Octavia 1, jaké pružiny a rozvody?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Feuri
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Octavia 1, jaké pružiny a rozvody?

Příspěvek od Feuri »

Zdravím, nedávno jsem se nasr.. udělal jsi na mé Octě kompletní Go podvozku :D , veškeré silentbloky, stabík, nová náprava (byla shnilá) uložení motoru, převodovky, ložiska, tlumiče (značka TWR) + ložiska + uložení ... No prostě komplet vše, auto se sklidnilo až skoro neskutečně, ale v zatáčkách pořád docela plave a nedrží jak by podle mě mělo (při zatáčení v pravo se nahýbá v zatáčkách o dost víc než na levo). Vzhledem k tomu že tlumiče jsou nové, a téměř vše je už je měněno, tak předpokládám že to bude už "vypérovanými" pružinami. Mohli by jste mi prosím poradit jaké vybrat? Nechci koupit nějaký šmejd který bych zase za chvíli měnil.. Nevadí když budou trošku tvrdší, autem budu jezdit převážně ve švýcarsku, kde jsou silnice v super stavu.

Další věc co bych chtěl udělat jsou rozvody, rovněž bych poprosil o tip na nějakou značku se kterou máte dobré zkušenosti.
Moje Octavie: 1.9 TDI AGR 66kw (rv. 98)

Děkuji moc
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Pružiny nejlépe asi origo, dej tady do sekce koupím poptávku a on se ti někdo ozve. Okolo MB pár funglovek určitě po půdách bude :D
U rozvodů bude asi největší oříšek vodní pumpa... pokud máš stávající origo, tak bych asi šel do výměnného X-ka. Sadu ti opět někdo rád nabídne...
GIV Variant TDi ???kW
Feuri
Sběrač informací

Příspěvek od Feuri »

V strankach skoda-dily jsem našel sadu rozvodu origo škoda za 3700,- bez pumpy, jak dojedu z práce tak obědnávám... Nabízí tam i pumpu za 1100,- ale musel bych jim dat dvojku zálohu a starou poslat spátky... Nemám ponětí jestli mám v autě origo, takže bych to asi neriskoval... Na nějakou alternativní by mě nikdo tip nedal?
Co se týče pružin, originál se tam také dá sehnat, ale za 2200,- kus, to už je na mě moc drahé... Každopádně založím téma v poptávce jak píšeš, třeba budu mít štěstí a někdo se ozve.
Díky moc, budu rád klidně i za další tipy :)
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Tak dá se to o pár stováku levnějc ale nic závratnýho

Pumpa 1100,- origo
Rozvod. sada 3500,- origo
Rozvod. sada 3570,- INA+Kolbenschmidt (s pumpou)
Pružina - 800,- Monroe pro špatný cesty nebo 4x4
Pružina - 730,- normal - nějaký CS Germany
Feuri
Sběrač informací

Příspěvek od Feuri »

Woko: To prodáváš ty? Tu origo pumpu beru, jestli za to nechceš moji starou (bez zálohy), rozvod. sadu jsem už obědnal (origo)
Na pružiny jsem se vykašlal, bylo mi doporučeno "trochu :D " přišetřit, a radši koupit sportovní podvozek za nějakých osum devět tisíc, asi do toho půjdu...
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Odkud seš?
Feuri
Sběrač informací

Příspěvek od Feuri »

sz
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“