Vypnutí ESP O1 původ Německo ??

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mr.Din
Nováček
Odpovědi: 0

Vypnutí ESP O1 původ Německo ??

Příspěvek od Mr.Din »

Nastal mi vážný problém, mám O1 4x4 , naivně jsem si myslel že když na středovym panelu chybí tlačítko ESP auto ho nemá, 2 zimy se tak dokonce i chovalo, po přidání plynu v zatáčce a připnutí zadku šlo auto bokem, před pár měsíci probíhal určitý servis jehož součástí byla kalibrace snímače pro podélné a příčné zrychlení,házel chyby a rozsvicel kontrolku ABS, asi tak před 14 dny jsem se dostal na podmáčenou louku, řikám zkusim jestli všechno chodí jak má, a ejhle, zadek se připojuje ale auto se brání smyku, protože do toho kecá ESP, načež se mi potvrdilo to že prý auta z Německa měla zakázána vypínatelné ESP.

Poradí někdo jak na to vyzrát,auto sem pořizoval hlavně kvůli zimnímu blbnutí a už je v něm dost nasypáno, nerad bych se ho zbavoval jen kvůli tomuto problému.

pokud už se to zde řešilo omlouvám se a uvítám odkazy.

Díky.
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Neznám nazpaměť jednotky jaký se tam montovaly, ale podle mě by mělo jít dodrátovat. Maximálně pokud by byl problém tak by se vyměnila jednotka ABS a dodrátovalo by se.

A zase nevim jak to měla OI(už je to dávno co jsem jí měl a byla stejně bez ESP a na těch co jsem servisoval jsem to popravdě nikdy nezkoušel), ale novější auta si při určitý rychlosti sami ESP zapnou, pokud bylo předem manuálně vypnutý.

Nebo to můžeš vyřešit tak, že pokud budeš chtít blbnout tak vyškubneš pojistku ABS a hotovson.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Mr.Din
Nováček

Příspěvek od Mr.Din »

pokud vyndám pojistku ABS jsem rázem bez 4x4, haldex se zapíná podle signálu ze snímačů otáček kol.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

podívej se vagem do jednotky abs a hned uvidíš jestli máš esp...
že by neměcké auto nemělo tlačítko na vypnutí esp je nesmysl
cacinek
Přispěvovatel

Příspěvek od cacinek »

Tlacitko ASR tam mas?
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

u 4x4 nikdy nebylo ;)
spíš má ABS+EDS (4x4 má EDS na předek i zadek) a proto se to chová tak jak se to chovat má :)
Snímač pro podélné zrychlení má každá 4x4 O1
Mr.Din
Nováček

Příspěvek od Mr.Din »

tlačítko tam prostě nemám žádný,ani pod krytkou neni žádná svorkovnice, ted jsme dotáhli to samí auto pro změnu ze Švýcar a je to uplně to samí,žádný tlačítko.
palík
Přispěvovatel

Příspěvek od palík »

je to EDS
obrbaz
Nováček

Příspěvek od obrbaz »

To Vici: Mám O1 4x4 liftback a tlačítko na vypnutí ESP mám, po vypnutí jezdí krásně bokem bez zásahů elektroniky.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

pokud auto má ESP je tam i tlačítko na vypnutí, pokud ESP nemá tlačítko tam logicky není = je tam plastová záslepka

O1 s ESP moc nebylo, bylo to za nemalý příplatek. A speciálně 4X4 s ESP mnoho kusů není
obrbaz
Nováček

Příspěvek od obrbaz »

Tak to je logický ale spíš sem měl za to, že EDS má auto jen když má ESP anebo ASR (ASR by mělo mít taky tlačítko na vypnutí)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

ne.. může být jen ABS+EDS
Mr.Din
Nováček

Příspěvek od Mr.Din »

Dobrá, takže znova jak to tak vypadá je tam EDS, což přibržďuje kolo který prokluzuje, má to za úkol aby auto vyjelo víc a líp, ale kravit se s tim nedá, a tenhle systém se teda vypnout nedá, rozumím tomu správně. ?? takže vyměnit nějaký jednotky ABS nebo, ???
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“