Emise 2016

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
dawe2706
Aktivista
Odpovědi: 0

Emise 2016

Příspěvek od dawe2706 »

Ahoj klubáci, byl jste už někdo v listopadu na emisích? při měření je prověřována funkčnost egru a měří to nějaké "redis kody". Nevíte někdo co to znamená? Prý by měla mít problém všechna čiplá auta.
Díky za každé info..
BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Take jsem neco takoveho slysel, ale kdo ma v dnesni dobe vedet kde je pravda?!

OT: stejne by me zajimalo, co na to melo vetsi vliv, zda afera "dieselgate" a nebo ti chiuptuneri bez soudu, kteri jsou ochotni chipovat tak, ze auto huli jako lokomotiva
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

od nového roku se bude měřit jinak, online, od euro 4 aut tuším si to bude brát live data z jednotky a online posílat atd... auta bez dpf nebo ty kterým něco nefunguje jak má neprojdou ani omylem. A zatím ani asi není způsob jak to obejít.
Kdo má potenciální problém, měl by si zajít do konce roku.. a pak má dva roky na to aby ho pořešil a nebo počkal jestli se něco nezmění
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@Vici: tak ti dik
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

i zaměstnanci si radši na svých dělaj stk a emise ještě letos.. aby pak nemuseli třeba vyhodit sami sebe ....
ono už letos se ke kouřivosti nepřidává tolerance 0,5 tuším, jak byla předtím a už některá auta "neprojdou" ....

vliv na to podle mě má tlak, aby vše bylo víc kontrolovatelné.. a dle mě tlačí lobby výrobců nových aut..
chystá se to už rok, čili před aférama... akorát konec roku se blíží a nikdo pořádně ani neví co a jak bude :-D

na stk budou mít taky změny - auta se budou fotit a fotky online posílat s protokolem
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Prichazi cas prepinatelnych RJ ...aneb, doslo na moje slova ;)

PS: aha, takze ted se to bude delat jinak - kompletni motor se necha zakonzervovany doma a ten se bude na STK prehazovat ... a budeme delat zavody, kdo to dokaze prehodit rychleji (LOL)

PSS: uz se tesim, az ty STK budou 1x rocne (o cemz jsem take slysel) ... to budeme prehazovat motory jak na bezicim pase (wallbash)

Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Ma to být prý hustý. Říkal mi to narychlo známý. Že se všichni na školení divili co všechno se bude hlídat. Až tam pojedu, zjistím od nej víc. Buď budu na STK přehazovat Řj s původním softem nebo jestli by stačilo mít dva softy na přepínání?
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

jj byl jsem včera se svým a další mám v lednu a tak to udělám do konce roku pak se uvidí mám tam sice spřátelený duše ale ???? ekoteroristi už mě začínaj krkat
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Soft na prepinani ma Dieselpower vyreseny. Slusne receno, dokopal jsem do toho Richarda ja, asi tak v roce 2007 (nevzpominam si)? Ted najde velke uplatneni.

@Biimbo: prosim, zjisti, ceho vseho se to bude tykat ... predem diky

dawe2706
Aktivista

Příspěvek od dawe2706 »

Já slyšel dnes od technika, že jakákoliv závada zapsaná v paměti závad je problém a auto neprojde.
Je ještě otázka co udělá origo soft,na větší turbách ,vstřikách atd.
Auto na STK už fotili dnes. Pravej zadní bok + levej přední bok + VIN + tachometr.
Pak jedině jak už napsal Forest, přepínací soft a ten řádně ochudit,ať to má na emisích euro6 jako Volkswagen (LOL)
S STK asi nebude takovej problém jak s emisema..
BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Paměť závad by se správně měla vyčítat už dávno, ale skoro nikdo to nedělá.
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Kam ten svět spěje, jako čeho chtěj docílit? Aby si každej koupil na leasing novej benzínovej 1.0 turbo sráč? :? Jinak fakt nevim proč tohle dělaj, přece nejsou uplně blbý a věděj, že pak spousta aut prostě neprojde... To abych se zbavil zvýho tdsa, páč jak ho uviděj zespoda, tak už určitě neprojde. Několikrát zbořený (né mnou) a je to fakt vidět, katalyzátor, egr ventil pryč... Emise jsem udělal tak že mi je dali, až by mi je někde měřili tak dostanou infarkt... :roll:
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

dokud budou na stk dělat lidi a budou platit peníze, tak to nějak půjde.

problém bude, až to bude linka bez lidí (LOL)

pro zajímavost - kdo první přehodí "nevědomě" drátky v diag. zásuvce?
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

boobika píše:kdo první přehodí "nevědomě" drátky v diag. zásuvce?
Tak to bude prvni, ktery neprojde ...

Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

a co to v zásuvce přehodit tak aby jim to odpálilo mašinu? :)
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“