Utrhly sroub na tehlici Ford galaxy tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fordak
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Fordak »

Chlapi potrebuji poradit,chystam vymenu prednich tlumicu,jsou tam jeste originaly.Na jedne strane jsem sroub tehlice povolil,bohuzel na druhe strane nepomohlo ani nahrivani/jenom plynovym horakem/ a sroub se ukrutil asi centimetr za hlavou sroubu.Zkousel jsem to vrtat,ale na aute to jde blbe,budu tehlici vyndavat ven.Potrebuju jeste autem jezdit zhruba tyden,couracky po meste celkem do 100 km.Muzu s tim takhle jezdit?
Mam obavy,ze se to klepanim po meste povoli a tlumic se posune dolu a narazi do poloosy,je tam jen kousek mista.Obrázek
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

nejezdit vyvařit pořádně ohřát a jde ven
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Fordak
Přispěvovatel

Příspěvek od Fordak »

Vyvarit nemam moznost,auto mam v garazi v radovce,kus od domova.Vymenu tlumicu mam domluvenou na pristi sobotu,znamej v dilne nema cas pres tyden,musel jsem ho na sobotu ukecat,s tim ze si rozhejbu vsechny srouby.Vrsek jsem rozhejbal,je to docela prdel a ztroskotal jsem na tomto jedinem sroubu.Jde mi jenom o to,jestli muzu takhle jezdi,aby to nesjelo dolu do poloosy.Takze nejezdit :(
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Tam neni šroub skrz naskrz s matkou na druhé straně?
Hlavně nejezdit!!!!!
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Nejezdit ani metr. Může to povolit a je hotovo.

Celé vyndat ven, odvrtat a když nebudeš úplná lama, ani nepoškodíš závit v těhlici. Nový šroub originál stojí 60 peněz a není problém.

Já kdysi utrhl oba.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
vynecht
Přispěvovatel

Příspěvek od vynecht »

Pokud se ti to nepovede vyndat bez poškození závitu tak koupíš šroub (je delší) a matku z jedničkový octavie (tam je to skrz s matkou), je potřeba pak srovnat dosedací plochu pro matku.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
Fordak
Přispěvovatel

Příspěvek od Fordak »

Jo,jo nove srouby uz mam pripravene.Jsou na octavii,delsi s matkou,tak nemusim resit poskozeni zavitu v tehlici.Jeste takovej mozna blbej napad,budu muset s autem stejne popojet,do vetsi garaze, v moji radovce neni moc mista.Uvazoval jsem ze provrtam tlumic skrz,tesne nad tehlici a dam tam 10 sroub.V pripade uvolneni ten sroub bude jako zarazka a tlumic neklesne.Asi vytece olej z tlumice,neni v ty spodni casti tlumice nejaky pist,nebo neco podobneho,co mi bude branit v provrtani skrz?
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

já to kdysi odvrtával na autě a co si vzpomínám tak se mi to povedlo, když dáš kolo do rejdu tak se na to dostaneš, ne?
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Fordak píše:Jo,jo nove srouby uz mam pripravene.Jsou na octavii,delsi s matkou,tak nemusim resit poskozeni zavitu v tehlici.Jeste takovej mozna blbej napad,budu muset s autem stejne popojet,do vetsi garaze, v moji radovce neni moc mista.Uvazoval jsem ze provrtam tlumic skrz,tesne nad tehlici a dam tam 10 sroub.V pripade uvolneni ten sroub bude jako zarazka a tlumic neklesne.Asi vytece olej z tlumice,neni v ty spodni casti tlumice nejaky pist,nebo neco podobneho,co mi bude branit v provrtani skrz?
Dej nad těhlici na tlumič svorku na výfuk a utáhni..Nemusíš nic vrtat..
nepropadat panice...
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Tohle jde normálně odvrtat na autě a pokud chceš dát jinej šroub a ne origo tak to mužeš provrtat skrz a nakonec dáš matku.Fordi maj větší tělo a menší závit na konci.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

normál stím přejedeš ono to není zas tak divoké že by těhlice hned vyletěla

já osobně bych těhlici sdělal a zanesl soustružníkovi, asi by odfrézoval závit a zbytek vyklepl

pro příště víš utahovačka autogen klepeš až de ven, silou to takto dopadne ;)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Nic si z toho nedělej kdo nic nedělá nic neposere a u aut to platí dvojnásob.Až budeš něco sundávat z dukáta tak si vzpomeneš že tenhle šroubek je banalitka.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

geo píše:Nic si z toho nedělej kdo nic nedělá nic neposere a u aut to platí dvojnásob.Až budeš něco sundávat z dukáta tak si vzpomeneš že tenhle šroubek je banalitka.
na dukato taky švajc a utahovačka, ušetří moc práce,

ted jsem si slevnil provoz beru propan a mám ho t kusem napojený na acetylen
škrtám skoro denně
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

slovacek.milos píše:
geo píše:Nic si z toho nedělej kdo nic nedělá nic neposere a u aut to platí dvojnásob.Až budeš něco sundávat z dukáta tak si vzpomeneš že tenhle šroubek je banalitka.

škrtám skoro denně[/quote
A sundával jsi předek a motor ven rozvody vstřiky klika to je zážitek tolik závitovích vložek jsem ještě nepoužil a to jsem to dělal už několiktát a pokaždé stejné.
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

slovacek.milos píše:

škrtám skoro denně
:? Miloši to máte flašu s acetylénom a k tomu pridávate propán? Či ako? Asi som brzda ale akosi nechápem :o
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“