Klimakompresor+Turbo Audi a4 1.9tdi 81kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
Klimakompresor+Turbo Audi a4 1.9tdi 81kw
Zdravím všechny, potřebuji radu ohledně klimakompresoru na audi A4 b5 1.9 TDI* 81kw. Auto jsem kupoval v zimě a až nedávno jsem chtěl vyzkoušet klimu a zjistil jsem že nejede, jel jsem do servisu kde mi to napíchli, klima byla vcelku plná, doplnili 60g plynu a 4g oleje, takže mi bylo řečeno že nejde klimakompresor, bud to že je špatný ten tlakový ventil na chladiči, nebo že je spálená cívka na kompresoru která ovládá el. magnetickou spojku, tak sem se na to doma ještě díval a zjistil jsem že po sepnutí klimy na displeji (auto) tak se el. magnetická spojka sepne a klima roztočí, tak v čem může být problém? klima naplněná, kmpresor se točí spíná i vypíná, ale nechladí nemá s tímhle někdo nějakou zkušenost? nemůže být uvnitř kompresoru špatné nějaké těsnění že by to to médium honilo v kompresoru naprázdno?/////////////////////// A ještě jedna věc, měnil jsem Turbo* a protože jsem to potřeboval na rychlo a jiné jsem nesehnal, tak jsem tam dával z Golfa 4 81kw T15, jenže mělo totálně sežranou podtlakovau banku, tak jsem tam dával tu starou ze svýho, ta moje původní byla o něco větší než ta která byla na tom koupeném turbu, nastavil jsem co nejpřesněji délku táhla jako bylo na koupeném turbu které jsem se tam chystal dát a doufal jsem že to bude ok, každopádně po namontování turba se ukázalo, že ne ne... Turbo* zabíralo strašně pozdě, tak jsem tady na forech zkoušel hledat jak to vyladit, někdo tady psal že tahlo nastavit do "mrtvého bodu" + předpětí 1mm, to bylo ohodně lepší, ale pořád to nebere tak krásně odspodu ani to nemá takový zátah jako staré Turbo*. co s tím? Díky za rady