2260vklr

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
lukino
Sběrač informací
Odpovědi: 0

2260vklr

Příspěvek od lukino »

Zdravim
resil tady nekdo opravnou sadu do gtb2260 vklr ?
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Ano, to, co se prodava bezne "jako original" tak jsou nepouzitelne srajdy a tahaky na penize. Cimpak jsi ho popravil? Nebo jsi ho koupil za par kacek a cekas, ze ho za par kacek opravis? Mimochodem, ta hridel je samozrejme jinaci nezli na kluznych a VKLR kdyz jednou rozeberes tak by nemelo jit dat dokupy (alespon takovy byl pri konstrukci zamer Garrettu).

... tot me prozatimni postrehy a zavery, a ze jich doma mam ;)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
lukino
Sběrač informací

Příspěvek od lukino »

spis mi jde o to jakou by melo mit vuli , nikdy jsem nemel turbo na loziskach tak je to pro mne neco noveho
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

lukino píše:spis mi jde o to jakou by melo mit vuli , nikdy jsem nemel turbo na loziskach tak je to pro mne neco noveho
Pak netusim, jak to bylo konstrukcne vyreseno kdyz tam nebyly loziska ... ne, vtip, chapu, ze na kulickovych. Axialni absolutne minimalni (dano konstrukcne), radialni tezko rict, jinak se to chova kdyz je to na oleji, jinak kdyz je vyschlo (nemelo by se stat).

Rozebirali jsme s Olegem jedno VKLR a ikdyz melo nalitano pres 400tis. tak bylo v porovnani s kluznymi vyrazne lepsim stavu. Ty VKLR turba snesou opravdu hodne, ostatne, byly vyvijeny pro Le Mans Audiny.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
peug
Přispěvovatel

Příspěvek od peug »

nemám sice vklr ale jiné turbo na kuličkových ložiskách a minimální vůle tam je
Karlovy Vary
moravia-tuning.cz
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

peug píše:nemám sice vklr ale jiné turbo na kuličkových ložiskách a minimální vůle tam je
A jen takovy skromny dotaz - na keramickych? Protoze ty kovovy kulicky pri jiste zatezi zacinaji "kranolkovatet", to nelze srovnavat. Ty keramicky jsou temer neznicitelny a spis znici vse kolem nez aby se jim neco stalo ... mel jsem je v ruce, kdyby mi nebylo receno, ze je na ni mam tak bych to ani nepocitil - lehke jako pirko a tvrde jako zula.

peug
Přispěvovatel

Příspěvek od peug »

keramika, mluvil jsem s jedním konstruktérem který testoval keramická ložiska bez oleje při vysokých otáčkách, kdy ložiska rozsvítil doběla, po vychladnutí ložiska bez poškození, cena za kus kolem 10tis
Karlovy Vary
moravia-tuning.cz
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Nedivim se, tyto materialy vznikaji "litim" a naslednym dobrousenim (nelze obrabet) pricemz co jsem se dozvedel, tak obrousit 1mm "masivu" je zalezitost nekolika hodin usilovneho brouseni (pokud je rec o materialu, ze ktereho jsou vyrobeny kulicky ve VKLR).

Nekde bych je tu mel jeste mit, kdyz je najdu, hodim je na vahu a zdokumentuji.

Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“