DPF
Moderátoři: šulda, Moderátoři
DPF
Hoj,
co si myslíte o DPF/ FAP? Dnes už jsou všechna nová vozidla s tímto emisním systémem ( diesel).
Četl jsem několik článků, co google dal, o principu a funkci a myslím si, že je to docela potřebné.
Když bych kupoval vůz s vytlučeným zničeným či jinak zmanipulovaným DPF dá se to poznat? Dělá někdo kontroly stavu DPF?( středočeský kraj nebo pardubický kraj). Má smysl vracet vozidlo do správného sériového stavu? Zkoušel jste to někdo?
Dělá to na mne dojem že filtr je jen příčina...což by znamenalo , že pokud bude tedy černý výfuk / filtr OFF tak byl nejspíš problém s motorem( nebo nějaký zapálený úpravce).
CO vy na to?
co si myslíte o DPF/ FAP? Dnes už jsou všechna nová vozidla s tímto emisním systémem ( diesel).
Četl jsem několik článků, co google dal, o principu a funkci a myslím si, že je to docela potřebné.
Když bych kupoval vůz s vytlučeným zničeným či jinak zmanipulovaným DPF dá se to poznat? Dělá někdo kontroly stavu DPF?( středočeský kraj nebo pardubický kraj). Má smysl vracet vozidlo do správného sériového stavu? Zkoušel jste to někdo?
Dělá to na mne dojem že filtr je jen příčina...což by znamenalo , že pokud bude tedy černý výfuk / filtr OFF tak byl nejspíš problém s motorem( nebo nějaký zapálený úpravce).
CO vy na to?
Copak ekoteroristi
, ale co zdraví? Nevadí někomu s vytlučeným filtrem, že zabíjí ostatní lidi? Nebo je to jen zbytečná blamáž? Rád se poučím abych neumřel hloupý...
http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_9 ... -479-7.pdf

http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_9 ... -479-7.pdf
Jedna akademická studie popírá druhou 
Respektive ani popírat nemusí, je třeba vhodně zvolit předmět zkoumání, případně si ho hodně zůžit a bezproblémově lze "obrazně" prokázat pravý opak jiného tvrzení, které zdánlivě zkoumá totéž... běžná praxe, aby studie prokázala co má na zakázku (i společenskou) prokázat...

Respektive ani popírat nemusí, je třeba vhodně zvolit předmět zkoumání, případně si ho hodně zůžit a bezproblémově lze "obrazně" prokázat pravý opak jiného tvrzení, které zdánlivě zkoumá totéž... běžná praxe, aby studie prokázala co má na zakázku (i společenskou) prokázat...
GIV Variant TDi ???kW
Pokud jsem četl dobře tyto částice si nesedají a chovají se jako plyn ...jelikož jsou tak malé... takže TDI tech to má raději nepřefiltrovanéTDI tech píše:A co si myslis, ze co dychas? Este skodlivejsie su prefiltrovane mikrocastice ktore opustaju DPF a rozptyluju sa po ovzdusi ako tazke ciastocky sadzy ktore sadaju na zem ako prach.

Lidi zdraví je jen jedno...
Ale o to nejde... tisíc lidí tisíc názorů...
Zpátky k úvodním otázkám.
Kupuji auto ...poznám nějak funkci DPF? A kdybych se napálil a koupil vytlučený dělá někdo, že se dá vše dopořádku?
Uz niekolko rokov dycham dennodenne v dielni barz co a som tu. A v praci som sa neraz ofetoval takej ekologickej katastrofy akou je napr. T815 alebo Liza MTS a to nehovorim o studenom starte. Takze ver mi ze stym mam bohate skusenosti. Ono ano suhlasim ze v zhladom ktomu kolko aut dnes beha po svete je nutne sa zaoberat a nejako riesit aj ekologicku stranku veci, ale vsetko s mierou. Netreba to prehanat a robit z komara somara a hlavne terorizovat spotrebitelov a hlavne niekomu zo zakona rozbehnut niekolko desiatok miliardovy biznis.