaké je? Nebo zkontrolovat jestli nejsou zanešené ty hadičky vedoucí od egr? Co myslíte? Máte někdo tuto zkušenost? Dík
-
- Přispěvovatel
jak píše ladas.u tohohle motoru se hlídá zvýšený průtok vzduchu přes váhu vzduchu,takže když zaslepíš egr,tak ti to bude svítit.vyčisti trubky od sazí,sundej záslepku a vyčisti egr a pokud je egr (nebo ventil N18,nebo hadičky) v pořádku,kontrolka zhasne
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
jo sory blbě napsaný čištění nepomůže spíš výměna ale tolik neodhází prověř jestli do něj jde EGR a jestli nejni trhlá membrána v EGR stačí ti hadice a pusa...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
tak hadičky mám relativně čistý, takže pokud to nebude tou membránou v egr, tak to může být jen ten ventil N18? Jestli se jedná o tzv měnič tlaku pro vedení zplodin? Dá se nějak vyzkoušet jeho funkčnost? Mám takovou hobby starou diagnostiku vag-com a čínskej kabel. Mám to jen na mazání servisů a zjištění chyb, jinak s tím vůbec neumím, tak jestli by se to na tom dalo nějak zjistit? Děkuju