Problem s autobateriou / nestartuje a bateria je full

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Nero666
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Problem s autobateriou / nestartuje a bateria je full

Příspěvek od Nero666 »

Zdravim, mam problem a potreboval by som poradit. Pred casom som mal problem s elektronickou brzdou a dosiel servis a odpajal mi baterku atd...Kedze som dlho stal na vystraznych tak mi povedal ze mam ist na dlhu trasu a dobit bateriu a ze to zistim tak ze ked stlacim stahovanie okien a pojde mi to same dole a nie len pri drzani tak je dostatocne nabita. A tak aj bolo, po case sa mi to nabilo a slo to same dole. A najazdil v poriadku dalsich cca 1000km. Teraz som auto nechal tyzden na dazdi, obcas pomrzlo atd...dojdem k autu a ze nastartujem a najprv nevedelo naskocit aj ked tocilo motor, tak som skusil este 3-4 razy az dovtedy pokial nezacalo cukat na kontrolkach a prestalo tocit motor. Pricom skla isli normalne dole same. Tak som napojil doma na nabijacku a hned mi ukazala ze bateria je na 100percent.

Vie mi niekto poradit co s tym moze byt? Autom normalne jazdim a niekedy nechytilo na prvyraz, az cca po nejakych 2sekundach po dlhsom stati a po cca 2h po starte po dlhom stati chytilo skoro vzdy hned. Prednedavnom som dolieval do auta z bandasky shellVpower naftu, pretoze v okoli som nemal nikde shellku..mohlo aj to sposobit s tym problem?Ze by sa tam nejaky vzduch dostal...Nevyznam sa v tom moc dobre, prosim pomozte :), pripadne sa podelte o skusenosti :)

Vopred dakujem :)
Volkswagen Passat Variant 3C 2.0 Tdi 103Kw BMP
blonn
Aktivista

Příspěvek od blonn »

A neni ta baterka po smrti. Nema uz startovaci proud a vypada O.K. Vem jinou, dobrou...a nastav dojezdy oken
GIV 1,9TDI 74kw AXR/var, EGR OFF, MAF OFF 110KW 150PS 330NM, JEDN.+HDS
Nero666
Sběrač informací

Příspěvek od Nero666 »

blonn píše:A neni ta baterka po smrti. Nema uz startovaci proud a vypada O.K. Vem jinou, dobrou...a nastav dojezdy oken
praveze tocila motor, teraz ju mam doma v teple, necham ohriat a skusim dobit a uz bola menena...a som si uvedomil ze asi mesiac som v aute nosil v bandaske naftu pre istotu a tu som dolieval, ci nahodou nezmrzla ked auto stalo v mraze...tak uvidim, snad bude ok, pretoze doteraz stale jazdilo auto normalne, zrazu ked teraz prsi mrzne a proste vlhko vonku ci nahodou nezmrzla nafta ..ale dik za radu
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Baterku treba zmerat pod zatazou, na zaciatok... Prepac ale posudzovat stav baterky podla el okien mi pride trochu cez....
Nero666
Sběrač informací

Příspěvek od Nero666 »

amater píše:Baterku treba zmerat pod zatazou, na zaciatok... Prepac ale posudzovat stav baterky podla el okien mi pride trochu cez....
to len vtedy ked som stal dlho a mal som zablokovane koleso a svietil som hodku a pol s vystraznymi tak mi poradil to podla toho skusit a jazdit dovtedy a dobijat s alternatorom, ze vtedy bude dostatok stavy v systeme nielen pre motor ale aj pre ine accesorie :-), chyba mi stara kontrolka jak na starych autach ktora ukazovaka stav baterky :-(
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

baterku změřit zátěžákem a ne zkoušet jezdit oknem nahoru dolu.... (rofl)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to zajímavý způsob diagnozy... :)
Mám zato, že baterka se má dobít nabíječkou, ať je jistota, já mám třeba novou baterku, ale auto mi ji vybíjí, když stojí,takže když má baterie 12.2 V auto chytne, ale je vidět, že to je málo, ampérmetr je na doraz i když vše je jinak v pořádku...Auto má rádo plnou kapacitu, jinak je nervozní..Nevím, zda je vůbec reálné slabou baterku pouze jízdou nabít na plnou kapacitu při světlech a všech ostatních vyfikundacích když se předtím vybije na hranici kdy sotva otočí motorem...
nepropadat panice...
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

jericho-3 píše:Je to zajímavý způsob diagnozy... :)
Mám zato, že baterka se má dobít nabíječkou, ať je jistota, já mám třeba novou baterku, ale auto mi ji vybíjí, když stojí,takže když má baterie 12.2 V auto chytne, ale je vidět, že to je málo, ampérmetr je na doraz i když vše je jinak v pořádku...Auto má rádo plnou kapacitu, jinak je nervozní..Nevím, zda je vůbec reálné slabou baterku pouze jízdou nabít na plnou kapacitu při světlech a všech ostatních vyfikundacích když se předtím vybije na hranici kdy sotva otočí motorem...
Baterku v aute na 100% jej momentalnej kapacity nikdy nedobijes, napatie v palubnej sieti je nastavene tak aby nebolo riziko vyvarenia baterky, z toho vyplyva, ze baterka nemoze dojst do finale v podobe bohateho plynovania a inych priznakov plneho nabitia.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Samozřejmě, kdo dnes také naposled viděl, aby baterie i na nabíječce plynovala? To bylo za krále koně, dnes je uzavřená a dobíjí se automaty, takže majitel jen čumí na světélko, jak blikne zelená je spokojen. A přitom o stavu baterie ví prdlajs..Vezmeš vybitou baterii, která netočí, dáš jí na automat a ona za chvilku je "nabitá" ..A když jsi naivní, považuješ ji za dobrou. I volty ukazuje předpisově...ale baterka je přitom v háji...Vše co jde rychle, je nanic../stejně jako v sexu/.. :)
nepropadat panice...
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Az tak zle by som to nevidel, stale sa da kupit aj relativne stara skola, ktora ide relativne bezbolestne alebo s miernou bolestou otvorit a odmerat seriozne hustotu elektrolytu pripadne aj doliat. Samozrejme aj s patricnym naradim dobit (nemyslim tu parodiu z lidla).
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Říkal jsem to s nadsázkou, protože můj kámoš s tím neustále operuje, všude samé světélko,automaty na konzervaci, na dobíjení atd. a koumání- MBenz CDI točí málo, ale dobře chytá a on povídá , to je asi z továrny ty malé otáčky, baterku mám novou, opravený startér a točí to pořád stejně..Tak mu říkám, ale máš tam malou baterku/má víc aut, tak je přendavá/, proč myslíš, že je ten kasl tak velkej? Léta běží a rozhovor se opakuje několikrát...A nedávno koupil tu co tam patří podle továrny a volá mi, ty vole to to krásně točí...To je šmrnc.. :)
nepropadat panice...
blonn
Aktivista

Příspěvek od blonn »

Jak jsem psal, tak jsem taky mel. Auto rano hrozne pomalu tocilo, ale. hytlo v poho. Jen ten zvuk byl hnusnej jak to nema silu a v mrazech kor. Dal jsem starotu z G3 tdi s mensima amperama, myslim ze 65 nebo plus minus a toci jak slak i v mrazech. Jak bylo zmineno, je to stara dolejvacka. Mel jsem ji tam taky 8let no, tak ma narok...
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Pokial sa da a netreba do auta nejaku agm alebo Ca technologiu, tak najlepsie pozerat po old school baterkach, ktore maju pod nalepkou skurutkovacie stuple. Osobne preferujem akuma comfort, samozrejme cerstvu. Ked vidim v tescu lezat tie iste baterky v pohode rok a viac, tak mam smutny pocit za nestastnika co to kupi.
blonn
Aktivista

Příspěvek od blonn »

I bezudrzbovy maji skrutky. Akorat pod nalepkou. Jednou jsme tutu baterku doplnily destilkou a nabily a maka do teraz. Zeleny oko uz nesviti ;)
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

blonn píše:I bezudrzbovy maji skrutky. Akorat pod nalepkou. Jednou jsme tutu baterku doplnily destilkou a nabily a maka do teraz. Zeleny oko uz nesviti ;)
Dnes uz udrzbovu nekupis, vsetky bezne dostupne su bezudrzbove, len je rozdiel ci je pod samolepkou skrutkovaci stupel, alebo u tych drahsich napr. varta prilepena lista, ktora sa bez poskodenia odstranuje tazsie.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“