Kia Carnival 2005 - Netočí se větráky chladiče - zapojení

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MichalCZ40
Sběrač informací
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Kia Carnival 2005 - Netočí se větráky chladiče - zapojení

Příspěvek od MichalCZ40 »

Zdravím, od včera mi stojí oba ventilátory chladiče. Chladič je nový, hřeje rovnoměrně, ale ventilátory začaly stávkovat. Teplota se sice drží na maximálně 90 stupňů, ale po větším výkonu se chladič rozžhaví a přetlakový ventil začne přefoukávat do přepadovky. Chci je zatím zapojit natrvalo spínačem, případně mám objednané termostatické spínače, ty by byly nejlepší. Každý ventilátor má 3 zapojené dráty, z čehož jeden bude kostra. Tuší někdo, jak jsou zapojeny a kam jdou? Předpokládám na relé u pojistek. Jsou ty dva ventilátory zapojené zvlášť, nebo paralelně? Dík za radu.
Jaký si to uděláš, takový to máš...
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Ventilatory su riadene trojicou rele - tie kombinuju ovladanie dvoch ventilatorov klimou a motorovou jednotkou. Motorovka ventilatory spusta dost neskoro, ja som si dorobil ovladanie na spinac, ked taham karavan a dostanem sa do kopcov, zapinam automaticky....
MichalCZ40
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

To je rozumné řešení. Sahary jsem dal natvrdo (spojka na relé sahary klimy a motoru) obě a funí bez problému, takže tím to taky nebude. Možná, jak jsem měnil ten chladič, tak je to skutečně zavzdušněný a navíc někdo zkrátil okruh, takže zadní topení nehřeje. Možná to zapojil špatně a možná proto i prodal. A já teď hledám po servisních manuálech, jak to zapojit do původního stavu. Trubky do zadu jsou k nenalezení, takže fuč. Rád je nahradím vysokotlakovými hadicemi plastovými, ale vědět tak jak...
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Pohladaj v manualoch, ak nenajdes mozem sa to pokusit nejako nafotit, ja uz to mam tiez prerobene na hadice...
MichalCZ40
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Manuály jsem prolezl veškeré snad dostupné, hledal jsem i na ruských sajtech a zaviroval si komp. Na Ebay nějaký australan prodává komplet za 30 dolarů v AJ, ale neakceptuje PayPal. Za fotky jsem samozřejmě ochoten dobře zaplatit.
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

ok, neslubujem ze zajtra ale budem na to mysliet. - nafotim, popisem co ako, odkial a kam... prosim te - co bys platil.... :o beriem aj dakujem, bude stacit
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

a mohli by sme to pisat do jedneho tema.... :D
MichalCZ40
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

:D Takhle mi ale aspoň chodí 2 oznamovací e-maily :-))) Díky moc.
Odpovědět

Zpět na „Kia“