mam jednu asi trochu nestandardnu otazku. Kolko v hrubom zarobi automechanik za hodinu v porovnani s tym, kolko zakaznik standardne plati servisu za hodinu prace? Inak povedane, ak si servis pyta napr. 600 Kc za hodinu, kolko z toho dostane clovek, ktory opravu skutocne vykona?.
Ak by ste mali informacie o konkretnych sadzbach v roznych CZ mestach pre rozne znacky, bolo by to uplne skvele.
Pytam sa preto, lebo mam v hlave jeden napad na firmu, ktora by umoznila servisakom zarobit za hodinu o dost viac a zaroven zakaznikom ponuknut nizsie ceny...
...Pytam sa preto, lebo mam v hlave jeden napad na firmu, ktora by umoznila servisakom zarobit za hodinu o dost viac a zaroven zakaznikom ponuknut nizsie ceny...
Jestli se ti to povede a nesníží se zisk firmy, tak budeš kandidát na Nobelovku za ekonomii
Rolan píše:
Jestli se ti to povede a nesníží se zisk firmy, tak budeš kandidát na Nobelovku za ekonomii
Tak horke to zase nebude. Nechcem zatial prilis zdielat detaily, ale su v tom kvalitni servisaci, perfektna zakaznicka podpora a trochu tej technologie. Ak mi cisla budu vychadzat, a zatial to tak vyzera, dam vediet viac. Najskor si vsak potrebujem potvrdit svoje predpoklady. Preto zhanam informacie od ludi, co maju informacie z prvej ruky.
předpoklad bude ten že si zákazník nebude moct nosit své díly?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
s.r.o. = 600 - 45% stát= 600 - 270 = 330,-kč
kdybych byl ideista tak 1/2 sežerou režie (včetně milenky šéfa) + nájem + náklady, takže zbyde 150,-Kč pro dělníka hrubé mzdy, kterou ještě očistíme 20% a čistýho má tak 120,-kč.
Ja si neuctujem normohodiny, ale ukon. Problem je v tom,ze nie kazda robota ide hladko a niektora je jednoduchsia ina zase narocnejsia, alebo komplikovana. A tiez zavisi aj od toho ze ake auto. Dalej musis vediet u koho si mozes zapytat a u koho nie. To je tazke a porovnavat ceny napr. medzi Prahou a nejakou dedinkou pri hranici s Ukrajinou nieje mozne. Kamarat robi v Bratislave a ked som mu povedal, ze co za klko beriem, tak jeho odpoved znela, ze v BA by za take peniaze ani nezdvihol telefon a to som v mojom okoli z tych najdrahsich majstrov
Ladas píše:předpoklad bude ten že si zákazník nebude moct nosit své díly?
Predpoklad je, ze si aj bude moct nosit svoje diely, ale potom by sa na ne samozrejme nevztahovala zaruka. Vacsina obycajnych ludi, co do aut nevidia, si aj tak svoje diely nosit nebude. Maximalne tak olej.
WOB píše:s.r.o. = 600 - 45% stát= 600 - 270 = 330,-kč
kdybych byl ideista tak 1/2 sežerou režie (včetně milenky šéfa) + nájem + náklady, takže zbyde 150,-Kč pro dělníka hrubé mzdy, kterou ještě očistíme 20% a čistýho má tak 120,-kč.
jj, tiez to tak nejak vidim. Len by bolo super dostat konkretne data od mechanikov z roznych miest as serviosv. Som si isty, ze v ofiko BMW v Prahe to moze vyzerat uplne inak. Tam je hodina, myslim, 1000 Kc. Ale neverim, ze technik ma viac ako 500 Kc z toho.
TDI tech píše:Ja si neuctujem normohodiny, ale ukon. Problem je v tom, ze nie kazda robota ide hladko a niektora je jednoduchsia ina zase narocnejsia, alebo komplikovana.
Takze aj ked ti praca trva dlhsie, zakaznikovi uctujes rovnako? Alebo mu to navysis? Mozes dat este konkretny priklad za ukon v BA vs neviem odkial si ty? Dik!
WOB píše:s.r.o. = 600 - 45% stát= 600 - 270 = 330,-kč
jj, tiez to tak nejak vidim. Len by bolo super dostat konkretne data od mechanikov z roznych miest as serviosv. Som si isty, ze v ofiko BMW v Prahe to moze vyzerat uplne inak. Tam je hodina, myslim, 1000 Kc. Ale neverim, ze technik ma viac ako 500 Kc z toho.
1000,- za hodinu jo ? to přitlač na pilu
jak psáno výše, u nás na vesnici musíš dělat ceny individuálně, ale pořád proti brnu nebo tak děláme za třetinu...
značkovej servis je specifikum...živí to milion lidí a administrativy, že ti uvaří kafe a pokecají s tebou zaplatíš desetkrát, to je přece jasný..
No jo no...
Me nejvic tehdy dostalo v Brne u Hoska novy pneu 205/55 R16 asi za dvojnasobek bezne ceny a za prezuti a vyvazeni 4 kol skoro 3600 bez dph,bylo to 13 let zpatky...