Opět tempomat, ale NEW model?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Opět tempomat, ale NEW model?
Já vím že stačí hledat, ale OPRAVDU už si nevím rady - zapojení tempomatu na A4 PD, r. 03 - je tam samostatná páčka, ne blinkrová - tedy vypadá jinak, a to i konektor. Nemůžete mi někdo poradit jak na to?
A6 3.0TDI Quattro tiptronic
Na tu druhu packu tam už je konektor, stačí ju tam len pripojiť, ale je potrebné, aby ten modul pod volantom do ktorého sa zapájajú aj ostatné páčky a krúžok airbagu/esp nemal označenie 8E0 953 549 F dôležité je to F - ak tam máš F budeš potrebovať vymeniť aj ten elektronický modul. Ja som tam dal 8E0 953 549 N. Potom to stačilo už len nakódovať.
Na tu druhu packu tam už je konektor, stačí ju tam len pripojiť, ale je potrebné, aby ten modul pod volantom do ktorého sa zapájajú aj ostatné páčky a krúžok airbagu/esp nemal označenie 8E0 953 549 F dôležité je to F - ak tam máš F budeš potrebovať vymeniť aj ten elektronický modul. Ja som tam dal 8E0 953 549 N. Potom to stačilo už len nakódovať.
-
- Přispěvovatel
F... nezvládá tempomat.jozo23 píše:Na tu druhu packu tam už je konektor, stačí ju tam len pripojiť, ale je potrebné, aby ten modul pod volantom do ktorého sa zapájajú aj ostatné páčky a krúžok airbagu/esp nemal označenie 8E0 953 549 F dôležité je to F - ak tam máš F budeš potrebovať vymeniť aj ten elektronický modul. Ja som tam dal 8E0 953 549 N. Potom to stačilo už len nakódovať.
nyní jsou ve výrobě: Q, R (+ vyhřívání volantu), S (basis, neumí GRA).
Děkuju za info, tušil jsem nějakej zádrhel. Páčku jsem připojil, povolil ve VAGu, a nic. Potřeboval bych teda ten bazmek pod volant - budu moc rád, když mi ten správnej někdo nabídne. Teda to je na Tebe VLAGIK.
Jo a když vyměním tuhle věc, pak už se dál nic nepropojuje? Dělal jsem to na TT a musel jsem - dle návodu na OCTA - propojit GRA - ŘJ drátama.
Tady už nic takovýho? Nebo mě napadlo propojit to stejně jako na těch starých páčkách - ale abych něco nepo....
Děkuju!!
Jo a když vyměním tuhle věc, pak už se dál nic nepropojuje? Dělal jsem to na TT a musel jsem - dle návodu na OCTA - propojit GRA - ŘJ drátama.
Tady už nic takovýho? Nebo mě napadlo propojit to stejně jako na těch starých páčkách - ale abych něco nepo....

Děkuju!!
-
- Přispěvovatel
My je vyrábíme tyhle bazmeky. Všechny...Paflik píše:Děkuju za info, tušil jsem nějakej zádrhel. Páčku jsem připojil, povolil ve VAGu, a nic. Potřeboval bych teda ten bazmek pod volant - budu moc rád, když mi ten správnej někdo nabídne. Teda to je na Tebe VLAGIK.
Tady už nic takovýho? Nebo mě napadlo propojit to stejně jako na těch starých páčkách - ale abych něco nepo....![]()
Děkuju!!
Jinak tě nechci opravovat, ale tenhle není NEW, ale OLD.
Nynější Audi A4 (B7 od m.r. 2005) má páky stejné jako Audi A6.
Ta A4 co máš ty tak má stejný tvar pád jako Cayenne, jen jiný potisk.
Vývod na elektronice má pod č. 5 GRA vypnuto. Takže jestli ho nemáš osazen v tom kabelovém svazku na Bordnetzstecker , tak budeš muset něco dodělat...
Hmm, tak jsem si myslel že to nějak dodělám, ale ztrácím sílu. Bez schema s tím stejně nehnu. Asi sklopím uši a nechám si to potupně udělat v servisu, teda to mě ten tempomat vyjde pěkně draho
Nicméně díkas za radu, aspoň vím s čím mám tu čest. Pokud máš na prodej tu věc co potřebuju, rád si pro ni přijedu. Alespoň snížím fakturu u slečny pokladní v origo servisu.
fastt@email.cz

Nicméně díkas za radu, aspoň vím s čím mám tu čest. Pokud máš na prodej tu věc co potřebuju, rád si pro ni přijedu. Alespoň snížím fakturu u slečny pokladní v origo servisu.
fastt@email.cz
-
- Přispěvovatel
jasně,ale musíš mítosazený ten kabelový svazek,co vede z Bordnetzstecker pryč na GRA aus.váha píše:a co je za problém?Volant rozdělat musíš stejně,místo složitého taháni kabelu,to zapojíš do jednotky pod volantem kterou budeš muset max. vyměnit,je to možná jednoduší než montáž tempomatu v koktě I...dovjka má taky tuhle jednotku
Jinak O II má sice taky elektroniku (taky děláme), ale do určité doby si musel kabel připojit taky...
O.K., takže vyměním jednotku pod volantem, to je 20minut, a kdyby tam nebyl osazený 1 kabel "z Bordnetzstecker" - to je co? Jestli je to štekr tý celý jednotky, tak ho natáhnu. Jestli jde o 1 kabel tak v poho, ale jak zjistím kde má GRA aus, a kam ho mám zapojit do ŘJ. Nabízí se skoro.....jako u O1? Teda pak mi chybí jenom zjistit kde je z GRA aus. U starý páčky vím, ale tady? Prosím radu, už je to tak blízko
, až seženu 8E0 953 549 N a fouknu to tam dám vědět!!

jináč tady máš kódování jednotky pod volantem
Steuergerät Codierung
STG 16 (Lenksäulenelektronik) auswählen
STG Codierung -> Funktion 07
GRA: Geschwindigkeitsregelanlage
MFL: Multifunktionslenkrad
0?xxx: Lenkradausführung
0 - Standardlenkrad (4-Speichen ohne Multifunkion)
1 - 3-Speichenlenkrad (Sportlenkrad)
2 - MFL mit Radiobedienung
3 - MFL mit Radio-/Telefonbedienung
4 - MFL mit Radio-/Telefon-/SBS-Bedienung
0x?xx: Tiptronic/Lenkradheizung
0 - keine Tiptronic am Lenkrad/keine Lenkradheizung
1 - Tiptronic am Lenkrad
2 - Lenkradheizung (nicht für 3-Speichenlenkrad)
3 - Lenkradheizung, Tiptronic am Lenkrad (nur bei MFL)
0xx?x: Bordcomputer/GRA
0 - kein Bordcomputer, keine GRA
1 - Bordcomputer
2 - GRA
4 - Bordcomputer, GRA
0xxx?: Karosserievariante (Heckwischer)
1 - Limousine/Cabrio
2 - Avant/Coupe (Heckwischer)
Steuergerät Codierung
STG 16 (Lenksäulenelektronik) auswählen
STG Codierung -> Funktion 07
GRA: Geschwindigkeitsregelanlage
MFL: Multifunktionslenkrad
0?xxx: Lenkradausführung
0 - Standardlenkrad (4-Speichen ohne Multifunkion)
1 - 3-Speichenlenkrad (Sportlenkrad)
2 - MFL mit Radiobedienung
3 - MFL mit Radio-/Telefonbedienung
4 - MFL mit Radio-/Telefon-/SBS-Bedienung
0x?xx: Tiptronic/Lenkradheizung
0 - keine Tiptronic am Lenkrad/keine Lenkradheizung
1 - Tiptronic am Lenkrad
2 - Lenkradheizung (nicht für 3-Speichenlenkrad)
3 - Lenkradheizung, Tiptronic am Lenkrad (nur bei MFL)
0xx?x: Bordcomputer/GRA
0 - kein Bordcomputer, keine GRA
1 - Bordcomputer
2 - GRA
4 - Bordcomputer, GRA
0xxx?: Karosserievariante (Heckwischer)
1 - Limousine/Cabrio
2 - Avant/Coupe (Heckwischer)
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Tak jsem to rozdělal znovu a mám opravdu 8E0 953 549 F - tedy pokud seženu ten správnej modul tak snad to poběží. Pin č. 5 z modulu osazen, takže snad
No netušil jsem že se musí ještě nakódovat ten modul pod volantem, takže moc díky za perfektní pomoc. Vypadá to že servis ze mě zase nedostane ani kačku

No netušil jsem že se musí ještě nakódovat ten modul pod volantem, takže moc díky za perfektní pomoc. Vypadá to že servis ze mě zase nedostane ani kačku

-
- Přispěvovatel
Na modulu je pin vždy, ale jde o to, zda je osazen v tom kabelovém svazku co vede z konektoru v elektronice.Paflik píše:Tak jsem to rozdělal znovu a mám opravdu 8E0 953 549 F - tedy pokud seženu ten správnej modul tak snad to poběží. Pin č. 5 z modulu osazen, takže snad![]()