Audi A4 1,8 T nejde nastartovat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mechoš
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Audi A4 1,8 T nejde nastartovat

Příspěvek od mechoš »

Chlapi prosím Vás, mám tady Audi A4 1,8i T a nejde nastartovat. Ke mně byla přitažena na laně. Diagnostika hlásí závadu ŘJ motoru: nelze se spojit s řídící jednotku, zkontrolujte jestli je namontována ve voze.... Měřil jsem napájení ŘJ motoru a to je v pořádku. Zkoušeli jsme i druhou jednotku a ten stejný problém. ještě jsem si všiml, že dioda na diagnostickém kabelu pouze svití zeleně, jestli to bude nějaký návod pro Vás v čem by mohl být problém.... Děkuji za případné rady. Elektriku moc dopodrobna nedělám, tak se předem omouvám za možná laický příspěvek...
mechoš
Přispěvovatel

Příspěvek od mechoš »

Ještě jeden poznatek: auto prý normálně jezdilo, jenom majitel měnil podávací čerpadlo v nádrži a od té doby nejde nastartovat...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

třebas je komunikační linka na jiném pinu kvůli zlodějům,
jestli měnil čerpadlo tak bych se spíš zajímal zda je co zapálit stříkají střokovače? a zda je čím zapálit de jiskra a jestli do lišty vůbec teče benál to v řj stejně nezjistíš, zjisti napiš
mechoš
Přispěvovatel

Příspěvek od mechoš »

takže posun o kousek dál. jiskru to dává, do lišty jde benzín, ale vstřikovače nejedou. Přitom elektrika na ně jde. Po zapnutí zapalování je tam 12 V a při startování to spadne cca. na 5,5 V. Na spray to jede... tak ted nevím proč vstřikovače nedávají palivo....???
slovacek.milos
Aktivista

a máš tam tlak paliva? zkus prstem ucpat hadičku co vede do lišty a zapnout klíček, nebo teče benál do přepadu?

12 V do lišty musíš prověřit silnějěší žárovkou múže se stát že tam de jen napětí a žádný proud,

máš správbný klíček? myslím tím immo :? pokud je jiný chytne zdechne odstaví vstřikování ale jiskra jede dál,
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

A jak zistis tlak paliva ucpanim hadicky prstem?
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
slovacek.milos
Aktivista

alfik píše:A jak zistis tlak paliva ucpanim hadicky prstem?
já ho zjistím tlakoměrem napíchlý T kusem

má ho doma každý :? když hadičku u lišty ucpeš prstem a někto ti zapne klíček tak ti ten tlak naběhne citíš, palivo se tlačí ven nebo vyteče přímo do nádrže lajdáckou výměnou čerpadla ty vyyděláš prst a nic nestříká ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“