Horni ulozeni Sharan

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sniper--
Aktivista
Odpovědi: 0

Horni ulozeni Sharan

Příspěvek od sniper-- »

kluci cim to sakra povolujete? sundal jsem torpedo, plast pod steracema a stejne tam neni moc mista, navic zavit je orezlej a tim padem se protaci pistnice tlumice.

Treba na okte vezmu vzduch , ratatata a tlumic je venku.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Není tam vnitřní imbus?
GIV Variant TDi ???kW
vynecht
Přispěvovatel

Horni ulozeni Sharan

Příspěvek od vynecht »

Zásadní je jestli tlumič zpět a nebo se nahradí novým. Pokud přijde zpět tak co nejvíc odrbat mechanicky pak prostříkat, podle stupně zareznutí nechat uležet, pak vzít torx, nebo imbus, to podle toho co je v pístnici, nasadit dlouhý ořech (většinou 21) s vnějším šestihranem skrz něj ten torx nebo imbus na ten torx nebo imbus trubku, na ten ořech stranovej nebo očkovej klíč a při stálým modlení to povolit. Jak se to hne tak nepřestávat až do úplnýho povolení.

Pokud budeš vyhazovat tlumič, nebo protočíš tu díru v pístnici tak pístnici mezi závitama pružiny posmrkat svářečkou, pak podržet velkým hasákem a matku povolit.
Pokud budeš vyhazovat kastli tak z vrchu odříznout a pak bouchačkou povolit.
Po nové montáži celou misku vymatlat vazelínou která nedrží vodu.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

takhle to má fungovat ale nefunguje bud ten vnitřek strhneš nebo přetrhneš torx (hm) vzduchem to vemeš frk frk a je to hotový (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
vynecht
Přispěvovatel

Horni ulozeni Sharan

Příspěvek od vynecht »

Ono jde taky při výměně tlumičů o ten šroub v těhlici, ten se taky často ukroutí. Tam pak opatrně odvrtat a opravit závit a nebo koupit šroub a matku ve Škodě na O1, těhlici provrtat jako to je u Octy a dát šroub s matkou, ale musíš pro tu matku vyrobit rovnou dosedací plošku.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
slovacek.milos
Aktivista

Re: Horni ulozeni Sharan

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="vynecht"]Ono jde taky při výměně tlumičů

vzít autogen a nic neukroutit ;)
jericho-3
Aktivista

Re: Horni ulozeni Sharan

Příspěvek od jericho-3 »

slovacek.milos píše:
vynecht píše:Ono jde taky při výměně tlumičů

vzít autogen a nic neukroutit ;)
:) Přesně jako můj kolega, dejchni na to a máš to..Jak něco nejde, už odmotává hadice..Já jej doma nemám, takže můžu vytahovat jen kšandy..
nepropadat panice...
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

Tak jsem jeden povolil ale na druhym se protocil inbus. Kolega měl dovolenou, tak mi ndmelf kdo podržet hasak a posmrkanou pistnici cockem. Snad se to povoli.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Autogen je Ti při povolování spodního uložení tlumiče u Sharana na pytlíček (česky - na hovno). Ten šroub je totiž z podstatné části uhnilý a není, tudíž i kdybys to ohřál do červena, šroub z 99% uletí. Pak je to o tom, jak psal Bohouš - odvrtat a upravit závit. Dělal jsem na svém autě obě strany celý den.

Jinak k tomu hornímu uložení - taky se mi povedlo, že jsem obě matky musel rozseknout. Což konkrétně u tohoto auta je opravdu zábava. Nepomáhá nic, než to očistit kartáčem na vrtačce, zalít WDčkem až po okraj misky a nechat přes víkend stát. Poté to povolíš. Chce to trpělivost. Nespěchat a cukat tam - zpátky pořád dokola, jako pako ;-).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

delal sem to vcera odrbat dratakem nastrikat pak orech kloubek nastavec a pistoli sel pomalu sam, nic krome toho spodniho deklu pod steracema sem nesundaval
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
Jirka Kužel
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka Kužel »

když to jo nejde tak sem pneumatickym sekačem osekal tu horni misku pak ti propadne tlumic ven a s tim už se pak da pracovat :) miska stoji asi 200
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

papouch22 píše:delal sem to vcera odrbat dratakem nastrikat pak orech kloubek nastavec a pistoli sel pomalu sam, nic krome toho spodniho deklu pod steracema sem nesundaval

přesně tak,dělám to stějně a ještě se mě nastalo že by se to nepadařilo.
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

nakonec jsem navaril housenky a to pomohlo. Spodní naštěstí nebyl problém.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
HarlyFXRS
Přispěvovatel

Příspěvek od HarlyFXRS »

Taky jsem sundával přední tlumiče-konkrétně kvůli ulomené pružině, takže oba ven.
Jedna strana šla po nastříkání WD vpohodě povolit, druhá ani za nic,protočil se imbus. Musel jsem odřezat misku, tlumič spadl dolů, pak naříznout a rozseknout matku.
Protože šly tlumiče zpět, na protočený jsem TIGem navařil hlavu od imbus šroubu M8 (hlava ještě potřebovala o kousek obrousit, aby přes ní šla nasadit matice tlumiče M14).Před vařením nezapomenout u tlumiče i hlavy šroubu nabrousit "V" pro svár, jelikož po zavaření je třeba toto dorovna zabrousit kvůli průchodnosti matice. Nová miska okolo 100,-Kč, přijednom jsem dal i nové ložiska horního uložení.

Obrázek
Naposledy upravil(a) HarlyFXRS dne 31 pro 2018, 20:19, celkem upraveno 1 x.
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Treba do tých vrchných misiek raz za čas nadrbat vazeliny a nezhnije to.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“