Spotřeba OI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

BugiJČ
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Spotřeba OI

Příspěvek od BugiJČ »

Za poslední tři měsíce se mi zvýšila spotřeba na mé OI 1.9TDI, 66kW,250tis. cca o 0,7l/100Km. Auto je lenivé, nežli se rozjede strašně to trvá. Může tento problém být zaneseným turbem? Jen doplňuji že turbo do nouzového režimu nepadá.
Bugi
hondaaa
Přispěvovatel

Příspěvek od hondaaa »

nech si udelat diagnostiku,mozna ti odesel N75 jako u me o1
O1 1,9 tdi ASV 81 kw 2001,egr off
O1 1,9 tdi AGR 66 kw 2000,egr off
F1 1,9 sdi ASY 47 kw 2002
O3 1.4 tsi cng 2015
dawo
Přispěvovatel

Příspěvek od dawo »

Jestli to má variabilní naklápění tak koukni zda po startu zajede táhlo na baňce turba bez problémů dolů. Mělo by tam dá se říct skočit, případně ho zkus dotlacit rukou. (nesmí se už pohnout) Zkontroluj váhu vzduchu, jestli není špinavá, případně ji vytahni a opatrně prostrikni cisticem na brzdy. Ale bez diagnostiky a logu můžeme jen spekulovat ;)
OI 1.9 TDI AHF
Marek3L
Přispěvovatel

Re: Spotřeba OI

Příspěvek od Marek3L »

BugiJČ píše:Za poslední tři měsíce se mi zvýšila spotřeba na mé OI 1.9TDI, 66kW,250tis. cca o 0,7l/100Km. Auto je lenivé, nežli se rozjede strašně to trvá. Může tento problém být zaneseným turbem? Jen doplňuji že turbo do nouzového režimu nepadá.
za kolik s tím normálně jezdíš?
Autoelektrikář, diag VAG, Fiat/Alfa/LAncia, opravy alternátorů a startérů. Provedu veškeré opravy včetně převodovky/hydrauliky na VW Lupo 3L 1.2TDI.

AR 156 2,5 V6 (ing.Busso) fsériji
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L

776 490 174
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

dawo píše:Jestli to má variabilní naklápění tak koukni zda po startu zajede táhlo na baňce turba bez problémů dolů. Mělo by tam dá se říct skočit, případně ho zkus dotlacit rukou. (nesmí se už pohnout) Zkontroluj váhu vzduchu, jestli není špinavá, případně ji vytahni a opatrně prostrikni cisticem na brzdy. Ale bez diagnostiky a logu můžeme jen spekulovat ;)
Tak na diagnostice jsem to měl a neukázalo to vůbec nic proto se ptám. Zkusím ještě udělat nějaké průběhy. Mám podezření na váhu vzduchu protože je tam ještě původní. Mam 9 lopatkové turbo. Myslíš že by odešla baňka na turbu?
Bugi
BugiJČ
Přispěvovatel

Re: Spotřeba OI

Příspěvek od BugiJČ »

Marek3L píše:
BugiJČ píše:Za poslední tři měsíce se mi zvýšila spotřeba na mé OI 1.9TDI, 66kW,250tis. cca o 0,7l/100Km. Auto je lenivé, nežli se rozjede strašně to trvá. Může tento problém být zaneseným turbem? Jen doplňuji že turbo do nouzového režimu nepadá.
za kolik s tím normálně jezdíš?
Normálně za 4.7l když jedeme ve dvou. Teď to bylo ve dvou za 6l. Za tolik jsem nejezdil ani s károu max. 5.5l.
Bugi
Pitlik
Přispěvovatel

Příspěvek od Pitlik »

Odpoj váhu a skús sa previezť, prípadne ju vyber strekni čističom bŕzd ako píše Dawo. Alebo si kúp diodu BAV21 odstav váhu, odpoj egr hadicku podtlaku a skús tak. Bude to tou váhou
O1 Combi ASV, 0.26 dlc, 11mm, 1749VB, FMIC, rezonator (predau som to het v serii)
dawo
Přispěvovatel

Příspěvek od dawo »

Pitlik píše:Odpoj váhu a skús sa previezť, prípadne ju vyber strekni čističom bŕzd ako píše Dawo. Alebo si kúp diodu BAV21 odstav váhu, odpoj egr hadicku podtlaku a skús tak. Bude to tou váhou
Zase aby tam vůbec po odpojení byl nějaký rozdíl.

Baňka nemusí být špatná, ale kdyby bylo přidřené turbo tak bude špatně chodit ta regulace a to poznáš na baňce ;) Každopádně pokud můžeš, naloguj to.
Preventivním vyčištěním nic nezkazíš ;) Ale ten bit na ty šroubky... :roll: :D
OI 1.9 TDI AHF
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

BugiJČ píše:
dawo píše:Jestli to má variabilní naklápění tak koukni zda po startu zajede táhlo na baňce turba bez problémů dolů. Mělo by tam dá se říct skočit, případně ho zkus dotlacit rukou. (nesmí se už pohnout) Zkontroluj váhu vzduchu, jestli není špinavá, případně ji vytahni a opatrně prostrikni cisticem na brzdy. Ale bez diagnostiky a logu můžeme jen spekulovat ;)
Tak na diagnostice jsem to měl a neukázalo to vůbec nic proto se ptám. Zkusím ještě udělat nějaké průběhy. Mám podezření na váhu vzduchu protože je tam ještě původní. Mam 9 lopatkové turbo. Myslíš že by odešla baňka na turbu?
tak ak mas moznost diagnostiky..tak este niekoho kto to aspon trocha s nou vie..
co znamena pozadovana hodnota a co aktualna merana..atd.
lebo pri jazde musi byt hned vidno ako tlaci turbo vaha co nafta...teploty..atd.
GIV var asz 4mot upraveny
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

jordee_23 píše:
BugiJČ píše:
tak ak mas moznost diagnostiky..tak este niekoho kto to aspon trocha s nou vie..
co znamena pozadovana hodnota a co aktualna merana..atd.
lebo pri jazde musi byt hned vidno ako tlaci turbo vaha co nafta...teploty..atd.
Tak jsem se dneska do toho pustil. Regulace turba OK. Jdu na další věci. Ve výpisu závad v diagnostice nic, tak mě napadá jen už váha vzduchu.
Bugi
golfgti16v
Přispěvovatel

Příspěvek od golfgti16v »

to ze se vycte pamet to neni diagnostika je to treba nalogovat za jizdy
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

golfgti16v píše:to ze se vycte pamet to neni diagnostika je to treba nalogovat za jizdy
Proběhl log za jízdy a něnašli jsme n nic co by ukalozalo že je KO turbo nebo váha vzduchu tak uvidíme.
Bugi
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

Tak ti tam de malo nafty-palivovej fitr,ucpanej saci koš
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

p.s. píše:Tak ti tam de malo nafty-palivovej fitr,ucpanej saci koš
Myslíš že, přicpaným filtrem nebo košem v nádrži by se mohla i zvyšovat spotřeba?
Bugi
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

spotřeba de na horu tim že to nejede a ty na to musíš vic šlapat a proč to nejede je otázkou nedávno sem vyndaval z jedný okty tak ucpanej sací koš že sem se divil že vůbec dojel
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“