píše SERVICE OIL
Moderátoři: šulda, Moderátoři
píše SERVICE OIL
Čau lidi, potřeboval bych poradit s touhle věcí, mám Octavii 1 a po nastartování mi napíše SERVICE OIL, je mi jasný že to znamená že bych měl jít na pravidelnou prohlídku ale nikam s tim nechci a tak se chci zeptat jestli někdo neví jak to smazat aby už to nepsalo. Díky za odpovědi.
Re: píše SERVICE OIL
Kukni do Navodu na pouzitie (ak ho mas.
) Je to tam napisane.

lukas86 píše:Čau lidi, potřeboval bych poradit s touhle věcí, mám Octavii 1 a po nastartování mi napíše SERVICE OIL, je mi jasný že to znamená že bych měl jít na pravidelnou prohlídku ale nikam s tim nechci a tak se chci zeptat jestli někdo neví jak to smazat aby už to nepsalo. Díky za odpovědi.
-
Milos Beranek
- Přispěvovatel
Asi to bude stejný jako u VW, takže....pokud servisní práce neprovádí servis,
je nutno ukazatel vynulovat následujícím způsobem:
Při vypnutém zapalování stiskněte nulovací tlačítko
denního počítadla kilometrů pod tachometrem a držte ho.
Zapněte zapalování a nulovací tlačítko uvolněte.
Na displeji se objeví jeden za servisů.
Otočte minutové tlačítko pro nastavení digitálních
hodin doprava (u analogových hodin tlačítko vytáhněte).
Na displeji se objeví "service---".
Vypněte zapalování. Teprve nyní se údaj vynuluje,...

je nutno ukazatel vynulovat následujícím způsobem:
Při vypnutém zapalování stiskněte nulovací tlačítko
denního počítadla kilometrů pod tachometrem a držte ho.
Zapněte zapalování a nulovací tlačítko uvolněte.
Na displeji se objeví jeden za servisů.
Otočte minutové tlačítko pro nastavení digitálních
hodin doprava (u analogových hodin tlačítko vytáhněte).
Na displeji se objeví "service---".
Vypněte zapalování. Teprve nyní se údaj vynuluje,...
Ono to není tak jednoduché !!!!!
Pokud máš vozidlo dle QG1, tedy provozované na oleje LongLife, vynulování pomocí tlačítek na palubní desce se provádět NESMÍ !!! Došlo by k překódování servisních intervalů na QG2, tedy pevný servisní interval 15.000 km pro "obyčejné" oleje.
Tedy: pokud máš v motoru LongLife olej VW 506.00 / 506.01, musíš vymazání servisního ukazatele provést pouze pomocí VAGu.
Pokud máš v motoru "obyčejný" olej na 15.000 km, můžeš servisní ukazatel vymazat pomocí tlačítek na palubní desce.
Pokud máš vozidlo dle QG1, tedy provozované na oleje LongLife, vynulování pomocí tlačítek na palubní desce se provádět NESMÍ !!! Došlo by k překódování servisních intervalů na QG2, tedy pevný servisní interval 15.000 km pro "obyčejné" oleje.
Tedy: pokud máš v motoru LongLife olej VW 506.00 / 506.01, musíš vymazání servisního ukazatele provést pouze pomocí VAGu.
Pokud máš v motoru "obyčejný" olej na 15.000 km, můžeš servisní ukazatel vymazat pomocí tlačítek na palubní desce.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
to bude asi služební co?