Audi a6 - klepanie iba za jazdy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dajjdoo
Nováček
Odpovědi: 0

Audi a6 - klepanie iba za jazdy

Příspěvek od Dajjdoo »

Mám taký menší problém, a chcem sa vás spýtať, či sa niekto s niečím podobným nestretol a nevedel mi poradiť.

Na mojej audinke, AFB 1999, sa deje nasledovná vec. Naštartujem, ide krásne. Trošku ju vytúrujem a nič neklepe. Ale za jazdy keď jej pridám, tak do 1800 neklepe, no nad 1800 (zhruba) začne byť počuť taký klepotavý zvuk a najviac ho počuť keď vytočím na 3000 a dám nohu z plynu dole. Vtedy počuť ako to klepe. No zastanem a na voľnobehu zase nič nepočuť, kľudne môžem vytočiť na 4500 otáčok.

Auto dávam doporiadku asi po polroku státia. A chcem ho mať v cajchu. Menil som toho dosť, všetko nové, len s repasovanými turbami nemám dobré skúsenosti, tak som si zohnal ešte originál nerepasované z búračky.

Proste to klepe iba v "záťahu". Nestretol si sa s niečím podobným ? Vopred vďaka za odpoveď...
Naposledy upravil(a) Dajjdoo dne 18 lis 2014, 10:14, celkem upraveno 1 x.
Dajjdoo
Nováček

Příspěvek od Dajjdoo »

Takže prečítal som tu toho dosť a vyzerá to tak, že aj napriek tomu, že som dal nové vačky (Ruville) a INA hydrštely, koníky aj podložky, tak niektorý z hydroštelov bude klepať...

Idem to skúsiť cez týždeň spraviť a povim aký bol výsledok...
foryst
Nováček

Příspěvek od foryst »

Mě to klepe taky a zesílil jsem si rádio vím že to není rada ale mě klepe protože mám odpojené vedení ze silentbloků motorů tam jsou čidla a já blb jsem koupil bez čidel tak to nemám teď zapojené no.Tak cvaká
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

...najviac ho počuť keď vytočím na 3000 a dám nohu z plynu dole...

...klepe iba v "záťahu"...

Tak kedy vlastne???
Auto na zdvihak, ucho na olejovu vanu a druhy nech prida na plyne a hned da nohu dole...
Vana dole a hned sa uvidi...
Dajjdoo
Nováček

Příspěvek od Dajjdoo »

No takto, myslel som za jazdy. A to v pri akcelerácii a decelerácii... :)

//Vyskúšam to na tom zdviháku či to bude robiť...

Inak auto štartuje za tepla, za studena na brnk... ťah ma krásny. Proste keby to necvako-klepalo tak na tom už mám nabehaných x tisíc km za tie tri mesiace
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“