Dotaz-kat off

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ClooWn
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Dotaz-kat off

Příspěvek od ClooWn »

Zdravím, měl bych dotaz zda někdo dělal kat off na automobilu u mě v popisu...jde mi o to že bych ho chtěl samozřejmě udělat ale mám pocit že katalizátor na tomto automobilu je vyosený a tudíž nejde jednoduše nahradit rovnou rourou...pletu se nebo jak jste tento problém vyřešily? Díky za odpovědi :)
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
Marek171
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek171 »

Rozrež obal katu, vymláť z neho cele vnutro nech ostane len obal, zavar to naspať a maš po probleme. A nemusiš ani zbytočne laborovať s rurou :D
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Za prvé mám pocit že se tam potom budou hromadit plyny a bude se tím pádem zpomalovat výplach motoru a za druhé proč bych ho níčil když ho můžeš prodat za pěkný peníze :) Když už tak jsem viděl že vymlátili katalizátor a zavařili rouru dovnitř například kvůli technické a policii aby to vypadalo že tam je :)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Prodávají se atrapy KATu na naše motory za pár stovek. Ve srovnání s tím se nevyplatí původní KAT ničit.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Prodávají se atrapy KATu na naše motory za pár stovek.
To jsem ani nevěděl :) Nemůžeš hodit nějakej odkaz kdyžtak prosím tě?
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Dej si do Googlu Imitace katalyzátoru, Náhrada katalyzátoru, případně Atrapa katalyzátoru - vypadne toho celkem dost. Stojí to opravdu pár stovek.

Na moje auto to stojí necelé pětikilo. Má to číslo POLMO 08.683. Je to i s přírubami, pasuje to přesně na místo původního KATu.
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Tak jsem něco málo našel no ale blbý je že žádný nemá trav aspoň podobnýtomů původnímu(foto) :( tak nevím jak to bude zaprvé tedy vypadat a za druhé jestli se tam vůbec bude vejít :( Jinak teda přikládám odkazy toho co jsem našel

Obrázek

http://www.sportovniautodoplnky.cz/spor ... -55-60-mm/

http://www.sbazar.cz/AMR/detail/3250772 ... plynu-nove
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Další věc je nevíš jaký průměr má origo výfuk? Já mám pocit nějakejch 50-55mm....ale vůbec si tím nejsem jistej...jinak kvůli zvuku když bych rovnou vyndal i zadní tlumič a dal místo něj jen trubku?? Jakože trubka jen od předu rovnou dozadu? Někdo mi dříve radil dozadu dát středový tlumič z O1(takový ten volně průchozí) tak nevím :/ Díky za odpovědi a rady
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

Další maušl za kterým nepůjde kvůli smradu ject, ale ještě dostane příští rok na STK pořádnou palici aby se probral. Jinak žádnej jinej efekt (wallbash)
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Spiegel »

Bez katu asi neprojdeš na emisích...
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Další maušl za kterým nepůjde kvůli smradu ject, ale ještě dostane příští rok na STK pořádnou palici aby se probral. Jinak žádnej jinej efekt Hlavička
Tak pro tebe bych snad utratil i těch pár korun za naftu navíc a šlapal bych na to o to víc...Pokud tě tohle sere můžeš jít zpět na benzínové fórum..Tam tohle řešit nebudou (noteeth) Jinak mě mrzí že někdo kdo má v ppisu na profilu že je automechanik neví že to na smrad nebude mít vůbec vliv a pokud bych jel před tebou normálně a né styl brzda plyn tak ani žádnej vliv na kouřivost (LOL)
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Bez katu asi neprojdeš na emisích...
Jsem rád že tu zakládám forum o palačinkách a ty mi napíšeš že umíš skvělou svíčkovou...fakt nevím už...Ptám se na zvuk,průměr výfuku a na katalizátor a ty mi napíšeš že neprojdu emisemi :) Neboj emisemi projdu
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Spiegel »

OK tak k tématu. Průměr výfuku je 55mm a zvuk.....zvuk to bude mít jak traktor. A svíčkovou, tu neumim. Spokojenej? (LOL)
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

OK tak k tématu. Průměr výfuku je 55mm a zvuk.....zvuk to bude mít jak traktor. A svíčkovou, tu neumim. Spokojenej? Smích
Díky :) Vím že ty PD takový traktory nejsou například oproti rotačkám ale zajímá mě jak to bude znít za autem a jak vevnitř...Jelikož s autem jezdím dennodenně tak nechci abych si za to potom rval vlasy (rofl)
A co třeba spotřeba? nevíš? Jinak jo spokojenej :D
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Demontáž KATu nemá na zvuk venku vůbec žádný vliv. Ovšem holý výfuk, čili rouru od motoru až na konec, bych určitě nedával. Rezonátor je třeba zachovat, protože krom jiného vyrovnává rozdíly tlaků v potrubí. A dlouhá roura na konec je taky blbost, protože rezonuje.

Čili pokud už bych se rozhodl pro úpravu potrubí, dal bych holou rouru pod celým autem a na konec rezonátor (střední hrnec).

Jinak na emisích bez KATu určitě projdeš i legálním způsobem. Měření emisí u vznětových motorů není měření emisí, nýbrž kouřivosti. Kouřivost katalyzátor neovlivňuje, ten pouze snižuje emise CO a HC (které nejsou vidět).

Taky nejsem zastáncem demontáže KATu. Vliv na změnu výkonu to má jen nepatrný, ve většině případů to řidič ani nepozná (na rozdíl třeba od pořádně vyčištěného intercooleru nebo sacího potrubí - tam to poznat je a hodně).
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“