Převodovka hučí + výměna převodového oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Převodovka hučí + výměna převodového oleje
Ahoj všem, nedávno mi začalo hučet ložisko při zařazeném 5 rychlostním stupni (když brzdím plynem, nebo když nemám nohu na plynu a mám zařazenou 5). Jindy nehučí a rychlosti jdou zařadit bez problému. Chci se informovat zda se musí vyměnit jen ložisko nebo ložiska a nebo celá převodovka. Dále bych se chtěl informovat, zda to nemůže být způsobeno olejem v převodovce. Nevím zda byl někdy olej měněn nebo jestli je ho tam málo, nebo zda jde o suchou převodovku. Vozidlo je VW Touran 2.0 TDI 100KW AZV, r.v.04 a 6. stupňová mechanická převodovka. Kód převodovky bohužel nevím.
ložisko určitě, pak vložka nebo celý obal. Nebo tam dát podložku a jezdit dal dokud nelehne, sehnat mezi tím jinou a tu si připravit až k tomu dojde.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Zvláštní že ti to nehučí v zátěži,tzn v tahu. Může to být ložisko a nebo taky soukolí 5 ky. Dokud to někdo nerozdělá, tak můžeme jen hádat. Olejem to být může, pokud je ho tam málo a nebo je starý a nějak degradovaný. Ani v převodovkách není olej věčný,jak si někteří mysí...a to dokonce i automobilový výrobci 

po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
sundej víčko, zkus axiální vůli, vymez podložkou(kterou upravíš na potřebnou šíři) a novým víčkem za celkem 250,- kč a když to bude ok, je to protáčejícím se ložiskem.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
ANo děje se to jen při pětce a to ještě musím dát nohu z plynu. Pak to začne hučet. Jinak při zátěži, byť i z mírně přidaným plynem je ticho. Víčko od převodovky netuším kde hledat, ale nejsem si jistý zda je tam vůbec nějaký olej, zda je možné, že jde o suchou převodovku. Pod vzduchovým filtrem je nejspíš převodovka a na vrchu je vidět otvor (zřejmě odvětrávání), který není zaslepen a je vidět i ozubené kolo, které je absolutně suché. Nemám prostory na rozborku převodovky, abych zkontroloval ložisko, nebo ho vyměnil. To bych řešil až posléze se servisem. Jenže se bojím finanční náročnosti a to, že mi budou chtít vyměnit celou převodovku. Ikdyž by mělo stačit pouze vymenit ložisko.
Jo taky sem myslel, že je to blbost. Olej vymenit bych zvládl. Ale to ložisko nejspíš ne. Zajedu tady k nám do servisu ke známému. Takže by mělo stačit vymenit ložisko, nebo je většinou závada ve vymláceném uložení ložiska a musí se to zblastlit samodomo podložkama? Předpokladal jsem, že se jen vymění ložisko a je po problému.
nechcem Ti brat iluzie pred dvoma rokmi som menil prev hucala len za loziska a veci co som potrebovall menit bola cena oklo 400Eur tak som zobral z anglicaka za 150E druhu a to si este nevidel v akom stave mas spojku moja bola nastastie ok alebo budes o par mesiacov platit zas vyberanie prevodovky a vymenu spojky ked uz to mas rozopbrate? a len tak naokraj 4tisic za poriadnu opravu prevodovky so zarukou by si mal zaplatit s usmevom na tvari nic v zlom
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
Protáčející se ložisko v obalu převodovky by nehučelo. Navíc "oprava" podložkou nic moc neřeší. Je to jen ojeb na chvíli, ne opravaBiimbo píše:sundej víčko, zkus axiální vůli, vymez podložkou(kterou upravíš na potřebnou šíři) a novým víčkem za celkem 250,- kč a když to bude ok, je to protáčejícím se ložiskem.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..