Může mi někdo poradit jestli je motor KO když má orezlé vložky válce? (viz foto) Stála v něm (nejspíš) voda, chtěl jsem na něm dělat GO ale teď to vypadá že je to asi pase že? Nestačilo by přelapovat? Ještě budu měřit jestli je válec v toleranci opotřebení, ale měřák budu mít až ve středu. Jedná se o 1.9 TD z Peugeotu 406. Omlouvám se že to dávám sem mezi VW group, ale tohle obecný dotaz a v kategorii francouzů je to celkem mrtvý.
pokud bys dělal velkou GO i s novýma většíma pístama tak by se to přehonovalo, možná že se to začistí i tak když se to jen přepráší, nesmí to být vyžraný moc, jinak fakt vyhodit..
Právě že písty nechci kupovat, to je strašná raketa :/ vím že válec má toleranci 0,3mm na průměru (tzn. z výroby má 83mm a nesmí být větší než 83.3mm), ve středu bych mel mít dutinoměr (Supito) tak to zkusim přeměřit, kdyby byl málo opotřebovanej že by se jenom líznul lapováním (taky tim supitem zjistim jak hluboko to je vyrezlí, ale hmatem to neni nikterak hluboko). No ale spíš už se smiřuju s tim že to je nepoužitelný....
jasně, pokud budeš dělat v domácích podmínkách, honovací hlavu do vrtačky, párkrát zajet dolu-nahoru a omrknout povrch, myslím že to bude dobrý..
nový kruhy a tebe ten motor přežije
No tak nějak bych to viděl... Stejně ho dýl jak třeba 3 roky mít nebudu... no přeměřim ten válec jestli se tam ještě dostanu do těch tolerancí... pokud jo tak bych to zkusil
Na tři roky? To bych dal jen kroužky na 1 výbrus,samozdřejmě upravil zámky a brusným papírem trochu začistil ty válce.
Beru,že je to na auto za babku a né za 3 mega.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Jo, vzal bych šmirgl srazil rez, zda není hloubková, nandal nové kruhy a budeš jezdit jako fík. Dělal jsem to mnohokrát, různé pasti z vrakovišť a když rez byla jen povrchová , bylo to o.k.
No hluboko to neni. Hele je to peugeot 406ka, takze je to auto za babku, i kdyz sem do nej spoustu nasypal a je to mazel. No prekrouzkovat je samozrejmost. A myslite dat fakt vybrusovy krouzky? Tzn. Na pr. 83,5? (Puvodni 83mm)
Výbrusové kroužky se používají pro motor po výbrusu. Do normálního válce je nedostaneš.
Upřímně? To, co vidím, mi říká, že je to po smrti. Tohle nepojede a pokud ano, bude to bez tlaků, olejochlast a ty nové kroužky to zničí.
Když je to za babku, jak sám píšeš, nebylo by jednodušší třeba za bůra koupit jiný polomotor? I když bys tohle jen kroužkoval, trojku minimálně do toho naleješ. S velkým rizikem vyhozených peněz.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
samozřejmě že přemejšlim i o jiným polomotoru... Ale bude těžký sehnat nějakej slušnej...ještě mám svuj motor v autě že jo, ale ten má tlaky 16 bar, (minimum 18, origo 28 ) a začal strašně žrát olej, takže to bude druhej adept na šroťák...
no za babku - tyhle auta se prodávaj v "normálním" stavu kolem 20 - 25 K. Ale já už jsem v mým tak za 80 K , takžesi zaslouží patřičnou péči
Naposledy upravil(a) kebitch dne 19 led 2016, 07:35, celkem upraveno 2 x.
jojo, to je asi rozumnější opravit ten stávající, navíc ušetříš hoknu s taháním motoru ven a přeskládáváním...
skopni hlavu, nech ji udělat - nebo si nachystej tu z toho druhýho motoru,nakup kruhy,těsnění,v sobotu ráno na to vletíš a v neděli to musí jet...sice ty TD práce nic moc, ale je to zvládnutelný
jo ještě k té spotřebě oleje - natuty je to motorem? netahá ti to turbo ?
I to je jedna z možností. Ovšem pokud má mizerný tlaky, vsadil bych na kroužky, případně to často dělají simeringy ventilů (které se štípou jako plast, jak jsou vypálené).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)