Dvere lze otevrit jen nadvakrat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Sakul
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Dvere lze otevrit jen nadvakrat

Příspěvek od Sakul »

Ahoj, nestkal jste se nekdo s timto problemem? Mam vw golf iv a dvere u spolujezdce jdou nekdy otevrit jen nadvakrat a to jak z venku nebo zevnitr. Mel jsem venku zamek, rozebral jsem ho a zase slozil, ale zadnou zradu nenasel. Stava se to nejcasteji tak, ze auto zamknu na dalku, auto na dalku odemknu a spolujezdec pak musi vzit dvakrat za kliku, aby se dvere otevrely. Zda se jakoby ten kolicek uplne nevyjel, ale dela to tak jednou z deseti pokusu a vetsinou po delsi dobe. Jinak zamek je zelene zbarvenej, takze ten tissi, alespon tak to tu nekdo psal. Poradil by prosim nekdo co s tim? Nechce se mi kupovat novej. Diky.
jirka cordoba GT TDi
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka cordoba GT TDi »

něco podobnýho jsem řešil na O1 měnil jsem zámek za jinej (nový)a taky mi šli dveře otevřít na dvakrát z venku zevnitř jsem to nezkoušel rozebíral a skládal jsem to snad dvě hodiny pak nakonec jsem hnul s protikusem na sloupku trochu níž ale aby zase pasovali spáry na sebe a nedrho to v zámku a od té doby to maká bez problémů zkus to a uvidíš...
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Nemas nasponovany lanko ktery jde do venkovni kliky? Casty problem
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

JeníkRS píše:Nemas nasponovany lanko ktery jde do venkovni kliky? Casty problem
Nasponovanym lankem to nebude. Zkusil jsem ho provesit co nejvice to slo a porad to zlobi. Uz me to neskutecne s... (wallbash) Je to vetsinou tak, ze zamknu na dalku a pokud hned odmknu tak ty dvere normalne na poprve otevre. Pokud ale zamknu na dalku, necham to treba pres noc tak rano uz ty dvere otevru jedine nadvakrat. Tohle uz fakt neni normalni :( Pritom ten zamek na sobe nema jedinou vadu. Jeste zkusim to co tu psal jirka cordoba GT TDi.

Nema jeste prosim nekdo nejaky jiny napad?
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Jak,máš ten sroubek co drzi kliku nejdrive povol a pak jemne dotahuj a zkousej zamykat az najdes,polohu kdy,to nebude zlobit mel jsem neco podobneho ...
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

chipmann píše:Jak,máš ten sroubek co drzi kliku nejdrive povol a pak jemne dotahuj a zkousej zamykat az najdes,polohu kdy,to nebude zlobit mel jsem neco podobneho ...
Tak sroubek jsem povolil, vyndal zaslepku zamku u kliky, nandal zaslepku a zasrouboval sroubek tak az v klice cvaklo, pak jsem ho jeste trochu dotahnul a nechal. Vse zase chodilo. Zamknu, odemknu, dvere krasne otevru na poprve, ostatne jako vzdy. Vyzkouseno 10x po sobe. Dale, zamknu, jdu se vyspat, rano prijdu, odemknu a dvere opet oteviram nadvakrat (wallbash). Jeste nejake napady, prosim? Nevim co by to mohlo delat, ten zamek je jak novej :(
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Tak tam zkus jinej zamek
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

JeníkRS píše:Tak tam zkus jinej zamek
No asi to tak dopadne, protoze me napady uz dosly a Vam tady na foru asi taky. :)
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Zakopany pes je v tom sroubku musis si pohrat ...ver
Mi delal jsem tohle uz několikrát
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

chipmann píše:Zakopany pes je v tom sroubku musis si pohrat ...ver
Mi delal jsem tohle uz několikrát
prosim Te jakej sroubek furt myslis? Jako ten co je na trmenu kliky a otaci s krouzkem ktery zaaretuje vlozku/zaslepku? Tim se ale nic vic nedela.
-Derbi Atlantis 2T
kovark
Nováček

Příspěvek od kovark »

Pohni s tím protikusem na sloupku co ti radil jirka.Taky jsem měl nerva když jsem vzal za kliku a ono nic a nehet zlomenej.Od té doby dveře na první pokus.
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

kovark píše:Pohni s tím protikusem na sloupku co ti radil jirka.Taky jsem měl nerva když jsem vzal za kliku a ono nic a nehet zlomenej.Od té doby dveře na první pokus.
Tak, ale divny je, ze to dela az po urcite dobe. Treba po stani pres noc, kdyz to rano odemknu, jako by tem motor nemel dost sily a ten cudl vytahnul jen trochu. Nevim no. Zkusim, kazdopadne uz shanim i zamek, protoze uz jsem z toho vic nez na nervy.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Možným vysvetlením je , že dvere dlhším stáním trocha " spadnú ". Tomu by naozaj mohlo pomôcť posunutie čapu na stlpku smerom nadol . Odporúčam jemne povoliť a zľahka poklepať .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
kovark
Nováček

Příspěvek od kovark »

Sakul píše:
kovark píše:Pohni s tím protikusem na sloupku co ti radil jirka.Taky jsem měl nerva když jsem vzal za kliku a ono nic a nehet zlomenej.Od té doby dveře na první pokus.
Tak, ale divny je, ze to dela az po urcite dobe. Treba po stani pres noc, kdyz to rano odemknu, jako by tem motor nemel dost sily a ten cudl vytahnul jen trochu. Nevim no. Zkusim, kazdopadne uz shanim i zamek, protoze uz jsem z toho vic nez na nervy.
Ono když jsem si hrál s tím protikusem tak nebylo potřeba zamykat dveře centrálem.Prostě jsem zabouchl dveře otevřel dveře takhle pětkrát a po šestý sem otevřel už jenom nadvakrát.Takhle párkrát prozkoušet dokud se to nezačalo otevírat napoprvé.
PeSko
Přispěvovatel

Příspěvek od PeSko »

odpoj baterii alespoň na hodku, pak to zkus a napiš
OIII-DDYA
1T3-CAYC (Ex) soft: zatím "cinklej=DG"
OI-ASZ-L&K (Ex) soft:DP ( prodáno :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“