Zdar borci,
při výměně oleje na své octavii 81kw asv jsem po sundani spodniho plastoveho krytu motoru zjistil, ze mi nejspise unika olej nekde v oblasti turba, stena motoru byla celkem zaolejovana. Po podrobnejsim patrani jsem zjistil, ze se mastnota vyskytuje i kolem ERG ventilu.
Octavia ma najeto 235 xxx, olej v ni byl 10w-40, za posledních 10t km jsem dolil 1,5 l., nyni jsem presel na 5w-40.
Co se tyce vykonu nevidim nikde zadnou ztratu, turbo tlaci naprosto bez problemu
Jelikoz patrim mezi "laiky" rad bych se zeptal vas odborniku, jakym zpusobem lze zjistit odkud olej unika?
Nejvhodnejsi bude asi ocistit trubo arvou nebo tak ne ? potom sledovat kde se objevuji olejove skvrny. Dostanu se k turbu vubec z z "vrchu" ?
Diky moc... doufam, ze turbo neodchazi, jen preci cena za nove turbo je celkem vysoka...
octavia 81kw asv - unik oleje v oblasti turba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Moze to byt aj nakvapkane z EGR, ja napríklad mam problem tiez ze to mam zaolejovane ale mne to tecie cez turbo... treba to ocistit previezt sa trosku mu nalozit a skusit pozriet turbo ci to niekadial netecie... k turbu sa da dostat z vrchu len ciastocne lepsie sa to pozera odspodu pripadne ak z egr tecie tak pozri ci to nema charakter tecenia od EGR. Dolievat 1,5l je dost, ja davam 5w-40 a nedolievam ani kvapku medzi vymenami a to ma 260 tisíc.
O1 Combi ASV, 0.26 dlc, 11mm, 1749VB, FMIC, rezonator (predau som to het v serii)
-
- Aktivista
Casto tece ventilove viko. Sundej ho a podlep tmelem. Umej motor a uvidis.
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
- martinsidlo
- Aktivista