Ahoj potřeboval bych prosím poradit. V manuálu toho moc není a co sem se dočetl zde na foru, tak se vždy psalo spíše vždy používání v létě či za teplých měsíců.
V O2 1.9TDi mám Climatronic ...jako asi každý... v létě není žádný problém, jakožto člověk, který nemá moc rád horko, tak mám nastaveno stále na AUTO a teplota se řídí sama, to je jasné.
Ale jak je to za chladných měsíců ??
*Jestli tomu dobře rozumím, I v zimě když nechám na klimě volbu AUTO, tak je teplota (např. nastavena na 22st), řízena automaticky, kompresor běží....resp. pokud teplota nepoklesne pod cca 5st. C.
*Když bych dal ECON, tak nepoběží kompresor
*Když nebude svítit ani tlačítko AUTO a ani ECON a budu používat manuální nastavení ventilátoru .... tak je vše vypnuté (automatiky) ??
Co tedy v zimě nastavit ? Nejde mi o to zda ušetřím 0,1l paliva (obrazně), jde mi o to co nejlépe využít možnosti Climatroniku a co nejméně zatěžovat např. spojku klimy.
Děkuji moc za radu.
V zimě AUTO nebo ECON
Moderátoři: šulda, Moderátoři
u O II je stáloběžný kompresor,takže kompresor běží stále,jen je vybaven regulačním ventilem,který při zapnutí klimy pouští a reguluje víc chladiva do okrohu podle teplot,takže kompresor nějak extrémně neušetříš,jen při zapnuté klimě ti běží vždy sahara,při nižších teplotách tuším 15-17 stupňů a níže už sara neběží,takže ušetříš spíše opotřebení ventilátorů.V chladnějším počasí a v zimě jezdím na econ,jen když se mlží okna,tak ji pustím a samozřejmě jednou za čas ji pustím,jinak ventil i při vypnuté klimě pouští klimu na cca2-3% procenta jeslti se výkonu,tak nějak by to mělo být jeslti se nepletu
Jezdi stale na auto na econ se vybodni jestli chces aby kompresor vydrzel co nejdele a proc? .... je toho tady o tom napsano dost a dost a pokud by ti to nestacilo mrkni na octavia club tam mas vse do detailu rozepsane 

OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3