pískot při záběru turba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pondel
Nováček
Odpovědi: 0

pískot při záběru turba

Příspěvek od pondel »

zdravim...byl by někdo schopnej mi poradit......najednou zničeho nic ..když mi začne tlačit turbo..mi to začne zároveň hrozně pískat....(je to slyšet aspon na 100m) na volnoběh to nedělá, je to takovej zvuk jako kdyby to někde foukalo...ale všechny hadice jsem zkontroloval...mě napadá jestli to náhodou nemůže dělat čerpadlo od klimatizace(nemám náplň) ..ocenim každou radu ...díky ;)
octavia 1,9Tdi 81kw
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

myslím, že to bude turbem, těch důvodů proč to začne pískat může být víc, něco to polklo, zvětšená vůle atd., dá se i těžko říct jestli je to poslední zpěv před smrtí nebo to ještě něco najezdí. Musel by si udělat důkladnější prohlídku toho turba, stav lopatek, ko. vůle atd.
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

sundej sberny potrubi a mrkni na tesneni - hlava - sberny.
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

tech důvodů je fakt mnoho, pokud něco netěsní tak většinou je to takové spíš sičení pokud píská skus sundat sací rouru od filtru a lehce zakvedlat hřídelkou jak v podélném tak příčném směru lehkou vůli asi mít bude, ale nesmí být přehnaná
pondel
Nováček

Příspěvek od pondel »

Díky všem za rady...hned v sobotu se nato vrhnu....jenom doufám, že to nebude to turbo...
octavia 1,9Tdi 81kw
noki
Přispěvovatel

Příspěvek od noki »

Nechci s Tebe dělat začátečníka, ale nemohl by to být klíňák?
pondel
Nováček

Příspěvek od pondel »

Klíňák to fakt neni to vim jistě, a navíc to začne přesně když tlačí turbo....a klíňák by navíc pískal i na volnoběh ve větších otáčkách... na volnoběch(př. 3000ot/min.) to nepíská protože to turbo houby tlačí...si domnívám
octavia 1,9Tdi 81kw
fabiaRS
Nováček

Příspěvek od fabiaRS »

Ja mam neco podobnyho, ne pri zaberu, ale pri volnobehu. Piskani se objevi za nejakou dobu, pri zvyseni volnobeznych otacek zmizi, otacky klesnou a piskani se ozve za chvilku znovu, nedela to pokazde. Co by to mohlo bejt?
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

mam taky problem s turbem

kdyz jezdim po meste tak ma auto zvuk jako sanitka, podle toho jak radim atd

no a kdyz dam plnej plyn...tak od turba jde zvuk jak od vrtacky u zubare

takze predpokladam, ze turbu uz doslouzilo a mam se poohlednout po novem, nebo se pletu? :?
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
m@rek
Nováček

Příspěvek od m@rek »

jj, pokud se nepletu, turbo by nemelo vydavat zrvona nejaky extra zvuky, me se to stalo cca 2 mesice nazpet, hucelo, piskalo a pak vse v prd... Natekl olej do motoru, chcalo to vyfukem, takze jsem hledal turbo a nakonec sehnal aspon repas za 4500,- ze skodovky...Takze drzim palce :(
Powered By OCTAVIA
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

No ono take jemne piskanie musi byt pocut.Nieco ako ked piskate na pistalku na psa.A pocutelne by to malo byt zhruba od 2000ot.min.Vola s a da zistit aj tak,ze na mieste pridavas tak do 2500ot/min. a ak to tubro zmeni zvuk pri klesani otacok (cca zhruba pri 1200-1400ot/min.),je to take skripnutie,ako ked je zle lozisko na vrtacke,tak uz toho asi moc nenabehas. Ja od vtedy co som to zaznamenal som najazdil asi 150km,potom uz len rana,za mnou dymu jak v prd...li a bolo po nom.

Ozaj,dymi ti auto na modro,ked pridas??
A este,ked nemas naplnenu klimu,tak ti nezopne spojku,aj ked ju zapnes.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

no ja to slysim uz od volnobehu, staci pokud jezdim po meste treba do 2t tak je to slyset-zadny jemny piskani..a je to doopravdy jako sanitka-houka to uplne stejne a da se rici i stejne nahlas

zkusim to s tema otackama co to bude delat

no spis to kouri tak do seda..

A este,ked nemas naplnenu klimu,tak ti nezopne spojku,aj ked ju zapnes. ..to taky patri k tomu turbu?jinak klimatizaci to nebude..bych rekl, ze je to na 100 % od tuba, reaguje to na pedal plynu...se to pokusim nahrat:-)
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Vies pisal ze nema naplnenu klimu,tak ze ci nemoze byt problem v tom. (offtopic)
Ja som pred mesiacom daval nove turbo-Funglovka.
To stare som tiez pocul uz od volnobehu a nakoniec dopadlo tak ze ho nechcu zobrat ani do srotu.. (noteeth) (noteeth) (noteeth)
Nechcem strasit,ale ak je turbo pocut viacej ako tu pistalku co som spominal,je lepsie ho vyhodit,rozobrat,dat skontrolovat vole,puzdra,lopatky a mat istotu,aby ste nedopadli ako ja.Tiez som si myslel ze ho ma byt tak pocut. (LOL) (LOL) (LOL)

Este som zabudol.Zaciatky su dymenie do seda,potom prdne puzdro a pojde to jak LIAZKA.
A bratovi na Golfe odislo turbo,nasalo olej do valcov a nemohol to vypnut.Musel cez rychlost zdusit motor.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

jayd píše:no ja to slysim uz od volnobehu, staci pokud jezdim po meste treba do 2t tak je to slyset-zadny jemny piskani..a je to doopravdy jako sanitka-houka to uplne stejne a da se rici i stejne nahlas

zkusim to s tema otackama co to bude delat

no spis to kouri tak do seda..

A este,ked nemas naplnenu klimu,tak ti nezopne spojku,aj ked ju zapnes. ..to taky patri k tomu turbu?jinak klimatizaci to nebude..bych rekl, ze je to na 100 % od tuba, reaguje to na pedal plynu...se to pokusim nahrat:-)
turbo bude vriti
Bugs.Bunny
Aktivista

Re: pískot při záběru turba

Příspěvek od Bugs.Bunny »

pondel píše:zdravim...byl by někdo schopnej mi poradit......najednou zničeho nic ..když mi začne tlačit turbo..mi to začne zároveň hrozně pískat....(je to slyšet aspon na 100m) na volnoběh to nedělá, je to takovej zvuk jako kdyby to někde foukalo...ale všechny hadice jsem zkontroloval...mě napadá jestli to náhodou nemůže dělat čerpadlo od klimatizace(nemám náplň) ..ocenim každou radu ...díky ;)
Jestli turbo začalo nepřiměřeně pískat, bude asi chvilku před smrtí. :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“