Preskočené rozvody o jeden zub
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Preskočené rozvody o jeden zub
Zdravím chcem sa opýtať ake príznaky by malo auto 1,9 tdi 77kw ,Pd motor bls keby boli skočené rozvody o zub ale na klukovej remenici nie na vačke či by to vedelo zahlasiť chybu ked snimač vačky by mal dobru polohu vačka by sedela na aretaciu
Zajímalol by mě, jaky je podle tebe rozdíl mezi posunutím na vačce, nebo na klice?
Příznak je jednoduchý, nepojede to. Rozsvítí se MIL a bude psát chybu synchronizace.

Příznak je jednoduchý, nepojede to. Rozsvítí se MIL a bude psát chybu synchronizace.
Audi 100 C4 AAT Avant, kat off, EGR off, KKK K16, P520, Bose, Recaro, ...
1.000.000 km +; nesmrtelný vůz
Autoservis, pneuservis, diagnostika, autoelektrika.
VAG-COM, AutoCom, PSA Diagbox, OP-Com
1.000.000 km +; nesmrtelný vůz
Autoservis, pneuservis, diagnostika, autoelektrika.
VAG-COM, AutoCom, PSA Diagbox, OP-Com
ak sa nemylim tak motor ma dva snimace (vacka, kluka) a podla toho vie ci je nieco preskocene, nezavisle na tom kde je to preskocene. Ako bu podla teba vedel ze vacka sedi na aretaciu? - to ho nezaujima, dolezite je aby sedela poloha kluky voci polohe vacky - bez ohladu na to kde konkretne by to bolo preskocene
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
motor pd nepřemýšlí o přeskočení a jak sedí aretace, ale o tom že nenatočí vůbec, jeden zub ten nevadí zubařovi ale pedečkumisocko píše:ak sa nemylim tak motor ma dva snimace (vacka, kluka) a podla toho vie ci je nieco preskocene, nezavisle na tom kde je to preskocene. Ako bu podla teba vedel ze vacka sedi na aretaciu? - to ho nezaujima, dolezite je aby sedela poloha kluky voci polohe vacky - bez ohladu na to kde konkretne by to bolo preskocene

co hulis? porozmyslaj... trocha boha... skoci ti remen o zub posunie sa kluka abo vacka? ja neviem, melies mak cez remenovy prevod - ten preskoci o zub namelies o jeden zub viac maku lebo ti to preskocilo pri kluke?misocko píše:ak sa nemylim tak motor ma dva snimace (vacka, kluka) a podla toho vie ci je nieco preskocene, nezavisle na tom kde je to preskocene. Ako bu podla teba vedel ze vacka sedi na aretaciu? - to ho nezaujima, dolezite je aby sedela poloha kluky voci polohe vacky - bez ohladu na to kde konkretne by to bolo preskocene
Pokud by přeskočil řemen na kolech rozvodu u PD, pak se může stát jedna ze dvou věcí:
Pokud by došlo k tomu, že kolo vačky se posune o zub dopředu, motor se jednoznačně nakopne na sacích ventilech.
Pokud by došlo k tomu, že kolo vačky se posune o zub zpátky, auto s největší pravděpodobností nepůjde nastartovat, nebo poběží dost nepravidelně a nepůjde do výkonu, ale motor se mechanicky nepoškodí.
Ať tak či tak, v obou případech se stane to, co už psali kluci vejš.
Pokud by došlo k tomu, že kolo vačky se posune o zub dopředu, motor se jednoznačně nakopne na sacích ventilech.
Pokud by došlo k tomu, že kolo vačky se posune o zub zpátky, auto s největší pravděpodobností nepůjde nastartovat, nebo poběží dost nepravidelně a nepůjde do výkonu, ale motor se mechanicky nepoškodí.
Ať tak či tak, v obou případech se stane to, co už psali kluci vejš.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
sa tu rozculujes bez toho aby si to precital a pochopil, to Ty zahod to hulivo, pre menej chapavych, vysvetlenie mojho textu : remen ti samozrejme moze poskocit na vacke alebo kluke ale ani Ty ani motor (konkretne PD) nezisti kde sa to stalo a je mu to jednostanomx píše:co hulis? porozmyslaj... trocha boha... skoci ti remen o zub posunie sa kluka abo vacka? ja neviem, melies mak cez remenovy prevod - ten preskoci o zub namelies o jeden zub viac maku lebo ti to preskocilo pri kluke?misocko píše:ak sa nemylim tak motor ma dva snimace (vacka, kluka) a podla toho vie ci je nieco preskocene, nezavisle na tom kde je to preskocene. Ako bu podla teba vedel ze vacka sedi na aretaciu? - to ho nezaujima, dolezite je aby sedela poloha kluky voci polohe vacky - bez ohladu na to kde konkretne by to bolo preskocene

audi A4 1,9tdi a auto normalne startovalo majitel si stezoval na spotrebu. Nejake tela na tom robilo rozvody a ked som zaaretoval pripravkom vacku tak na klukovke pripravok vychadzal skoro o dieru cca 1 zub a o napnuti napinaci kladky nema zmysel ani hovorit
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
remeň
a čo by sa mohlo stať ked je preskočený rozvod o 3 zuby na motore CR 125kW- CBBB - 2,OL na VW Passate 3C ? Bol to stret so zverou . Nastavil som to , ale motor horšie štartuje , zle ide od spodných otáčok- nejde do výkonu. Ked sa už rozbehne potom už ide , ale pri plnom plyne to nejde tiež do výkonu.