Vypnutí ESP O1 původ Německo ??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vypnutí ESP O1 původ Německo ??
Nastal mi vážný problém, mám O1 4x4 , naivně jsem si myslel že když na středovym panelu chybí tlačítko ESP auto ho nemá, 2 zimy se tak dokonce i chovalo, po přidání plynu v zatáčce a připnutí zadku šlo auto bokem, před pár měsíci probíhal určitý servis jehož součástí byla kalibrace snímače pro podélné a příčné zrychlení,házel chyby a rozsvicel kontrolku ABS, asi tak před 14 dny jsem se dostal na podmáčenou louku, řikám zkusim jestli všechno chodí jak má, a ejhle, zadek se připojuje ale auto se brání smyku, protože do toho kecá ESP, načež se mi potvrdilo to že prý auta z Německa měla zakázána vypínatelné ESP.
Poradí někdo jak na to vyzrát,auto sem pořizoval hlavně kvůli zimnímu blbnutí a už je v něm dost nasypáno, nerad bych se ho zbavoval jen kvůli tomuto problému.
pokud už se to zde řešilo omlouvám se a uvítám odkazy.
Díky.
Poradí někdo jak na to vyzrát,auto sem pořizoval hlavně kvůli zimnímu blbnutí a už je v něm dost nasypáno, nerad bych se ho zbavoval jen kvůli tomuto problému.
pokud už se to zde řešilo omlouvám se a uvítám odkazy.
Díky.
-
- Aktivista
Odpovědi: 1
Neznám nazpaměť jednotky jaký se tam montovaly, ale podle mě by mělo jít dodrátovat. Maximálně pokud by byl problém tak by se vyměnila jednotka ABS a dodrátovalo by se.
A zase nevim jak to měla OI(už je to dávno co jsem jí měl a byla stejně bez ESP a na těch co jsem servisoval jsem to popravdě nikdy nezkoušel), ale novější auta si při určitý rychlosti sami ESP zapnou, pokud bylo předem manuálně vypnutý.
Nebo to můžeš vyřešit tak, že pokud budeš chtít blbnout tak vyškubneš pojistku ABS a hotovson.
A zase nevim jak to měla OI(už je to dávno co jsem jí měl a byla stejně bez ESP a na těch co jsem servisoval jsem to popravdě nikdy nezkoušel), ale novější auta si při určitý rychlosti sami ESP zapnou, pokud bylo předem manuálně vypnutý.
Nebo to můžeš vyřešit tak, že pokud budeš chtít blbnout tak vyškubneš pojistku ABS a hotovson.
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390