Takže kluci ,
podelim se s vami o nazor cloveka ktery tomu dle me rozumi a neco zazil a zkusenosti ma na rozdavani.
zde je je jeho odpoved na muj dotaz.
Tak snad vám kdo hledaji stejne jako ja to pomuze.
.........pokud výrobce Vám nenapíše použít např. olej 75W/90 nebo nějakou normu, věřte že ví proč to dělá.
Konkrétně převodovky VW používají různé druhy povrchů synchronních kroužků, různých chemických složení plastových vložek v diferenciálech, jehlových ložisek atd.
www.skoda díly.cz nejsou partner VW je to jen nějaký překupník který píše samé nesmysly.
Olej FEBI je přímo zakázaný používat firmou VW do svých převodovek, nejhorší olej na trhu.
Nechte si zaslat písemně, že jiný olej než který je předepsaný formou VW můžete použít - žádný takový dokument neexistuje.
Pokud není napsáno v návodu k obsluze že můžete použít jakýkoli olej normy xxxxx, používejte vždy je předepsaný. Normu nebo typ na nádobu si natiskne každý nespolehlivý (polák, chorvat, rus) atd. a v nádobách je doopravdy nekvalitní olej, to jsem zažil při reklamacích po servisech po celém světě několikrát
O olejích jsem již toho napsal tolik a zjistil jsem, že jen málokdo tomu rozumí.
Můžete kdykoli zavolat a já Vám povím toho více, je toho moc na psaní.
Jelikož jsem externista kvality VW, napíši Vám jen jedno -
pro VW je plněn do olejové nádoby pod označením G 052 171A2 - olej Castrol Syntrans Tranaxle 75W/90 (jedná se o bývalá závodní olej TAF-X) který má v sobě přísady pro synchronní kroužky, které jsou potaženy molybdenovou vrstvou.
S pozdravem
I.S
---------- Původní zpráva ----------
Od:
Komu:
ivan.sixta@seznam.cz <
ivan.sixta@seznam.cz>
Datum: 28. 2. 2016 16:01:38
Předmět: prosba o konzultaci-6q převodovka olej
Dobry den pane Sixta,
chtel bych Vas poprosit o Vas nazor ohledne oleju do 6q prevodovek pro vozidla typu VW sharan konkretne pro převodovku typ EHH..
vím že na Vašich www pisete ze se tam pouziva orig. olej s cislem objednacím G05 217 1A2.
Jde mi o to zda existuje za tento olej nějaká náhrada. Našel jsem pouze toto
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g ... 16704.html
kde uvadeji ze je to nahrada za original.
Lze nekde zjistit jakou normu , specifikaci nebo nějake udaje podle kterych vhodny olej hledat? Na original lahvi není uvedeno vubec nic.
Vždyt ten orig. olej musí někdo vyrábět.Věřím tomu totožné oleje které jsou vhodne do tech 6q vyrábí také většina velkych výrobců. olejů jenže je problém podle čeho to vybrat.