olej-zkusenost

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

olej-zkusenost

Příspěvek od patrik.kloucek »

zdar kluci ,mate nekdo osobni zkusenost s timhle olejem v 6q prevodovce?

http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/un ... w-75w.html

melo by to byt stejny jako origo,alespon dle toho co pisou. Myslite ze by se toho mel clovek bat?
a nebo tam opravdu nalejt ten original?
Prece z logiky veci musi byt nejaka nahrada. By to melo byt stejny jako s mot. olejema...pokud dodrzis normu tak tam prece taky nalejes olej od ruznych vyrobcu a ne jen jeden jediny origo .
Nebo je to jinak?

A jeste jedna otazka.Jelikoz mi vydrelo lozisko predlohy,tak jak se mlelo v obalu tak v oleji je dost hlinikovyho prachu -neco jako z jemnyho smirglu.da se ten olej nejak prefiltrovat a nebo to tam radeji nelejt zpatky. Ten olej ma nejeto cca 15tkm a stal me 2500kč.
Takze nejsem moc nadsenej z myslenky ze ho mam vylejt a koupit po ani ne roce novej za dalsich 2500kč . No a tak hledam nejaky resení...:-(

:? (wallbash)
pavliczeck
Přispěvovatel

Příspěvek od pavliczeck »

O převodovém oleji jsem už toho četl dost a všichni radí originální olej aneb nešetřit na tom.

S filtrováním oleje si se trošku zbláznil, ne? :)
Eric_
Přispěvovatel

Příspěvek od Eric_ »

Neblbni a daj tam originál (LOL) ak neveríš napíš Humlovi tuná na fore a je to uznávaný mechanik a odborník a potvrdí ti to.
patrik.kloucek
Aktivista

Takže kluci ,
podelim se s vami o nazor cloveka ktery tomu dle me rozumi a neco zazil a zkusenosti ma na rozdavani.
zde je je jeho odpoved na muj dotaz.
Tak snad vám kdo hledaji stejne jako ja to pomuze. ;)

.........pokud výrobce Vám nenapíše použít např. olej 75W/90 nebo nějakou normu, věřte že ví proč to dělá.
Konkrétně převodovky VW používají různé druhy povrchů synchronních kroužků, různých chemických složení plastových vložek v diferenciálech, jehlových ložisek atd.
www.skoda díly.cz nejsou partner VW je to jen nějaký překupník který píše samé nesmysly.
Olej FEBI je přímo zakázaný používat firmou VW do svých převodovek, nejhorší olej na trhu.
Nechte si zaslat písemně, že jiný olej než který je předepsaný formou VW můžete použít - žádný takový dokument neexistuje.
Pokud není napsáno v návodu k obsluze že můžete použít jakýkoli olej normy xxxxx, používejte vždy je předepsaný. Normu nebo typ na nádobu si natiskne každý nespolehlivý (polák, chorvat, rus) atd. a v nádobách je doopravdy nekvalitní olej, to jsem zažil při reklamacích po servisech po celém světě několikrát
O olejích jsem již toho napsal tolik a zjistil jsem, že jen málokdo tomu rozumí.
Můžete kdykoli zavolat a já Vám povím toho více, je toho moc na psaní.

Jelikož jsem externista kvality VW, napíši Vám jen jedno -
pro VW je plněn do olejové nádoby pod označením G 052 171A2 - olej Castrol Syntrans Tranaxle 75W/90 (jedná se o bývalá závodní olej TAF-X) který má v sobě přísady pro synchronní kroužky, které jsou potaženy molybdenovou vrstvou.
S pozdravem
I.S

---------- Původní zpráva ----------
Od:
Komu: ivan.sixta@seznam.cz <ivan.sixta@seznam.cz>
Datum: 28. 2. 2016 16:01:38
Předmět: prosba o konzultaci-6q převodovka olej

Dobry den pane Sixta,

chtel bych Vas poprosit o Vas nazor ohledne oleju do 6q prevodovek pro vozidla typu VW sharan konkretne pro převodovku typ EHH..

vím že na Vašich www pisete ze se tam pouziva orig. olej s cislem objednacím G05 217 1A2.

Jde mi o to zda existuje za tento olej nějaká náhrada. Našel jsem pouze toto

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g ... 16704.html

kde uvadeji ze je to nahrada za original.

Lze nekde zjistit jakou normu , specifikaci nebo nějake udaje podle kterych vhodny olej hledat? Na original lahvi není uvedeno vubec nic.
Vždyt ten orig. olej musí někdo vyrábět.Věřím tomu totožné oleje které jsou vhodne do tech 6q vyrábí také většina velkych výrobců. olejů jenže je problém podle čeho to vybrat.
patrik.kloucek
Aktivista

jo a jeste jsem nasel dost zajimavej clanek...
http://www.auto.cz/bila-mista-v-servisn ... a-ii-64860
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Zajímavý je, ale u těch odborníků,zejména pan cimbu co vyladil RS fábii v serii na 180 PS,ale jen při chladném ránu s rosou, nesmíš nepřikládat všemu velkou váhu a taky za ty 4 roky od vydání článku se kvalita druhovýroby změnila tak, že origo pumpa a rozvody je asi jediná jistota. A protáčení vrtulek tu nebylo už hodně dlouho.

Pan sixta si taky trochu odporuje, na stránkách píše do převodovek jedině originální olej. A pak do článku nepřímo napíše že lije Castrol. Který do repasovaných skříní opravdu lije. I když se zřejmě jedná o identický olej.

A chladicí kapalina na 5 let? Hydraulický hadice se u všeho taky doporučují měnit každý dva-tři roky, ale vydrží pět-šest a teprve pak začínají praskat.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

s tym Castrolom Sixta prestrelil si myslim
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="patrik.kloucek"] jednoznačně vin a autorizák, nemá cenu experimentovat, ladíme ted třeba BMW se samosvorem, fakt origo oleje a po 3OO km není problém, měnila se i spojka naprosto zbytečně ;)
patrik.kloucek
Aktivista

eazy20 píše:s tym Castrolom Sixta prestrelil si myslim
proc myslis?

ja tomu moc nerozumim ale selskej rozum mi rika ze original olej neni zadna substance kterou delaji v ve fabrice vw ale ten olej jim dodava normalni vyrobce. takze proc by jim to nemel dodavt Castrol? Motorovy olej z tovarny davaj taky castrol.
A pokud mi clovek kterj to dela cely zivot rekne ze je to tenhle olej tak nemam duvod mu neverit. teda pokud nekdo neprokaze opak......

Jinak mluvil jsem s klukem a ten leje do tech 6q prave ten FEBI uz par let a nikdy se mu nic nevratilo.Me se do toho moc nechtelo bo FEBI je prebal a proto jsem se obratil na p. Sixtu ptze neznam nikoho jinyho kdo by mel vetsi zkusenosti.
Naposledy upravil(a) patrik.kloucek dne 28 úno 2016, 21:49, celkem upraveno 1 x.
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

lebo ten olej je fuchs, castrol urcite nie
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

z vlastnej susenosti odporucam len origo
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
patrik.kloucek
Aktivista

eazy20 píše:lebo ten olej je fuchs, castrol urcite nie
jak jsi na to prisel?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

A to je do jaký převodovky, tu vyběhanou ještě opravuješ a půjde zpátky do vozu, nebo chceš vyměnit olej v nově koupené?
patrik.kloucek
Aktivista

toefuk píše:z vlastnej susenosti odporucam len origo
co jsi tam nalil a co se stalo?
patrik.kloucek
Aktivista

Tomas.cz píše:A to je do jaký převodovky, tu vyběhanou ještě opravuješ a půjde zpátky do vozu, nebo chceš vyměnit olej v nově koupené?
Ta puvodni s vymackanym obalem je FUX kterou casem za dlouhych zimnich veceru zkusim opravit, Koupil jsem jinou EHH a tam chci dat novou napln ptze v prevodovce byl peknej humus a jeste ho tam bylo svinsky malo.Z jakyho duvodu to nevim.Tak jsem jen na test jestli je dobra a radi a nepiska nebo tak, do ni nalil tu napln z FUXu kterou jsem nechal odstat. Prevodovka se tvarí ze je OK no atk tam chci nalit napln novou.....
Naposledy upravil(a) patrik.kloucek dne 28 úno 2016, 22:10, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“