pískot při záběru turba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
pískot při záběru turba
zdravim...byl by někdo schopnej mi poradit......najednou zničeho nic ..když mi začne tlačit turbo..mi to začne zároveň hrozně pískat....(je to slyšet aspon na 100m) na volnoběh to nedělá, je to takovej zvuk jako kdyby to někde foukalo...ale všechny hadice jsem zkontroloval...mě napadá jestli to náhodou nemůže dělat čerpadlo od klimatizace(nemám náplň) ..ocenim každou radu ...díky 

octavia 1,9Tdi 81kw
-
- Aktivista
mam taky problem s turbem
kdyz jezdim po meste tak ma auto zvuk jako sanitka, podle toho jak radim atd
no a kdyz dam plnej plyn...tak od turba jde zvuk jak od vrtacky u zubare
takze predpokladam, ze turbu uz doslouzilo a mam se poohlednout po novem, nebo se pletu?
kdyz jezdim po meste tak ma auto zvuk jako sanitka, podle toho jak radim atd
no a kdyz dam plnej plyn...tak od turba jde zvuk jak od vrtacky u zubare
takze predpokladam, ze turbu uz doslouzilo a mam se poohlednout po novem, nebo se pletu?

VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
No ono take jemne piskanie musi byt pocut.Nieco ako ked piskate na pistalku na psa.A pocutelne by to malo byt zhruba od 2000ot.min.Vola s a da zistit aj tak,ze na mieste pridavas tak do 2500ot/min. a ak to tubro zmeni zvuk pri klesani otacok (cca zhruba pri 1200-1400ot/min.),je to take skripnutie,ako ked je zle lozisko na vrtacke,tak uz toho asi moc nenabehas. Ja od vtedy co som to zaznamenal som najazdil asi 150km,potom uz len rana,za mnou dymu jak v prd...li a bolo po nom.
Ozaj,dymi ti auto na modro,ked pridas??
A este,ked nemas naplnenu klimu,tak ti nezopne spojku,aj ked ju zapnes.
Ozaj,dymi ti auto na modro,ked pridas??
A este,ked nemas naplnenu klimu,tak ti nezopne spojku,aj ked ju zapnes.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
no ja to slysim uz od volnobehu, staci pokud jezdim po meste treba do 2t tak je to slyset-zadny jemny piskani..a je to doopravdy jako sanitka-houka to uplne stejne a da se rici i stejne nahlas
zkusim to s tema otackama co to bude delat
no spis to kouri tak do seda..
A este,ked nemas naplnenu klimu,tak ti nezopne spojku,aj ked ju zapnes. ..to taky patri k tomu turbu?jinak klimatizaci to nebude..bych rekl, ze je to na 100 % od tuba, reaguje to na pedal plynu...se to pokusim nahrat:-)
A este,ked nemas naplnenu klimu,tak ti nezopne spojku,aj ked ju zapnes. ..to taky patri k tomu turbu?jinak klimatizaci to nebude..bych rekl, ze je to na 100 % od tuba, reaguje to na pedal plynu...se to pokusim nahrat:-)
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
Vies pisal ze nema naplnenu klimu,tak ze ci nemoze byt problem v tom.
Ja som pred mesiacom daval nove turbo-Funglovka.
To stare som tiez pocul uz od volnobehu a nakoniec dopadlo tak ze ho nechcu zobrat ani do srotu..
Nechcem strasit,ale ak je turbo pocut viacej ako tu pistalku co som spominal,je lepsie ho vyhodit,rozobrat,dat skontrolovat vole,puzdra,lopatky a mat istotu,aby ste nedopadli ako ja.Tiez som si myslel ze ho ma byt tak pocut.

Este som zabudol.Zaciatky su dymenie do seda,potom prdne puzdro a pojde to jak LIAZKA.
A bratovi na Golfe odislo turbo,nasalo olej do valcov a nemohol to vypnut.Musel cez rychlost zdusit motor.

Ja som pred mesiacom daval nove turbo-Funglovka.
To stare som tiez pocul uz od volnobehu a nakoniec dopadlo tak ze ho nechcu zobrat ani do srotu..

Nechcem strasit,ale ak je turbo pocut viacej ako tu pistalku co som spominal,je lepsie ho vyhodit,rozobrat,dat skontrolovat vole,puzdra,lopatky a mat istotu,aby ste nedopadli ako ja.Tiez som si myslel ze ho ma byt tak pocut.

Este som zabudol.Zaciatky su dymenie do seda,potom prdne puzdro a pojde to jak LIAZKA.
A bratovi na Golfe odislo turbo,nasalo olej do valcov a nemohol to vypnut.Musel cez rychlost zdusit motor.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
turbo bude vritijayd píše:no ja to slysim uz od volnobehu, staci pokud jezdim po meste treba do 2t tak je to slyset-zadny jemny piskani..a je to doopravdy jako sanitka-houka to uplne stejne a da se rici i stejne nahlas
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Re: pískot při záběru turba
Jestli turbo začalo nepřiměřeně pískat, bude asi chvilku před smrtí.pondel píše:zdravim...byl by někdo schopnej mi poradit......najednou zničeho nic ..když mi začne tlačit turbo..mi to začne zároveň hrozně pískat....(je to slyšet aspon na 100m) na volnoběh to nedělá, je to takovej zvuk jako kdyby to někde foukalo...ale všechny hadice jsem zkontroloval...mě napadá jestli to náhodou nemůže dělat čerpadlo od klimatizace(nemám náplň) ..ocenim každou radu ...díky