repas turba doma

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jozef777
Nováček
Odpovědi: 0

repas turba doma

Příspěvek od Jozef777 »

Ahojte, uz dlhsie mi huka turbo asi 1 rok. Tlaky som meral malo by bat okolo 136kPa co je 1,36 baru, tak by malo byt ok.

Ale fakt uz huka a je na strede (chra) vola aj axialna aj radialna...

Rozhodol som sa ze vymenim cely stred + vycistim variabilne lopatky. Moja otazka na Vas znie, vymenou stredu (ktora je uz nakalibrovana) docielim plnohodnotny repas turba ? (vymena oleja, precistenie mazacieho systemu atd, viem o vsetkom)

Firmy ktore sa zaoberaju repasovanim turieb ich ako repasuju? (rozoberu, pozru dily ktore su opotrebovane, nahradia ich) Ked vymenim stred (chra) co ine by mi firma este na tom turbe vedela zrepasovat okrem stredu?

Auto: Mondeo 2005 tdci podtlakove ovladanie

Dakujem za kazdu informaciu
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

hodně štěstí
myslím si že pravděpodobnost úspěchu je tak 10% ? až to budeš potřetí tahat ven že to vůbec nejede nebo se to hvízlo min. po rozjezdu, vzpomeň si na mě
čerpadla, vstřiky, turba, BSI,BSM, ECU nechávám na odborníky
beru že každý rád ušetří ale toto nebude ten případ
Jozef777
Nováček

Příspěvek od Jozef777 »

Zial na moju otazou si mi neodpovedal.

Preco by mi malo prednut ? ?

Repas turba v servise: Vybratie turba z auta, Rozobratie, zistenie ktore z casti je znicene (opotrebovane), vymena casti, nasledne kalibrovanie stredu (ak preteka nejake lozisko atd), zlozenie turba a montovanie an auto.

Ja budem menit cely stred (ktory je uz z fabriky nakalibrovany) takze mne odpada nutnost to kalibrovat.

Tak mi prosim ta vysvetli, ze preco by to nemalo fungovat, ked v servisoch robia presne takyto isty postup?

Mozno sa v niektorych veciach mylim, preto pisem sem aby niekto mudrejsi (skusenejsi) podrobne vysvetli v ktorej z casti z priebehu repasu sa moze vyskytnut problem...

Diky
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

to co popisuješ nejni repas ale jen vložení nového uzlu bez testu na stolici a kontroly ostatních komponentů
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jozef777
Nováček

Příspěvek od Jozef777 »

Za predpokladu ze ostatne dielu su dobre, bude to stacit vymena toho "uzlu" CHRA ?
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Ano. Za předpokladu, že "houká" ten středový uzel a ne nějaká aerodymická anomálie ve výfukové, nebo kompresorové skříni...
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Jozef777
Nováček

Příspěvek od Jozef777 »

spravny dotaz !!! to zistim asi jedine tak ze to cele musim prezret cele turbo.

Inak ma napadlo nemohlo sa mi to turbo spokodit tym ze tam mam KN vlozku?? ktoru cistym raz za 20 tis km ?
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

máš KN vložku a průchozí výfuk?? Houká tedy turbo opravdu z důvodu že je poškozené??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Jozef777
Nováček

Příspěvek od Jozef777 »

No prave to som si neni isty... tlaci mi 1,37 baru co by malo byt podla informacii tolko kolko tlacit ma. Hoci sa osa hybe trosku aj radialne aj axialne.

Co znamena ci mam pruchodzi vyfuk ? nechapem otazke
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

ze pruchozi vyfuk zvysuje moznost houkani turba.

hele uz jsem to delal, myslim vymena toho uzlu na starym passatu, ale tam bylo turbo proste opotrebovany a zacalo poustet olej. Delal jsem to kamaradovi co nema moc finance a uz s tim nejakej patek jezdi 8)
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Souhlas,jako dobrocinnost ano,pro normalniho zakaznika nee
Stejne jako nebudu menit uhliky ve starteru,altiku nebo podobny cipoviny i kdyz to umim a je na tom vetsinou prd
Dil-at uz turbo nebo cokoli jinyho vymontuju,namontuju,udelam veci okolo ale hrabat se v tom nebudu
Natoz abych pak filozofoval se sectelim majitelem jestli zrovna toto opotrebeni obalu ma vliv na to nebo na to...novej stred neni vsechno,mnohdy namontujes repas a vysledek je spis mdlej,v servisu rekli ze je chycenej obal,ale z duvodu uspory to nechad opravit...
das funglovku a auto jede jak z praku
Jozef777
Nováček

Příspěvek od Jozef777 »

skusim dat pozret este cele vyfukove potrubie. Lebo som si vsimol ze niekedy huka ovela viac a niekedy menej.
Jozef777
Nováček

Příspěvek od Jozef777 »

Tak, turbo som dnes rozobral, nevybral som ho z auta cele, vybral som len CHRA (cely stred). Olej vobec nepusta, ale na osi je celkom vola, takze si myslim ze koli tomu mi ho huka. Pridavam sem fotky ako aj video.

Prosim o komentar

https://www.youtube.com/watch?v=rUM9YynCWHU

Obrázek

Obrázek

Obrázek[/img]
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

tahle vule neni nejmensi ale vystredi se tlakem oleje, spis vyzkousej jestli to nema vuli kdyz za rotor tahas ven. Lopatky osekane nejsou ?
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Jozef777
Nováček

Příspěvek od Jozef777 »

Lopatky su neni vobec osekane nic, ako nove, len zadymene. Tak isto su neni poskodene ani steny turby (od lopatiek). Iba ta vola...

Ani olej tam nikde nebol... cize nic som nenasiel, iba tu volu v strede...

Pozeral som aj olejove potrebuje cez bateriu a tiez vyzera v poriadku...

Ale ako hovoris je tam aj vola ked tahas os smerom dnu a von. Cize je tam aj radialna aj axialna vola.
Odpovědět

Zpět na „Ford“