Octa 1 padá do nouzáku = klesá výkon

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lukas86
Nováček
Odpovědi: 0

Octa 1 padá do nouzáku = klesá výkon

Příspěvek od lukas86 »

Chci se zeptat jestli mi někdo zkušenšjší poradí s touhle závadou, mám Octavii 1 1.9TDI 81Kw, kolem 3500ot. mi spadne do nouzáku a pak už to nejede na plný výkon dokud nevypnu a nezapnu klíček, koupil jsem novou váhu vzduchu, nový ventil N75, nová tlakové hadičky a pořád to nejede. Myslím že problém bude v turbu vypadá to na zanešené lopatky, táhlo z plechovky se nepohybuje po celé délce ale jen tak zhruba o centimetr. Nalogoval jsem to za jízdy takže kdyby někomu pomohlo že bych mu poslal ten log na mail stačí říct. A teď bych potřeboval vědět názor odborníka jestli je to opravdu turbo a případné řešení. Předem děkuji za odpovědi.
Milos Beranek
Přispěvovatel

Příspěvek od Milos Beranek »

vyčisti turbo :)
Kec
Přispěvovatel

Příspěvek od Kec »

GOLF IV 1,9 TDI ALH - trysky 81KW, turbo 1749VA a 159kobyl
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

hoď ten log na e-disk, mrknu na to
lukas86
Nováček

Příspěvek od lukas86 »

tady je odkaz na ten snad to bude fachat

http://www.edisk.cz/stahni/30524/LOG-04 ... .17KB.html
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jj, vysokej tlak na turbu, vypadá to na ty lopatky
lukas86
Nováček

Příspěvek od lukas86 »

OK nechám to vyčistit, díky za pomoc.
JARDA2
Přispěvovatel

Re: Octa 1 padá do nouzáku = klesá výkon

Příspěvek od JARDA2 »

lukas86 píše:Chci se zeptat jestli mi někdo zkušenšjší poradí s touhle závadou, mám Octavii 1 1.9TDI 81Kw, kolem 3500ot. mi spadne do nouzáku a pak už to nejede na plný výkon dokud nevypnu a nezapnu klíček, koupil jsem novou váhu vzduchu, nový ventil N75, nová tlakové hadičky a pořád to nejede. Myslím že problém bude v turbu vypadá to na zanešené lopatky, táhlo z plechovky se nepohybuje po celé délce ale jen tak zhruba o centimetr. Nalogoval jsem to za jízdy takže kdyby někomu pomohlo že bych mu poslal ten log na mail stačí říct. A teď bych potřeboval vědět názor odborníka jestli je to opravdu turbo a případné řešení. Předem děkuji za odpovědi.
Mám zřejmě ten samý problém u Seata Toledo r. v. 98 81 kw. Kde najdu to táhlo z plechovky? Někdo mě radil že se stím má občas zahýbat, a taky se tam prý něco maže, nebo se dá promazat aby to naklápění lopatek chodilo. Předem díky za vysvětlení.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

s tím táhlem se hejbe, tak že se tomu čas od času šlápne pořádně na krk :D , jinak nic se nemaže, okamžitě to všechno shoří, navíc se to zasírá sazema uvnitř a ne někde zvenku ;)
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

Huml píše:s tím táhlem se hejbe, tak že se tomu čas od času šlápne pořádně na krk :D , jinak nic se nemaže, okamžitě to všechno shoří, navíc se to zasírá sazema uvnitř a ne někde zvenku ;)
Tak co stím ? Dát turbo vyčistit a rozhýbat lopatky? Co to přibližně stojí abych byl v obraze? Dík
tomik
Přispěvovatel

Příspěvek od tomik »

jeste bych zkusil vycistit ventil co ovlada turbo + zpetnej ventil(cerno-bilej valecek). kdyz zacne "hnit" pruzina v bandasce na turbu, sype se s ni bordel, kterej pak dela tyhle prusery. vyklepat obe veci, pekne nad bilym papirem, do posledniho drobku. pak jsem dal mezi hadicku od bandasky benzinovej filtr(20kc) a od ty doby je klid.
ten filtr je po 70kkm cernej jak bota , ted mam 295kkm.
jinak jsem pred tim koupil vahu, vycistil sani, vyndal, ale nerozloupmul turbo a nakonec takova ptakovina.
drzim palce.
tomik.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

JARDA2 píše:
Huml píše:s tím táhlem se hejbe, tak že se tomu čas od času šlápne pořádně na krk :D , jinak nic se nemaže, okamžitě to všechno shoří, navíc se to zasírá sazema uvnitř a ne někde zvenku ;)
Tak co stím ? Dát turbo vyčistit a rozhýbat lopatky? Co to přibližně stojí abych byl v obraze? Dík
do 2000,- by ses měl vejít ;)
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

Huml píše:
JARDA2 píše:
do 2000,- by ses měl vejít ;)
Tak to dám udělat, sám radši nic zkoušet nebudu. Díky.
lukas86
Nováček

Příspěvek od lukas86 »

Já dával za vyčištění turba na Octavii 81KW, 3500,-Kč
prassat
Nováček

Příspěvek od prassat »

Kdyby se do toho někdo z vás chtěl pouštět....

tady - co a jak: http://www.technologie-entwicklung.de/G ... turbo.html
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“